El yapımı Arka Stop Lambası. Hatta Arka sis Lambası. 20tl..
Reklamlar
-
01 Ağustos 2017, 22:55
Reklamlar
-
20 Ağustos 2017, 13:36
-
20 Ağustos 2017, 14:05
Bence çok iyi olmuş. Yapmak isteyen bi çok kişiye ışık tutacaktır. (inceyi görenler +rep)
-
20 Ağustos 2017, 14:17
Moderatör
Eline koluna sağlık.
Maaliyet hesabı yapmamışsın yada yaptıysan ben okurken gözden kaçırdım (Baştan sonuna kadar hepsini okudum)
Eşe dosta yapıp dağıtmak yerine üretip satmayı düşünebilirsin bence.
Bende kendi motoruma sis farı yapmıştım, 20 TL maaliyetle. Hala daha kullanıyorum.
Madem işin bu, bence bir düşün
-
20 Ağustos 2017, 14:22
O değilde benim kafam başka şeye takildi.
Siste motoru nasıl sürüyorsunuz ,
Ben bir kez yakalandım o nezil bir şey aman Allahım böyle rezillik yok, vizörü kapasan vizörün içi dışı nemden bir şey gözükmüyor , vizörü kapamasan yüzün gözün su oluyor
-
20 Ağustos 2017, 15:28
Maliyet hesabı yazıyor hocam.
Gözünüzden kaçmış
Asir abi
Hocam tek farlı motosikletlerim hep aydınlatma sorunu yaşadım şimdiye kadar.
Ama önde 55w 2 tane olunca araba gibi aydınlatması gayet memnunum.
Zonguldaklıyım.istanbul zonguldak arası 350km
İstanbuldan çık düzceyi geç.
Akçakocada tepelerde 10km ve ereğli boyunca 50km siste gittiğim oluyor.(20km hızla) mevsim mevsim ansızın değişiyor bu sis olayı.karşı şerittekiyle kafa kafa geldiğim şeridi kaçırdığım o kadar çok olduki motorla değilde araba ile çektiğim bir kaç video var evde elektrikler kesildi gelince paylaşacağım buradada.
350km yi molasız 9saatte aldığım oldu..(15er dk lık 5mola gibi)
Siste aldığım heyecanı adrelini bana hiç bir şey vermiyor nedense.
Kendimi çaresiz hissetmek hoşuma gitmesede zevkli yanlarıda var herkes bir kere tecrübe etmeli bence..
-
23 Ağustos 2017, 13:48
Buradada Kendi Topladığım Arabam ile ilgili video mevcut.
5000tl ye almıştım.
https://www.youtube.com/watch?v=z7JzsIDoyq4
Dakika 1.55te gündüz az sis varken ki halini görebilirsiniz kullandığım yoldaki..
Buda Arabanın yapım linki
https://atakandemirturk.wordpress.co...ak-citroen-zx/
Artık Teknik konulara ağırlık verip bunlar için bolca konu açmaya çalışacağım.
-
23 Ağustos 2017, 15:33
Adana İl Temsilcisi
eline emeğine sağlık atakan kardeş.bence gayette güzel ve işlevsel olmuş. önemli olan görünür olmak ve güvenlik.
DÜNYADA ÖLÜMDEN BAŞKASI YALAN.
BORA KARAKAŞ (BEN)
KİMSEYE KİN DUYMAM,DÜŞMANIM KİNDİR BENİM.....YUNUS EMRE
-
23 Ağustos 2017, 17:35
@Adanalı Çok teşekkür ederim.
Bu arada @lucas abi gördüm ama yazmayı unuttum.
Bizim millet Bir şeyi görür banada yap bende istiyorum der.İş paraya gelince eli cebine uzanmaz..
Aliexpressten 20tl ye alıp 2 ay sonra su alıp bozulan modeller daha çok tutuluyor.
Gerçe Benim yaptığımın yanında onlar şerit led kalır ama..
Benim istemem Lazım 2 li Takımına 60tl ...
Tasarımıda hazırlar kadar güzel değil.Hatta Tamamen benim El yeteneğime slikonu güzel çekmeme bağlı.
Denenebilir ama Oturup 20-30 Takım Yapmam Gerekli.o kadar para bağlarım dönüşü bana çok geç olabilir.
Bir enduro grubuna toplu satmak lazım
Ama uygulamak isteyenlere ışık olsun işte yoksa ben eşe dosta zaten gelişine yaptım bir kaç tane..
-
27 Ağustos 2017, 17:34
Motor Yoldayken ki görünüşü ve uygulaması;
Çok iyide oldu çokta güzel iyi oldu bence..
-
27 Ağustos 2017, 17:56
atakan123123 adlı üyeden alıntı
Hocam telif yemişsiniz haberiniz olsun
-
27 Ağustos 2017, 18:59
Benim kafadan birilerini görünce mutlu oluyorum. :D Yapılan işin kötüsü olmaz eline sağlık.
Motorun kendi lambasının plastiğine mantar led döşemeyi düşündün mü ? Ben arabaya yapmıştım yeni model arabalardaki gibi duruyordu.
-
27 Ağustos 2017, 23:27
Ses yüzünden telif yemişiz hocam.
Güncelledim.
-
Dl650 ye birde Animasyon devresi ekledim...
Parlaklık ayarı ve animasyon yapabiliyor kontak kapatsa bile hafızada kalıyor..
Animasyon devresinin fiyatı 2$...
https://www.youtube.com/watch?v=EVEf...ature=youtu.be
edit konuya eklemeye çalıştım ama link sürekli hata verdi.
Youtube linki paylaşıyorum direkt.
-
Arkadakileri düşünen yok.
Sisleri yanan bir arabanın arkasında, arka sis lambasında rahatsız olmuyor musunuz? Ben basıyorum kalayı.
Ee.. aynısını sizde yapıyorsunuz. Bu ne arkadaş, sara hastası olan, arkada pat diye düşer.
Aşırıya kaçılmış her şey çirkindir ve rahatsız eder, bence yapmayın.
Yok, biz fark edilmek için yapıyoruz, gibi bahaneler gelecektir tabii. Egzoz gibi.
-
emremm adlı üyeden alıntı
Arkadakileri düşünen yok.
Sisleri yanan bir arabanın arkasında, arka sis lambasında rahatsız olmuyor musunuz? Ben basıyorum kalayı.
Ee.. aynısını sizde yapıyorsunuz. Bu ne arkadaş, sara hastası olan, arkada pat diye düşer.
Aşırıya kaçılmış her şey çirkindir ve rahatsız eder, bence yapmayın.
Yok, biz fark edilmek için yapıyoruz, gibi bahaneler gelecektir tabii. Egzoz gibi.
Konuyu Tam olarak okumadan resim ve videolara bakarak yazıyorsunuz.Bende bunu fark edince üzülüyorum.
Benim ledi test aşamasında en yüksekte kullandığımı karadeniz gibi sisli yerlerde en yüksekte kullanacağımı söyledim.
Parlaklığı Dilediğiniz seviyeye düşürebilir veya arttırabilirsiniz bununda açıklamasını gerçekleştirdim ve kendi motosikletime uyguladım.
Tam performansta Çalışırkende
Ne yalan söyleyeyim otobanda v.s yakın takibe girenler ışık tam performansta olduğu zamanlar dibime yanaşamaz hale geldiler.
Takip mesafesini koruduktan sonra bilahare uzun yol ve otoban sürüşlerinde gözü rahatsız etmiyor.Ama adam dibine dibine giriyorsa zaten söylenecek söz yok..
Görünürlüğün fazlası azı diye bir kavram olmaz.Sürücüleri rahatsız etmediğimizi varsayıyorum..
Görünürlük kavramı görecelidir.Kaç metreden hangi hava koşullarında görünüyorum gibi.
Uzun yol odaklı biri olduğum için
Görünürlüğü ben kendi açımdan ortam ve hava koşullarına göre ayarlamayı seviyorum.
Selamlar.
-
"rahatsız etmediğimizi varsayıyorum"
Varsaymakla oluyor mu? Bunun bir standardı olduğunu bile bile yapmıyorsundur umarım?
Trafikte ek ışıklandırmalar yasaktır. Cezası vardır.
Temennim. Kısa zamanda işini yapan bir trafik polisine denk gelirsiniz de cezayı yersiniz.
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:58 ----------
Sanırım, siz elektronik ile uğraşıyorsunuz.
Bu işi ticari olarak yapıyorsanız veya yaparsanız.
Size tavsiyem Çin'den 1-2 dolara getirdiğiniz devrelerle, saçma sapan işlerle vakit geçirmeyin.
Gençsin, geri gelmez.Çok değerli olan zamanınıza yazık. Daha akıllı işlere yönelin.
Abi tavsiyesi olarak değerlendirirsen sevinirim.
-
Tavsiyelerinize rağmen konuyu tam olarak okumadan direkt yazdığınız mesaj aşırı ön yargılı olduğunuzu düşüneme sebeb oldu.
Varsayıyorum kavramını orada bahsettiğiniz anlamda kullanmamıştım aslında.
"Sürücüleri rahatsız edecek kadar çok ışık kullanmadığınızı varsayarak konuşmama devam ediyorum anlamındaydı."
Tamam ekstra ışık yasak doğru?
Bana böyle diyorsunuz ;
"Bunun bir standardı olduğunu bile bile yapmıyorsundur umarım?"
Bu mesajı görünce istemsizce güldüm.Şaka yapıyor herhalde dedim.
Arabalarda bir standart yakalandı ama motosiklette bir standart yok alakası bile yok.
Yamaha Cryton ,Xmax ,Honda goldwing Görünürlük seviyeleri aynı mı şimdi?
Ben standart bir şey göremiyorum siz görüyormusunuz?
Hatta motosiklet üreticilerine sövüyorum çoğu far ve arka stobu görünce.
İlginize Teşekkür ederim.Blogumdan diğer zaman harcadığım şeyleride inceleyebilirsiniz.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)