Tulpar - Custom Enduro Projesi
Reklamlar
-
18 Aralık 2017, 13:15
İlk aldığım mzden çıkan bing 84 karbüratör. Meme 118 ama biraz büyülttük sorun düzelmesi için. Sorunu yukarda anlattıpım gibi. Düşük devirde havayı çok çekiyor benzini az çekiyor boğuluyor. Açık hava filtresine uyumlu değil sanırım. Birde orjinal ifa var elimde ama onla çalıştıramamıştım.
Reklamlar
-
19 Aralık 2017, 17:59
-
19 Aralık 2017, 18:19
matrax33 adlı üyeden alıntı
İfalarda yakıt sorunu var abi. Bi türlü düşmüyor. Fabrika çıkışındaki gibi kaldıysa az yakıyor ama bi kere kurcalandıysa bitiyor işi. Bi arkadaşta var 60 kuruş mu ne yakıyormuş motor. Çok güçlü çok atik oluyor ifa. Ama yakıt sorunu var işte.
MZ grubunda bi arkadaşta ifa var onlada takas etmemiştim. Sen ne dersin İfa hakkında?
Burda bi motor tamircisi arkadaşım var. Motorlu testere vb şeylere bakıyor. Eskiden motosikletede bakarlarmış. O bi karbüratör vardı bi bakayım demişti. Yarın inşallah ona bakacak. Eski cross motorunmuş.
İster düşün... Kendini ister hayale kaptır...Uzar uzar, çünkü hiç sonu yoktur yolların.
Bakarsın aldanmışsın, gördüğün bir seraptır. Sevimli bir hayale açılırken kolların.
-
19 Aralık 2017, 20:21
Ben mzlerle uğraştığım zaman yan sanayi malzemesi yoktu. O yüzden bişey diyemem. Diğer karbüratörler hakkında bilgim yok. Maniloft uydurabilirsen planet karbüratörüde çalıştırır.
-
19 Aralık 2017, 21:48
Ben mzlerle uğraştığım zaman yan sanayi malzemesi yoktu. O yüzden bişey diyemem. Diğer karbüratörler hakkında bilgim yok. Maniloft uydurabilirsen planet karbüratörüde çalıştırır.
Performansı nasıl olur ? Planet karbüratörü çoktu hurdacıda.
-
19 Aralık 2017, 22:52
Fazla yakabilir ama güzel gaz yer, ben çift silindir mobiletlerde çok kullandım.
-
20 Aralık 2017, 00:15
Fazla yakabilir ama güzel gaz yer, ben çift silindir mobiletlerde çok kullandım.
Yarın bi hurdacıya uğrayayım MZ karbüratörü çıkarsa ayır demiştim. Çıkmadıysada planet karbüratörü alırım.
Elimdeki İFA için tamir takımı sipariş ettim. Onuda faaliyete sokayım bi deneyeyim.
İster düşün... Kendini ister hayale kaptır...Uzar uzar, çünkü hiç sonu yoktur yolların.
Bakarsın aldanmışsın, gördüğün bir seraptır. Sevimli bir hayale açılırken kolların.
-
20 Aralık 2017, 00:19
Ekarademir adlı üyeden alıntı
Yarın bi hurdacıya uğrayayım MZ karbüratörü çıkarsa ayır demiştim. Çıkmadıysada planet karbüratörü alırım.
Elimdeki İFA için tamir takımı sipariş ettim. Onuda faaliyete sokayım bi deneyeyim.
elindeki karbüratörün neyi var ki ? kanalları delinip kurcalanmadıysa, sağı solu kırık çatlak değilse işini yapar.
-
20 Aralık 2017, 00:50
Şu an takılı olan Bing 84de yukarda yazdığım sorunlar var.
Alman MZin üstünden İfa çıktı. İlk aldığım gün motoru çalıştırmıştım. Sonradan açıp temizledikten sonra bi daha çalıştıramadım. Cıvataları çok kurcalanmış ve tornavida tutmayacak hale gelmiş. Aynı şekilde memelerde tornavidayla tutulmuyor. Tamir takımını değiştirdikten sonra çalıştırabilirim diye düşünüyorum.
-
20 Aralık 2017, 01:01
Alman mz diyosunda mz'lerin hepsi alman. Kanuni olanlarla kalite olarak tek fark etiket. Hatta kanunilerin km/devir saatleri sele dizaynı daha kaliteli.
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:59 ----------
Bunların 125likleri var bide 4 zamanlı, motorunu neyden devşirdiler bilmiyorum ama taş gibidir. Bitmez. 96 modelini arkadaşım hala eşşek gibi kullanıyor 200bin kilometrede motor.
-
20 Aralık 2017, 19:46
-
30 Aralık 2017, 22:23
-
30 Aralık 2017, 22:38
Gece postasını aldim güzel bir uyku uyuyabilirim.Elline sağlık abi,sonunu merak ediyorum.
-
30 Aralık 2017, 22:44
gara jawa eksozlu ogar sesi duymayalı çok oldu. Şunun bi mz sesi karışmamış olanı çekseniz ya hayrına ?
Motor hayırlı olsun bu arada.
Performansı nasıl beğendin mi ? mz le kıyaslarsan ?
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:42 ----------
öbür vidyoda varmış eyvallah
-
31 Aralık 2017, 04:06
gara jawa eksozlu ogar sesi duymayalı çok oldu. Şunun bi mz sesi karışmamış olanı çekseniz ya hayrına ?
Motor hayırlı olsun bu arada.
Performansı nasıl beğendin mi ? mz le kıyaslarsan ?
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:42 ----------
öbür vidyoda varmış eyvallah
Benim motora göre iyi gidiyor gibi. Tam anlayamadım ama. Benim çok hoşuma gitti motor. Tın tın tın sokaklarda gezmelik olmuş o motor.
Birkaç eksiği vardı onlarıda hallettirdi arkadaş. Debriyajında ve vitesinde sorun vardı. Şimdi güzel. Yarın bi daha denerim inşallah.
-
31 Aralık 2017, 09:41
Jawalarda bu gün quick shiftet denen debriyajsız vites değiştirme var. Sizinki çalışıyor mu?
-
31 Aralık 2017, 21:42
Jawalarda bu gün quick shiftet denen debriyajsız vites değiştirme var. Sizinki çalışıyor mu?
Debriyajda ve vites kolunda sorun vardı. Bazen vites yükseltirken marş konumuna geçiyordu. Birde vites yükseltmek için kolu baya havaya kaldırmak gerekiyordu. Benim Kayseri'de olduğum gün Çapan yaptırmış onu. İçinde parça kırıkmış değiştirmişler çıkma parçayla. Şimdi düzelmiş ama ben kullanmadım bilmiyorum çalışıyor mu.
Bide o dediğin özellik her vasıtada olabiliyor abi. Kamyonuda ben bazen üşenip öyle debriyajsız kullanıyorum. Kendi motorumuda öyle kullandığım oluyor. Jawada tabi daha kolay oluyordur. Ben tam devri bulmazsam kütürdüyor.
-
Hayır hayır jawalarda mekanik sistem var. Vites koluna basınca veya yukarı çekince denriyaj ayırıyor.
-
Hayır hayır jawalarda mekanik sistem var. Vites koluna basınca veya yukarı çekince denriyaj ayırıyor.
Evet abi onu duymuştum. Yağmurlar dinsinde deneyeyim. Güya bugün çıkacaktık. Sabahtan beri aralıksız yağıyor.
-
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler