Erdi 15 gündür motoru kurcalamamış. Hayret
Erdi 15 gündür motoru kurcalamamış. Hayret
Motoru kurcalıyorum ama pc açıp resim atacak vakti bulamıyorum. Pazar düğünüm var inşallah. :D
Yok abi uğraşıyorum ama yeni evime net bağlamadılar daha. O yüzden paylaşamıyorum. Hatunda motoru sevdiğinden ses etmiyor :D
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:00 ----------
Mobilden ancak bakıyorum zaten. :D
Vallahi ben de sinsi sinsi takip ediyorum başlığı köşeden, arada yazın Erdi hocam
Net bi bağlansında :D koruma demiri yapıp plasti dip aldım onla kaplayacam motoru.
Bir ay önce evlendim. Ve bir aydır ev değiştiği için internet erişimim yoktu. Mobilden paylaşamıyordum. Zaten çokda motorla uğraşmadım. Bikaç bişey yapmıştım paylaşayım.
Çakar lambayı kendi sac ayağı ile takmıştım, kırıldı. Kalın sacdan ayak yaptım bu seferde plastik yerinden kırıldı. Titreşim malum.
Eksozcudan takoz aldım. Bi tarafındaki cıvatayı kestim.
Lambayı parçaladım.
Takoz ve lambayı akıllı vida ile birleştirdim.
Sonrada yerine taktım. Artık titreşimden zarar görmez diye düşünüyorum.
Bu bi aylık süre içinde eşimle gezme fırsatımız oldu.
Bi sefer Kayseri yaptık. Üç gün yollardaydık. Sonraki haftada Konya. Oda üç gün sürdü.
Motora yeniden aşık oldum yolda. İki kişi yüklü halde hiç bi rampada kesilmedi. Rampa ortasında gaza yüklenince şaha kalkıyor. Alışkın olmadığım bi durum.
110-120 stabil gidiyorum. Titreşim en azda o hızda. 130dan sonra titreme çoğalıyor. 140ı görünce hele kontrol güçleşmeye başlıyor. Dahada fazla basmadım. Ama gerçekten torkunu çok seviyorum. Hızım kaç olursa olsun bi sollamaya vs çıktığımda gazı az çevirmem yetiyor. Asılıp gidiyor.
Yüz kmde sert kullanımda 6 litre yaktı. Tek kişi 100 hızla sakin sakin gitsem 4e kadar düşer heralde. Bide hep bana aşırı rüzgar denkgeldi seyahatlerde. Hatta Konya yolunda sanki virajda gibi yatık gidiyorduk rüzgar karşı sağdan vurunca. Motorun hafifliği dezavantaj. Rüzgardan çok etkileniyorum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:06 ----------
Birde topcase çalışmam olmuştu. Bi süre kullandım sonra sıkılıp söktüm kardeşime verdim. Pilli motoruna taktı. Dandik bi çantaydı zaten. Titreşimden çok gürültü yapıyordu.
Facebookda motosiklet çantası diye bi sayfa var. Ordan soft topcase yaptıracağım. O daha uygun olur motora.
çantanın rengi mavi olaydı daha uyumlu olurdur(tasarımcı gözünden)
Arka lamba bu seferde akıllı vidaların oradan kırılabilir.Vida yerine slikon gibi daha esnek bir materyalle yapıştırsan daha uzun ömürlü olur gibi geliyor.
Üst kapağın çıkıntı kısımları mavi yapsan yeter bence. Topcase deki o titreşim ve yol kaynaklı zıngırtı benimde canımı sıkıyordu, bir hediyelik çikolata kutusununun içinden bir sünger çıktı, böyle çok yumuşak değil ve ince, tabla ile çanta arasına koydum şimdi tık ses yok.
Bu arada atölyesi olan bir arkadaş yapsam kendime iyi olacak, fena özeniyorum hacı sana ve senin gibilere.
https://hizliresim.com/oObMYR
Bunda almayı düşünüyorum. Adama sordum turuncu mavi yapabiliyor. 90 lira dedi. Topcaseden daha güzel duruyor bence.
Atölye işi kolay. Benim arkadaştan ziyade kendi atölyem var. 1500 liraya kamyon kasası aldım evin arkaya koydum. Oldu bana atölye. :D öyle müsait yer varsa tavsiye ederim. Hem motor için garajda oluyor güvenlikli.
Abi seni yakalamışken sorayım 12v serıt lede sıgorta takmam lazımmı bıde yanarmı kuyruk altına takıcam ledı temın ettım
Bu soruyu sen daha iyi bilirsin aslında. Ama lede hiç sigorta takmadım ben. Kamyonda 100 led var onada takmadım sadece röle taktım. Bi zararını görmedim. Sende rölede gerekmez.
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)