Zincir yağlamak dışında, yapabilsem de bakım için parmağımı sürmem ama servise her şeyini yaptırırım. Kötü yağ koydurtmam, orjinal olmayan mekanik parça taktırmam. Yalnız servisin sallama iş yapacağını, özensiz davranıp motora zarar vereceğini bildiğim noktalarına kendim müdahale ederim. Mesela plastik aksamdan ses geliyorsa kendim söküp hallederim ki servis elemanı parçaları sökerken çizmesin, vidaları sıkarken abanıp plastikleri çatlatmasın.
Ben uğraşmaktan keyif alıyorum o yüzden de elimden geldiğince kendim yapıyorum.. Motorun yanına inmeden kahvemi alıyorum öncelikle, sonra ufak ufak başlıyorum.. Temizlik ya da bakım.. Ayrıca çoğu ustanın görmeyeceği ya da önemsemeyip söylemeyeceği sorunlarla da karşılaşabiliyorum.. Gevşeyen vida varsa onu görüyorum, ya da zincirin durumunu, ya da lastiğe giren birşeyler var mı, herhangibir yerden kaçak, akıntı vs.. var mı ? Motorla uğraşırken ister istemez hepsini görüyorum ve bu şekilde hem bir an önce önlemimi alıyorum hem de içim rahat biniyorum
Güzel günler göreceğiz çocuklar, güneşli günler göreceğiz... Motorları maviliklere süreceğiz çocuklar, ışıklı maviliklere süreceğiz... Açtık mıydı hele bir son vitesi, adedi devir. Motorun sesi.
Yeni motorum olduğu ve bu işlerden pek anlamadığım için zincir temizliği ve yıkama dışında hiçbirşey yapmazdım ama artık yavaş yavaş başladım yağ değişimine bugün patlayan far ampulünü kendim değiştirdim fakat alet edevat olmayınca çok zor oluyor benim için.
hacı senin bu işin sonu buna http://www.motosiklet.net/forum/yeni...t-motobot.html alıp artçı olmak
bu sadece işçilik ücreti motul yağ ın lt si 30 tl ,yağ filtresi de 30 du galiba ,3 lt yağ filtre 1 saat işçilik desen kdv falan 200 e çıkarsın servisten
www.youtube.com/c/biyeybaraküs "Motora binmeye karar verecek kadar cesur ve aptal, üzerinde ölmeyecek kadar korkak ve akıllı olacaksın" alıntıdır AttilaXtreme den
Zamanında motorum varken kendi bakımımı yapmıştım. Hatta yapmakla kalmayıp birde video çekmiştim.
Keşke şu an da motorum olsa da yeniden bakım yapsam. Geçmiş tarih tabi insan özlüyor. Kıymetini bilin motorlarınızın.
Buda bakım videom. Belki işine yarayan çıkar.
Motorlarınızla zaman geçirin, silin onları temizleyin, bakın, uzun uzun bakın.
Periyodik bakimlarda ugrastiginiza degmiyor, serviste 50-60tl fazla verip yaptırıyorsunuz. Ama bir arıza kaza durumunda servisler gözünüzün yaşına bakmıyor.hem parçadan para kazaniyorlar fahiş fiyatlar ile, işçilikden de opuyorlar. Son olarak devlet babaya odedigimiz %18 lik kdv ile 500 liralık işe 1500 lira ödeyip cikiyoruz.
Bu yüzden kendi gobeginizi kendiniz kesebiliyorsaniz ne mutlu size.
seni locaya http://www.motosiklet.net/forum/moto...lmayanlar.html alayım dök içini biraz
www.youtube.com/c/biyeybaraküs "Motora binmeye karar verecek kadar cesur ve aptal, üzerinde ölmeyecek kadar korkak ve akıllı olacaksın" alıntıdır AttilaXtreme den
ben en son 4.000 bakımına KDV dahil 74 TL ödedim. bide üstüne yıkıyorlar servise gittiğimde
Motor 74 bmw olunca mecbur kendim yapiyorum bakimini. ama yok servis ucreti, ben var mutlu
ben kendim yapıyorum dün arka balatamı değiştirdim mesela değil balata bitmesi balatanın dibindeki demirden bile biraz yemişim :D
Bende hep kendim yapayım diyorum ama cesaret edemiyorum bir türlü elimde yatkın aslında
Babam bana 'tamircinin yaptığını yapamayacak kadar beyinsizmisin la sen alet edavat herşey aha burda' diyerek birde tezgahın tepesine ne yaptigimi hatirlamam için kamera yerleştirdikten sonra defalarca türlü türlü motor indirip bindirmişliğim oldu. Keyfi olarak gittiğim oluyor tabi tamirciye (para var huzur var hem) :D
Ufak tefek isleri yaparim ama bazen sazan gibi altindan kalkamayacagim islere de kalkistigim oluyor.
Mesela en son yaptigim hiyarlik asagida.
Motosikletin bazi parçalarina karbon kaplamak için giristim motora ve kaplayacagim bütün parçalari söktüm.
Ulem sapsal hepsini bitirebilecegini nerden biliyorsun?
Bilmiyordum tabi.
Hava buzzz.
Garajda dönmeye yer yok mecbur kapinin oraya çektim motoru.
Bir taraftan buz gibi rüzgar vuruyor, bir taraftan elimde alet edevat parça söküyorum.
Neyse sökme isi bitti basladim ise ama kafa durmus.
Yengeniz söylemese aklima da gelmeyecek.
Isin hepsini disarda yapmak gibi bir saplanti durumuna girmisim
Hanim disarda üsüteceksin içerde yapsana onlari demese,daha da devam edecegim.
Tabi girdim içeri ama aksama kadar hepsini bitiremedigim gibi yerine de takamadim.
Toplamak sökmek kadar kolay olmadi tabi.
Plansiz programsiz is böyle salakça oluyor ama neticede istedigim oldu.
Ugrasirken ve bilmedigim bir ise kalkistigimdan dolayi biraz yiprattik malzemeyi ama olsun.
Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)
Ben de karbon kaplayacağim anahtar yuvasını. Orijinal karbon parça $325 bayağı bir baktım. Dışarıda uzun süreli dayanıklı olması için "heat gun" ile işlemek lazımmış. Kaplamanın yapışkanı yüksek ısıda aktive oluyormuş. Normal yapınca düzgün oluyormuş ilk başta, ama zaman içinde ısı değişiklikleriyle kabarcıklanma yapıyormuş.
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:32 ----------
Youtube'da hemen hemen her işin nasıl yapıldığı ayrıntısıyla mevcut. Oradan bakıp kestirebilirsiniz yapıp yapamayacağınızı.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)