Tulpar - Custom Enduro Projesi
Reklamlar
-
10 Haziran 2017, 05:57
Ekarademir adlı üyeden alıntı
Sorularımıda yazayım sizler tecrübeli abilere benziyorsunuz.
Benim bu motorda önceden en büyük korkum ıslak zemindi. Aşırı kayıyor. Yağmurda hiç binmem mesela. Lastikleri değiştirmek gerekir mi? Bahsettiğim şekilde kullanacağım bu lastikler yeterli olur mu? Lastikler sıfırdı motoru aldığımda. Aslında pek değiştirme taraftarıda değilim.
Dişli oranlarıda önemli. Motordaki dişliyi saymıştımda unuttum şimdi. 20 yada 22 idi. Bu bana baya fazla gibi geldi. Arka dişliyi ise saymadım. Arka dişliyi bulmak değiştirmek daha kolay. Uygun olacak dişli kaç olmalı?
1- Sen berbat frenlere alıştığın için ve daha iyisini kullanmadığın için frenler sana iyi gibi geliyor. Aynı motordan vardı bende frenler inanilmaz kötü.
2- Motor orjinalindeki fermonası 3'e falan katlayacağı için, daha hızlı ivmelenen motor daha iyi frenler gerektirecek.
3- Lastik konusu, üzerindekiler tam arazi modeli. Ben bununla uzun yola gidecem diyosan titreye titreye virajlara girmektense mitasın %80 yol % 20 arazi modeli lastikleri var. Fiyatlarıda uygun çok fazla cebini yakmaz. gogıldan aratıver.
4- Motorun ön dişlisi sürat yapması için baya bi büyütmüşler orjinalinden baya bi büyük sende ki. Motor diriltikten sonra, motorun ara hızlanmalarına ve son hızına göre kombinasyonu kendin ayarla.
Reklamlar
-
11 Haziran 2017, 18:47
-
11 Haziran 2017, 19:27
Kaynak işçilikleri çok kötü. Kendin mi yapıyosun ?
O parçaları temizleyip antipas falan vur yoksa her tarafından küf akar motorun. Koltuk altına koyduğun sac dahil.
Motor bağlantılarına yaptığın parçalarıda boyamamışsın. Hep küf akıcak oralardan.
Zincir maşaya değecek olursa maşanın üzerine sert kavucuktan takoz yaptırabilirsin.
Fren pedalının ucu çok aşşağıda kalmış gibi.
-
11 Haziran 2017, 23:39
-
13 Haziran 2017, 12:41
Ustaya gelince işler tıkanıyor. Cumartesiden beri motor ustada. Scooter manyetosu takılacak. Alt tabla bulamamış. Bugün bi daha uğrayacağım bakalım.
-
17 Haziran 2017, 00:01
üstad maşAllah'ın var yine durmuyosun yine sağlam bi proje bunuda takipteyim
-
17 Haziran 2017, 01:08
ByYlmzZz adlı üyeden alıntı
üstad maşAllah'ın var yine durmuyosun
yine sağlam bi proje bunuda takipteyim
Sağolasın. Ustaya gelince tıkandı proje. Güya bayrama bitirip tura çıkacaktım. Bayramda motorsuz kalacağım bu gidişle.
Scooter statör takılması için alt tabla arıyor usta. Sıfırı yok çıkmasını arıyor. Pazar günü arkadaşımdan bulurum dedi bakalım hayırlısı.
Bi yönden iyi oldu civcive binmiyordum bayadır. Özlemişim
-
17 Haziran 2017, 01:13
Sağolasın. Ustaya gelince tıkandı proje. Güya bayrama bitirip tura çıkacaktım. Bayramda motorsuz kalacağım bu gidişle.
Scooter statör takılması için alt tabla arıyor usta. Sıfırı yok çıkmasını arıyor. Pazar günü arkadaşımdan bulurum dedi bakalım hayırlısı.
Bi yönden iyi oldu civcive binmiyordum bayadır. Özlemişim
yanlız scooter statörü yeterli elektriği üretebilir mi senin mz'ye ?
4 teker hastası,2 teker aşığı,tek teker hayali
-
17 Haziran 2017, 09:26
Mz için olacak tek şey buji. Onuda mobiletinkini taksan üretir. zonghsenin elektrik parçalarını kullanacağım. Uyumlu olması için yapmak lazım bunu
-
17 Haziran 2017, 11:25
Mz için olacak tek şey buji. Onuda mobiletinkini taksan üretir.
zonghsenin elektrik parçalarını kullanacağım. Uyumlu olması için yapmak lazım bunu
heyecanlıyız üstad takipteyim
4 teker hastası,2 teker aşığı,tek teker hayali
-
18 Haziran 2017, 18:14
-
18 Haziran 2017, 20:21
Yahu motorumun olmayan arka bagajı için ,artçı koltuğunu çıkarınca yerine geri takamıyorum cebelleşiyorum.Adam parça pincik etmiş motoru takıyor söküyor.Ne beceriksiz adammışım ben ya.Yağlı ellerinden öperim ustaya saygı.
Helal olsun vallahi
-
18 Haziran 2017, 21:10
Takipteyim hocam bu yaz yola çıksın su alet ne olacak merak ettim.
-
18 Haziran 2017, 21:58
Ellerine sağlık motoru çok güzel şekillendirmişsin de benim aklıma yatmayan bi konu var 2 yıl sonra motorun vizesi gelecek sonra geri nasıl döneceksin inşallah sorun olmaz senin için
-
19 Haziran 2017, 00:24
-
19 Haziran 2017, 01:34
Vay be videolara bakarsak baya 2t Special makina bu
Tasarım 1980 andırıyor ama güç felan çatır çatır sese bak.
Enteresan vallahi bekliyoruz
-
19 Haziran 2017, 02:15
eline sağlık merakla takip edeceğim ortaya güzel bi iş çıkacak sanırım..
-
19 Haziran 2017, 21:18
-
20 Haziran 2017, 07:10
Bitince fena olacak gibi , bi okadarda eğlenceli ,trafiğe kapalı arazi haricinde kullanmayın.
-
21 Haziran 2017, 20:40
Carbondioxid adlı üyeden alıntı
Bitince fena olacak gibi , bi okadarda eğlenceli ,trafiğe kapalı arazi haricinde kullanmayın.
Sağolasın.
Neden ?
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler