2 TL Maliyetle Sinyali Açık Unutma Derdine Çözüm*
Reklamlar
-
Arkadaşlar sadece fikir vermesi açısından, dezavantajları var ışıklarda sinyal verip beklerken çıkan ses kulağınızı tırmalayabiliyor ancak ben yaptıktan sonra memnun kaldım ve kullanıyorum.
Gerekli malzemeler : 12 Volt Devreli Buzzer ve kablo - Elektronikçilerde kolaylıkla bulabilirsiniz.
Öncelikle motosikletin sinyal flaşörünü bulmalısınız, flaşöre paralel olarak aşağıda resmi bulunan buzzerı + - kutuplarına dikkat ederek bağlıyorsunuz ve sinyalin yanıp sönmesine paralel olarak dit dit şeklinde ses çıkarıyor. Buzzer ı su almayacak bir yere gizlerseniz iyi olur, motosiklette flaşör genelde sele altında bulunur hemen yanına buzzerı gizleyebilirsiniz.
Buradaki 12 mm olanı, ses biraz daha fazla çıksın diyorsanız daha büyüklerini alabilirsiniz.
İsteyen olursa uygulanmış halinin videosunu çekebilirim.
Reklamlar
-
fikir güzel aklına sağlık.
kısa bir videosunuda koysan çok güzel olur cıkardığı sesi duysak yeter .
-
Benim Skygo Sg-250 motosikletimde bu sistem orjinal olarak var ve kesinlikle kullanışlı olduğunu düşünüyorum.Yapmak isteyenlere tavsiye ederim.
-
Öten flaşör 10 lira zaten.
-
sinyal kullanmıyorum sıfır sıkıntı :D
-
Ekarademir adlı üyeden alıntı
Öten flaşör 10 lira zaten.
Çok dedin, 7-8 tl.
-
-
istanbu_gezg adlı üyeden alıntı
hayır 3 lira
Tüh.. Vay şerefsiz, kazıklamış beni.
-
Çıkan ses kulak tırmalıyor da bu bip bip daha beter değil mi? Amaç ses çıkmaması ise başka bir çözüm bulmalısın. Bu arada benim scooterda sinyal elektronik yani mekanik ses falan çıkmıyor. Işığı görmezsem açık unutuyorum tek sıkıntı bu.
-
zaten sinyaller açık unutulmasın diye takılıyor. bende aynı dertten muzdaribim.
-
Süper Moderatör
Çok kafaya takıyorsanız belli bir süre sonra elektriği kesen bir devre de yapılabilir. Fakat unutulması, yani açık kalması görünürlük açısından bir avantaj bence.
Ben genelde sol şeridi kullanır ve sol sinyali hep açık bırakırım, zaten sol şeritte olduğum için sinyal kimseyi yanıltmaz, fakat yanıp sönen bir sinyal görünürlüğe her zaman faydalıdır.
Aynı şekilde en sağdan gidiyorsam da sağı sürekli açık bırakırım.
-
Olcay Avşar adlı üyeden alıntı
Çok kafaya takıyorsanız belli bir süre sonra elektriği kesen bir devre de yapılabilir. Fakat unutulması, yani açık kalması görünürlük açısından bir avantaj bence.
Ben genelde sol şeridi kullanır ve sol sinyali hep açık bırakırım, zaten sol şeritte olduğum için sinyal kimseyi yanıltmaz, fakat yanıp sönen bir sinyal görünürlüğe her zaman faydalıdır.
Aynı şekilde en sağdan gidiyorsam da sağı sürekli açık bırakırım.
İlerde tali yolda bekleyen biri önüne atlar. Ben yola çıkarken solumdan gelene bakıyorum. Eğer sinyal vermişse yola çıkıyorum. Sinyal vermeden dönersede sövüyorum. Hatta bi keresinde birinide dövmüştüm ama o önemli değil. Tehlikeli bi durum yani sinyal açım gitmek.
-
Sürücü kursunun motorlarına yapayım bir ara adaylar sinyali acık unutuyorlar telsizle mandallama yapa yapa tuş laçka oldu
-
Hocam bir montaj videosu istiyoruz, sipariş ettik buzzeri ama ne sinyal flaşörü nasıl birşey nede montaj nasıl yapılır haberimiz var
-
Birde role almadığımızı varsayarsak buzzer ile yaptık diyelim sag sol sinyal için 2 adetmi bağlamamız gerekicek birde montaj yaparken sigorta mantığı gibi tek kablodanmı bağlantısını yapıyoruz işi bilen biri açıklarsa seviniriz
-
Süper Moderatör
Ekarademir adlı üyeden alıntı
İlerde tali yolda bekleyen biri önüne atlar. Ben yola çıkarken solumdan gelene bakıyorum. Eğer sinyal vermişse yola çıkıyorum. Sinyal vermeden dönersede sövüyorum. Hatta bi keresinde birinide dövmüştüm ama o önemli değil. Tehlikeli bi durum yani sinyal açım gitmek.
Otobanda demeyi unutmuşum, ama en sağ ya da en sol dediğime göre çok şeritli bir yol olduğu anlaşılmalıydı
ayzek adlı üyeden alıntı
Birde role almadığımızı varsayarsak buzzer ile yaptık diyelim sag sol sinyal için 2 adetmi bağlamamız gerekicek birde montaj yaparken sigorta mantığı gibi tek kablodanmı bağlantısını yapıyoruz işi bilen biri açıklarsa seviniriz
Tek buzzer yeterli, flaşörler iki taraf içinde tek bir sinyal üretir. anahtar/koldan ayırırız yönünü.
"normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"
-
Yani flaşörden çıkan kabloya bir tane bağlamamız yeterli olacak tam hatırlamıyorum ama hunkta 3 lü vardı öbür motorları hiç bilmiyorum kaçlı olduğuna söküp bakmak lazım tek kabolaya sigorta bağlar gibi + ya bağlamız gerekiyor sanırım şuanda tek soru işareti bu kafamdaki bir ara deneyeceğim
-
artemis99 adlı üyeden alıntı
Çıkan ses kulak tırmalıyor da bu bip bip daha beter değil mi? Amaç ses çıkmaması ise başka bir çözüm bulmalısın. Bu arada benim scooterda sinyal elektronik yani mekanik ses falan çıkmıyor. Işığı görmezsem açık unutuyorum tek sıkıntı bu.
Olayı çok yanlış anlamışsınız, birincisi benim motosikletimde normalde sesli flaşör yok, yani hiç ses çıkmıyor ve bu nedenle ben böyle bir şey yaptım.
Öten flaşörlerin 10 lira olduğunu biliyorum bu yöntemle flaşörünüz orijinal kalıyor. Kutupları doğru bağlandığı sürece motosiklete hiç bir zararı yok.
Bip bip şeklinde çıkan ses bana çok rahatsız edici gelmiyor alıştım artık hoşuma bile gitmeye başladı, görenlerde genelde beğeniyor.[COLOR="Silver"]
---------- Mesajlar birleştirildi - 02:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:34 ----------
Video isteyen arkadaşlar buyrun:
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)