Tulpar - Custom Enduro Projesi
-
01 Ağustos 2017, 02:05
Hocam projeyi en başından beri adım adım takip ediyorum. Çok güzel bir motor ortaya çıkardınız. Naçizane birkaç tavsiyem olacak. Şu kafa kısmı yani far ve çamurluğun olduğu yer bu güzel projeyi baltalandığını düşünüyorum. Çamurluk daha zarif birşey yapabilirsiniz. Ayrıca far kısmını acerbis far ile değiştirirseniz görünüş olarak daha iyi görüneceği kanaatindeyim. Ayrıca boya kalitesi çok iyi görünmüyor. Ona da daha güzel boya yapabilirseniz ortaya bir şaheser çıkacağını düşünüyorum. Motor ve arka salıncak kısmındaki işçiliğiniz muntazam olmuş. Ama grenaj kısımlarına gelince çok uğraştım artık binmek istiyorum demişsiniz gibi.
Reklamlar
-
01 Ağustos 2017, 02:42
Bu motoru arazide çakıl taşlarını fırlatırken görmemize az kaldı
Kolay gelsin
-
01 Ağustos 2017, 03:57
+299 Gitmek cesaret ister, Enduro yapmak yetenek.
Cesaret aptalda da var, ama yetenek herkeste yok...
-MrMud
-
01 Ağustos 2017, 09:47
Konuya nedense ben yeni denkgeldim ve tek seferde baştan sona tek kelime kaçırmadan okudum.
Öncelikle yapamazsın diyenlere azmin ile verdiğin cevap için özel teşekkür ederim. Bazı insanlar kendi beceriksizliklerini bunlara ustalarda dahil her insanda var zannediyor bazen bilerek isteyerek bazende bilmeden herşeyden korkutup vazgeçrmeye çalışıyorlar deli oluyorum bu duruma.
Biz buaralarda ikinci el motor alırkan kendini usta zanneden kişiler sorduğumuz 10 motordan 9 unu sakına alma parça bulamıyoruz diyorlar e bakıyorum benimle yaşıt motorun en ufak parçasına kadar buldunuz oda ayrı bir olay.
Eski ustalar iyi hoş ustalarından ne görmüşlerse öğrenmişler üzerine bişiler ekleyenler iyi usta olmuşlar ama eski cıraklık dönemlerinden kalma bilgilerle bilgisayar kullanmanın nimetlerinden yararlanmadan heleki yeni motorları açan ustalar ışık görmüş tavşan gibi kalıyorlar birde ahkam kesiyorlar deliriyorum bu ortama. "OLMAZ" "O BULUNMAZ" gibi lafları söyleyen ustalarla selamlaşmayı bile kesmeye başladım
BU konularda çok doluyum sanırım benimde Nacizane 2006 model bir honda cbf 250 motorum var inşallah niyetim bu kış evin altında komple söküm scrambler tarzı gibi bişiler yapabilmek bakalım nasip.
Elinize emeğinize sağlık. Kendi elinizle Zevkinizle emeğinizle ürettiğiniz bir ürünü kullanmanın zevkini inşallah herkez anlar.
-
01 Ağustos 2017, 22:26
-
01 Ağustos 2017, 22:52
Erdi far hariç parçalar güzel ama o far iğrenç duruyor emin ol.
Çünkü bin bir çeşit motorda denk geldim hepsi iğrenç.
Whatsappdan atacağım replica KTM farı var onu takarsan çok daha orjinal duracaktır emin ol
-
01 Ağustos 2017, 22:56
MrMud adlı üyeden alıntı
Whatsappdan atacağım replica KTM farı var onu takarsan çok daha orjinal duracaktır emin ol
Tam bende yazacaktım far ve o elcik koruma hiç olmamış.
İlk düşmede eline alırsın o plastik elcik korumayı.
Hem ışıklı filan pulsara takıyor millet onu.
Sen yetenekli adamsın acerbisin resimlerine bak arkasındaki demir malzemeyi yaparsın üstünde plastik bişeyler katar kendi elcik korumanı yaparsın bence.
-
02 Ağustos 2017, 20:15
Bin bilsende bir bilene danış demiş atalar. Tamam vazgeçtim almıyorum onları. :D
Ktm farıda pek ufak yav. Çok küçük durur üstünde
-
02 Ağustos 2017, 20:51
Ekarademir adlı üyeden alıntı
Bin bilsende bir bilene danış demiş atalar. Tamam vazgeçtim almıyorum onları. :D
Ktm farıda pek ufak yav. Çok küçük durur üstünde
Sen o plastik elciği takmadın ya Allah senden razı olsun.
Ama dediğim gibi yapabilirsin.
-
02 Ağustos 2017, 21:46
Amin cümlemizden.
Hiç elcik görmedim o yüzden nasıl yapacağımı bilmiyorum. Önce görsem daha iyi yaparım. :D mz için olandan alayım bari
-
02 Ağustos 2017, 22:00
Amin cümlemizden.
Hiç elcik görmedim o yüzden nasıl yapacağımı bilmiyorum. Önce görsem daha iyi yaparım. :D mz için olandan alayım bari
Profilindeki numara seninmi? WhatsApp dan yazdım bak yardımcı olur inşallah.
-
03 Ağustos 2017, 00:39
hacıagbi kolay gelsin.proje cok basarılı olmuş.gaz yememe sorununu cözebildinmi?
-
03 Ağustos 2017, 20:53
-
04 Ağustos 2017, 01:41
azıcık chopper sesi andırıyor ama gaz verince mz sesi çıkmaya başlar
-
04 Ağustos 2017, 09:01
Kardeşim çok güzel bir işle uğraşıyorsun.
Güzel günlerini gör inşallah motosikletin...
Videodan gördüğüm kadarıyla, kendi kendine açılır kapanır ayna yakışmış motosiklete.
Huzur içinde yat AEA...
Unutulmayacaksın...
-
05 Ağustos 2017, 00:04
Gaz verincede tam olarak MZ gibi çıkmıyor. Jawa klasiğe benzer tok ses çıkıyor. Sevdim bu halini. Mzin sesini hiç sevmezdim jawaya bayılırdım. :D
Amin inşallah. He çok orjinal bi ayna o. :D ustadan aldım yivi tutuyomu diye denedim. Somunu sıkmadım öyle duruyordu. Hala sıkılı değil kafasına göre takılıyor. :D
-
06 Ağustos 2017, 01:50
Bugün saatlerce uğraştım ve krank keçesini değiştirmeyi başardım. Ama sonuç değişmedi. Motor hala boğuluyor.
Rölantide çok iyi motor. Ama gaz verince patırdıyor. Daha çok gaz verincede boğuluyor ve elimi sabit tutsamda devir düşmeye başlıyor. Sonrada stop edecek gibi oluyor elimi çekiyorum gazdan.
Pistonun iyi olduğunu düşünüyorum. Tek marşta alıyor uğraştırmıyor.
Bugün o şekilde eve dönerken benzin bitti. Benzin biterken motor düzeldi düzgünce gaz yedi hızlandı sonra stop etti. Tahminimce benzin çok gidiyor. Sorun karbüratörde olabilir. Sıfır almıştım ama kurcalayacağım onuda yarın.
Başka fikri olan var mı bu soruna ?
-
07 Ağustos 2017, 03:54
MrMud adlı üyeden alıntı
Benim farıma laf etme :D
---------- Mesajlar birleştirildi - 03:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:47 ----------
Bugün saatlerce uğraştım ve krank keçesini değiştirmeyi başardım. Ama sonuç değişmedi. Motor hala boğuluyor.
Rölantide çok iyi motor. Ama gaz verince patırdıyor. Daha çok gaz verincede boğuluyor ve elimi sabit tutsamda devir düşmeye başlıyor. Sonrada stop edecek gibi oluyor elimi çekiyorum gazdan.
Pistonun iyi olduğunu düşünüyorum. Tek marşta alıyor uğraştırmıyor.
Bugün o şekilde eve dönerken benzin bitti. Benzin biterken motor düzeldi düzgünce gaz yedi hızlandı sonra stop etti. Tahminimce benzin çok gidiyor. Sorun karbüratörde olabilir. Sıfır almıştım ama kurcalayacağım onuda yarın.
Başka fikri olan var mı bu soruna ?
karbüratör yan sanayi ise yapabilir. krank keçeleri hava alıyosa muhtemelen motoru yarman gerekicek.
Motor yanımda olsa arızasını hemen tespit ederdik.
hava filtresini sök. avcunla açık kapalı yaparak gaz yedirmeye çalış. Hiç bir koşulda gaz yemiyosa karbüratör bozuk( elindeki orjinal karbüratörü bi şekilde tamir et dene) veya krank keçeleri değişecek.
---------- Mesajlar birleştirildi - 03:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:50 ----------
Şunu da ekleyeyim meme numaraları orjinal mi onu kontrol et. Farklı numara memelerle deneme yanılma yap.
-
07 Ağustos 2017, 11:59
tebrikler çok güzel bir çalışma konuyu takipteyim ya anlamadığım bu elektronik ateşlemede sentenin kaçık olma ihtimali yokmu ?
varsa bunu nasıl anlarız hani keçe patlak olsa genelde ısınınca yapar bu sorunu soğukken düzgün çalışması gerekmezmi ?
gerçekten çok başarılısın el yatkınlığı aslında beceriklilik derler yapılmaz diye birşey yok
ben hurdadaki borulardan bisiklet iskeleti yaptığımda şimdi çok ünlü bir markanın distribütörü olmaz o yapılmaz gitmez gönyesi tutmaz dedi
o şekilde iki bisiklet yaptım hala da biniyorum 15 sen olmuştur taş gibi insan dediğin gibi ben yaptım deyince gurur duyuyor bisikletçi
dükkanımızda sergiliyoruz hala başarılarının devamını dilerim
-
09 Ağustos 2017, 22:27
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler