Otoseri bitireli iki sene olmuş. Aslında tam olarak bitmemişti ya neyse..
O iki sene içinde bazen kullandım bazen bikaç ay yattı. Motor vs bi sıkıntısı yok. Geçen sene bu zamanlar evlendiğimde evin bodrumuna çekmiştim Otoser'i. O günden beri pek kullanma imkanım olmadı. Lastiği patlaktı, aküsü yoktu , benim keyfim yoktu derken bahaneler uzuyor.
Sürekli olarak ailemden sat sat baskısına maruz kalsamda hiç satasım yok. Arada gönülleri olsun diye siteye ilan koyarım. Bikaç müşteri çıkar. Normal insanlar mal satmak için uğraşırken ben almasın diye konuşurum. Bazende aileme çevreme "satmayacağım oğlum olunca binecek buna" derdim. Çok şükür oğlumda oldu iki haftalık. (Bi tur attık çok hoşuna gitti. Gazını çıkarıp mışıl mışıl uyuyor kesinlikle satmam artık. )
Motoru garaja bırakırken, alırken hep gözüme çarpıyordu. Pabucu dama atıldı tabi. 62 amper akü lazım akü bi sürü para. Lastiği sökülecek yapılacak. Ha bugün ha yarın derken biraz daha zaman geçti. Sonra kamyona akü alınca eski aküleri iade edecektim. Akünün biri sağlamdı. Onu iade etmek yerine Otoser'deki aküyü iade ettim. Ufacık arabaya 105 amper akü takmış oldum.
Dış lastiği yarık. Elimdeki yedek dış lastiğe bi iç lastik aldım taktım. Aylar sonra kolayca çalıştı. Jikle bağlı değil bağlı olsa hiç uğraştırmadan çalışır. 105 amper akü uzun süre marş bassamda bitmiyor.
Sonra bikaç tur attım. Çok özlemişim. Çoğu kişiye saçma gelir ama ben çok seviyorum civcivimi. Bikaç gün öyle sağa sola gitmeye kullandım. Çekme belgeli polisten kaçarak tabi.
Lastikleri hep çatlamış. Ömrü bitmiş lastiklerin değişmesi gerekli. Tanesi 150 lira.
Orjinal diferansiyeli sökmüştüm. Üzerinde takılı olan diferansiyel hızlanınca ötüyor. Ayna mahruti ayarı iyi değil ve ayar yapılamıyor. Ayrıca şaft frezesini sıyırıyor. O yüzden 2 defa yolda kaldım. O sebepten orjinal diferansiyeli takmam lazım.
Frenleri kampanalı olduğu için onuda sevmiyorum. Bu sefer muayeneye sokup sürekli kullanma niyetim var. Kullandığım kamyonu değiştirdim büyük kamyon aldım ve o kamyon çarşıya giremiyor. Nakliyat işi yapıyorum ve küçük araba tutup para ödüyorum çarşıya mal göndermek için. Otoseri muayeneye sokarsam nakliye işinide halletmiş olacağım. Muayeneye kampana frenle gitmek istemiyorum. Diske çevirmek istiyorum.
Jantlar tipsiz duruyor onada çözüm bulmam gerekecek.
Motor uzun mesafede şişiyor onada ayrıca fan takmalıyım.
Porya rulmanları ötüyor onlarında değişmesi lazım.
Bi süredir böyle şeyleri düşünüp duruyordum. Sonra icraate geçmek lazım diye araştırmalara başladım. Önceliğim jant disk fren porya vs.
Scooter jantı takmak istedim. O jantı taktığımda hem güzel duracak, hem lastikler yenilenecek, hemde üzerinde disk fren olacağı için o soruna çözüm bulacağım.
İnternetten jant lastik fiyatlarına baktım sıfırı alınacak gibi değil. İkinci eli en ucuz konya'da buldum 100 lira dedi tanesine. Çapa motorunun arkasına yada motosiklet arkasına vs römork yaptıkları için ön jant lastik fiyatı yüksek. Sonra sanayideki arkadaşım (Otoseri topladığım kasacı) Mehmet abi hallederim ben dedi. Tanıdığı hurdacıya gittik. Ordan hurdalığın içinden seçtik. 4 tane jant lastik aldım. İki tanesinin lastiği çok iyiydi iki tanesi kötü. Mehmet abi adamla konuştu orda 2 tanede arka jant vardı lastikleri sıfır ayarında. Onlarında lastiklerini sökeceğim ve hepsi 150 tl. Zaten adam size 150 olur diyince pazarlık edesim bile gelmedi. Ben 200-250ye bile rağzıydım.
Göbekten kesilmiş olduğu için üzerinde amörtisör ve fren kaliperide var. Ayrıca fren kaliperi alma masrafındanda kurtuldum. Oda 75 lira sıfırı.
Sonrada civcivin diferansiyeli söktüm.
Söküm işlemi tamam ama şimdiki sorun onun oraya uydurulması. Sıfırdan akis vs yapmak istemiyorum orjinali bozulmasın. Bikaç gündür internette sürekli rulman araştırıyorum.
Scooter jantının göbeği 37 mm geliyor. Otoserin akisi 30 mm geliyor. Yani arada 7 mm boşluk var ve oraya girebilecek rulman yok. Jantı genişleteyim desem kurtarmıyor. İğneli rulman diye birşey buldum. Tornacıya gittim konuşmaya oda o rulmanın yüke gelmeyeceğini söyledi. Jantı ölçtük biçtik diferansiyeli getir öyle düşünelim dedi. Yarın inşallah diferansiyeli götüreceğim.
Aklımda sıfırdan flanş porya karışımı birşey yapmak var. Yarın tornacıya o konuyu bi açayım. Scooterin göbeği çok zayıf. Orayıda biraz genişletip sağlam bi göbek çakma fikri var kafamda.
Bugün ön tekerleride sökmek için ön tarafıda takoza aldım. Ön lastiği kontrol ettim baya balans var. Yattığı yerde iyice bozulmuş heralde. Yolda giderken arabayı sektiriyor oda.
Bu başlıktaki eski resimler silinmiş. Yeni bi upload sitesine yükleyip eskiden yaptıklarımı ilk sayfaya koymak istiyorum. İlk mesajı düzenlemek için ne yapmam lazım? Moderatörler yardımcı olur musunuz