MOTOSİKLET TEKER KİLİDİ YAPMA ( İSİM BULAMADIM ) :D
Reklamlar
-
Reklamlar
-
ama asma kilit en kolay kırılan şey zaten kıramasanda açması çok kolay 2 tane ataşla denediğim birçoğunu açtım ki motosiklet için olan kilitte vardı bunların içinde
ama mantık olarak zincirden daha güvenli orası ayrı sadece kilit kısmı için daha sağlam bir şey lazım
-
berk_cglr adlı üyeden alıntı
ama asma kilit en kolay kırılan şey zaten
kıramasanda açması çok kolay 2 tane ataşla denediğim birçoğunu açtım ki motosiklet için olan kilitte vardı bunların içinde
ama mantık olarak zincirden daha güvenli orası ayrı sadece kilit kısmı için daha sağlam bir şey lazım
bu tarz bir kilit kullanıcam bu kilit normal asmalar gibi acılmıyor kesmek iseteselerde kesemezler demir makasıyla =)
-
Sonuçları değişkenlik gösterebilir.ancak bir emek harcayıp bir proje üretmeniz dahi tebriği haketmektedir.
Elinize ssğlık.
Burdaki bazı arkadaşlar da zincir kilide güvenmedikleri için tershanelerde kullanılan zincirlerden sizin fotoğrafta gösterdiğiniz asma kilidi kullanarak kilit yapmışlardı.
-
eminemre adlı üyeden alıntı
Sonuçları değişkenlik gösterebilir.ancak bir emek harcayıp bir proje üretmeniz dahi tebriği haketmektedir.
Elinize ssğlık.
Burdaki bazı arkadaşlar da zincir kilide güvenmedikleri için tershanelerde kullanılan zincirlerden sizin fotoğrafta gösterdiğiniz asma kilidi kullanarak kilit yapmışlardı.
adamlar binlerce liralık kilitleri kesiyorlarmıs . ( ben gözümle görmedim )
o yzden daha işlevsel bise olsun dedim zaten direk bana ait 1 senedir benden baskası yanasamıyor o yüzden böyle rahatca geniş geniş kilit yaptım =)
İNSTAGRAM = sakalliesnaf - MAİlL = mehmetmerickekec@gmail.com
MOTOSİKLET = CBF 600 ABS 2007 102K +
TECRUBE = 250K +
-
Bizzat denedim çok kolay kırılıyor ne yapsak bilemedim
-
Eline sağlık gayet güzel olmuş. Zincirden daha sağlam ve kullanışlı olduğu kesin. Yaratıcı.
-
Süper Moderatör
Eline sağlık, sen de benim gibi düzgün dikişli bir kaynak yapamıyorsun anlaşılan
Dizayn ederken şöyle bir şey planlasan çok güzel olurdu;
Kilit öyle bir yerden kilitlenmeli ki ne testere ne makas yanaşamamalı, sen zar zor anahtar ile açabilmelisin. Kilidin konumu kesim ve patlatma için çok önemli.
Bende bu günlerde bir soft yan çanta demiri ile uğraşıyorum, boya aşamasına geldim. Antipas kullandın mı? Ne tür boya ve antipas kullandın?
"normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"
-
Düzgün kaynak yapmak için elektrodu iyice ısıtmak lazım. Bir de otomatik kaynak maskesi lazım. 4 sene önce almıştım, ne zaman kaynak yapmam gerekse kendime teşekkür ediyorum
-
Süper Moderatör
Mengu16 adlı üyeden alıntı
Düzgün kaynak yapmak için elektrodu iyice ısıtmak lazım. Bir de otomatik kaynak maskesi lazım. 4 sene önce almıştım, ne zaman kaynak yapmam gerekse kendime teşekkür ediyorum
Kaynak yapacağım yere değdirmeden önce elektrotu ısıtıyorum zaten, dakat hala her istediğimde böyle inci gibi dikiş yapamıyorum. Bazen çok süper oluyor (genelde kalın ve düzgün kesilmiş malzemelerde) bazende boktan
Otomatik maske nola ki?
"normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"
-
Bekaret kemeri gibi çok hoş.
-
Duzgun kaynak yapabiliyorum aslinda fakat elektrotlarim.nemlenmis bende ugrasmadim.
Otomayik maske kullaniyorum zaten
Boya olarak normal yagli boya surdum antipasla ugrasmadim demir zaten galvanix paslanma omuru cok uzun demir makasi aslinda 40 lik demiri zor kavrar o yuzden rahatim
-
Olcay Avşar adlı üyeden alıntı
Kaynak yapacağım yere değdirmeden önce elektrotu ısıtıyorum zaten, dakat hala her istediğimde böyle inci gibi dikiş yapamıyorum. Bazen çok süper oluyor (genelde kalın ve düzgün kesilmiş malzemelerde) bazende boktan
Otomatik maske nola ki?
Elektronik algılayıcı sayesinde LCD camı otomatik olarak karartan ve ark bitiminde tekrar normal görüşe geçiren maske. 100 TL gibi rakamlara satılanlarda gayet iyi iş yapıyor;
Doğru amper ayarı ve doğru pense açısı ile bir kaç saatlik pratik ile çok kolay aslında.
Elinize sağlık bu arada @antilop_skul
-
-
Kilit için ufak bi oda, kilit odanin içinde kalacak şekilde ve 4 duvar değilde zemine bakan kisim yari acik olacak şekilde birşey yaparsan kilit e ulaşim engellenmiş olur ve rahatça yerine sokar cikarirsin.Bende disarda birakiyor olsam kesinlikle zincire o kadar para vermem,güzel düşünce..
-
Arkadaşlar naçizane kaynakla ilgili küçük tavsiyelerim olacak. 90 derece profil kaynatırken eğer elektrodu sağ elinizle tutuyorsanız, arkı profilin açık ağzına verip delik açmamanız için her zaman profilin köşesinden vurun arkı. Tarifi biraz zor olacak bu saatte ama pozisyonunuz iş parçası L gibi dursun önünüzde. 1 mm profili bile delmeden tek seferde kaynatabilirsiniz. Ayrıca parçalar arasında kesinlikle yükseklik farkı olmasın aynı seviyede olsun. İnce malzemede aralık bırakmayın, profilin ağzı açıldıkça açılır. Otomatik kaynak maskesini çok para vermenize gerek yoktur. Normal maske de çok güzel işinizi görür. Amper ayarı olabildiğince yüksek olsun tavuk b.ku gibi olursa dikiş, o kaynak iki çekiç darbesiyle kırılır. Elektrodu her kaldırdığınızda kaynak çıkışını tel fırçayla cüruflardan temizleyin. Unutmayın cüruf üzerine kaynak atılmaz. Parça Işıl ışıl parlasın öyle devam edin kaynağa.
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:10 ----------
Çalışma süper olmuş ama bu kilide fazla güvenme arkadaşım, 50 kuruşluk testere laması o profili kağıt gibi yırtar haberin olsun. Kalın ya da dolu malzemeden çalışırsan bomba gibi olur.
-
Yorumlar icin sagolun
Elimdeki kevcut malzeme ile yaptim herseyi birtek kilit aldim o kilitin mili profilin icinda kaliyor siki sikiya giriyor yani cok zor onu kesmek . ama profil testereyle kesilir evet fakat en az 5 dk ugrasmasi lazim 40*40 dolu demiri temin rtmem zor ve cok agir olur . bunu yapmamdaki amac zinciri 5 saniyede kit diye kesiyorlar . ama profili o sekilde kesemezler . islerim oldugu icinde pek ugrasamadim o yuzden alelacele olan birsey
-
Proje guzel ama size kotu haber vereyim. Kutu profili citir citir kesen sarjli spiraller var. Bu proje ancak dokum malzemeyle yapilirsa ise yarar.
-
Süper Moderatör
tesisatogr adlı üyeden alıntı
90 derece profil kaynatırken eğer elektrodu sağ elinizle tutuyorsanız, arkı profilin açık ağzına verip delik açmamanız için her zaman profilin köşesinden vurun arkı. Tarifi biraz zor olacak bu saatte ama pozisyonunuz iş parçası L gibi dursun önünüzde. 1 mm profili bile delmeden tek seferde kaynatabilirsiniz.
Anlamadım
-
Elinize sağlık çok güzel bir çalışma olmuş. Zamanla ihtiyaç duyarsaniz sağlamlaştırma şansınız da var hemde, iyi günlerde kullanın
¡Por la sonrisa de mis padres que vale un millón!
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)