Eline sağlık, paylaşım için çok teşekkürler. Solidworks kullanıyorsan eksoz yapımında kullanılmak üzere çok güzel araçlar var.
Eline sağlık, paylaşım için çok teşekkürler. Solidworks kullanıyorsan eksoz yapımında kullanılmak üzere çok güzel araçlar var.
Bende yok klepe. Benimkinde hiç bi sistem yok. İşte o yüzden neler yapabilirim diye araştırıyorum. Klepe yapan var ama randıman alamamışlar.
O videodaki motorun yarısını yapabilsem yeter. Roket gibi kalkıyor adanalı arap. Silindir ve üst kapak kesilmiş gibi. Normal MZlere göre ufak duruyor silindir.
Buda Küba'dan. Ordada meşhur MZ yarışları.
https://youtu.be/nFoUrjz9DXs
Evet gençler pistonu değiştirdik.Exup ve silindire bakım yaptık.Eksoz yamuk ve düzelmediği için sıfırdan eksoz ürettik.Ve bugun itibari ile motoru bitirip deneme fırsatım oldu,makina her açıdan mükemmel oldu.Özellikle ses ve motorun torku müthiş .Normalde Videodaki o dik rampaları sabit gazla çıkmanız imkansızdır.2t motosiklette doldurarak girmeniz lazım.Yani hızlanıp yüksek gaz kullanmanız gerekiyor.Fakat benim makina 4t gibi oldu maşşalah traktör.Emek verdik ama değdi Videonun tamamı cuma günü gelecek
Ses normale göre daha tok mu çıkıyor ? Kalınlaşmış gibi sanki. Böyle daha kulağa hoş geliyor. Güzel olmuş.
Çapan'a videoyu izleteyim. Enduro zehrini veriyorum yavaştan. Senin videolarla iyice zehirlensin. :D
Ses daha tok hafiftende tiz gibi Ama motosikleti baya etkiledi.Bu eksoz olayı acayip önemliymiş.Grupta pistonu değişen baska motorlarda var..Bu şekilde torkları yok.1 ay uğraştım ama takıp binmesi ve böyle performans almak acayip keiyfli bir olay erdi.Darısı başına diyorum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:12 ----------
İzlet izlet yavaştan gurubu kur
SADECE ENDURO @YOUTUBE
Kendi el emeğin olunca onunda keyfi başka. Hele bide performansı olumlu etkilediyse o mutluluğun tarifi yok. :D bende şu anki eksozdan memnunum. Görüntüyü halledersem o iş tamam.
İzledi çok beğendi. Şu an motor bakıyoruz. :D xt600 tam ona göre
Evet güzel çekiyor motor. Rampada baya dik.
Diğer yeni makinalar aynı devirde çıkamıyor mu o rampayı ?
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:03 ----------
erdi xt 600 ağır motor bu gibi rampada yan yatarsan altından çıkarmaya 2 tane adam lazım olur enduronun hafif olanı makbul.
Eksoz son durum sesi birde böyle dinleyin..
1.2mm 304 paslanmaz çelik.
SADECE ENDURO @YOUTUBE
içinde kurum olmadığı için güzel çınlıyor. İlerleyen zamanlarda biraz daha toklaşır o ses. 1.2mm orjinalinden kalın mı ? Bide motorda yabancı ses var gibi vidyodan mı öyle çıkıyor o ses ? Benim ki de vidyodan çok değişik olmayan sesleri vidyoda fazla çıkıyor.
cızırtı peglerden geliyor.Yayları tam sıkmadığı için peglerde gevşeklik var. orjinali sanırım 1 veya 0.8mm olarak yapılmış.
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:42 ----------
Buda 1mm farklı bir model,bunun çapları diğerine göre biraz daha büyük.Boğazdan dar ortaya doğru birden genişliyor.
Bunu neyle kaynatmıştın? Minicik punta ne tatlı duruyor.
Punta kaynak makinası ile puntaladım.
İster düşün... Kendini ister hayale kaptır...Uzar uzar, çünkü hiç sonu yoktur yolların.
Bakarsın aldanmışsın, gördüğün bir seraptır. Sevimli bir hayale açılırken kolların.
Siz bu işi güzel çözdünüz, muhakak bu işi ticarete dökün. Hem siz kazanın, hem kullanıcı ithal malzemeye cebini boşaltmasın.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:08 ----------
Hatta bu kararlılıkla tüp de yaparsınız. Bi tane fmf parçalayıp içini taklit edebilirsiniz.
Hayır gaz altı değil,argon gazı kullanıyor.Bir nevi punta tig kaynağı diyrebiliriz.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:44 ----------
Sağol teşekkür ederim Bakalım niyetimiz o yönde,seri imalat tekniği geliştirmeye çalışıyoruz.Aynı zamandada motorlarda test ediyoruz.Eksoz ihtiyacı vesilesiyle üretmiş olduk.Aşamaları sizinle paylaştım bi nevi beraber ürettik sayılır
Yeni kasa ktm'lerede çiziyorum.Üretim tekniği olarak epey geliştirdik fakat geliştirmemiz gereken diğer önemli nokta salyangozu performansa göre üretmek olması lazım. Şu an benim motordaki motora acayip tork kattı.Diğer modelin şekli bundan farklı bakalım o ne katacak.Bütün bunları geliştirebilirsek epey kullanışlı olaacak gibi.Mesela tork isteyene model 1 hız ve yüksek devir isteyene model 2 gibi satmak lazım.Freerideları biliyorsundur 2t ama 4t gibi tork var..
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:50 ----------
Salyangozdan sonra kendi motoruma mutlaka bir tüp üreteceğim.
İster düşün... Kendini ister hayale kaptır...Uzar uzar, çünkü hiç sonu yoktur yolların.
Bakarsın aldanmışsın, gördüğün bir seraptır. Sevimli bir hayale açılırken kolların.
şu mesele için adam akıllı bir türkçe kaynak bulamamıştım paylaşımınız için teşekkürederim elinizden geldiğince 2t tamiratlarını yaparken videoya çekerseniz çok sevinicek insan var eminim dediğim gibi türkçe kaynak sıfır bu konuda. videoları indirip arşivime ekleyeceğim
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)