Herkese merhabalar.
Tam olarak motorsiklet denilmesede, üzerinde motorsiklet motoru olduğu için burda paylaşayım dedim. Umarım doğru yerde açmışımdır konuyu.
Başlayayım o halde.
8-9 yaşlarındayken dedemle Konya'ya gitmiştik. O zamanlar Konya'nın şehir içi nakliyesi Arçelik ile hallediliyor. Gerek yük taşıması gerekse insan taşımacılığında kullanılıyor. İlk görüşte dikkatimi çekmişti Arçelik. Ufak kibar tam benlik. Tabi ben o zamanlar çocuğum nasıl alabilirim? Ama ukte kaldı işte. Geceleri uyumadan önce aldığımı hayal ediyorum. Bir gün alacağım diyorum. Ancak o dönemde imkansız tabi ki.
Konya malı Yıldırım. Buda tabi bizim üstün zekalı Türkler tripörtör yapmış bu çıkmış ortaya. Üstünde rus motor var. Bayağı da güçlü bi motor. Aksaray'da bunlar çok kullanılırdı. Bunları da çok severdim isterdim.
Kayseri yapımı Otoser.
İlk Konya'da görmüştüm bunu da. Dört tekerlekli oluşu diğerlerinden ayıran en büyük özelliği. Yuvarlak direksiyon simidi oluşu da büyük fark. Bu diğerlerine göre aynı araba gibi. Gaz fren debriyajı pedallı. Marşla çalışıyor filan. Diğerlerine göre daha yeni model bu. 1993-1996 yılları arasında üretilmiş. Arçelik'den 30 sene filan sonra yani. Aracın içindeki adamda üreten fabrikanın sahibi. O fabrika halen var. Elektirikli fırın soba vb şeyler üretiyorlar. Lisans sorunu yüzünden Otoser üretimini kaldırmışlar. Yedek parça sorununu hala ordan halledebiliyorum.
Otoseri görünce diğerlerini unutmuştum. Tabiri caizse hasta olmuştum. Çocukluk hayali olarak kaldı o dönem. Yeni bisikleti olmuş 8-9 yaşlarında çocuğum sonuçta. Tripörtör almak ne ola ki?
İnternette öylesine ilanları gezerken gördüm Civcivi. İlandaki tek Otoser. Benim için bulunmaz fırsat. Çocukluk hayalini gerçeğe dönüştürme fırsatı. Zaten ben çocuklukta yapamadığım ukte kalan herşeyi şimdi yapıyorum. Kimilerine göre saçma gelse de. İçimde ki çocuğu yaşatıyorum.
Otoser Kayseri'de. Fiyatı da bayağı uygundu bana göre. Hemen sahibine siteden mesaj attım. Telefon numarası yazılı değildi. Ali abi sağolsun mesajı görmüş gece 11 gibi aradı. :D
Almayı kafaya koymuştum. Bayram haftasındayız. O kadar sabırsızdım ki Ali abi "bayramda biniyorum" demese bayram günü gidip alacaktım. :D Bayramın bittiği ilk gün kamyonla Kayseri'ye gittik. Dayımınoğlu Hasan ile beraber. Kamyona yükleyip getirdik. Evin altında ki dükkana çektim. Dükkan böyle işler için müsait. Komple söküp yeniden toplama fikri var kafamda. Bi yerlerden başlamak lazım.