Merhaba arkadaşlar . rks rk200r adlı bir motorum var tam anlamıyla cross denemez enduro diyelim. Bu arkadaşın tel jantlarından gına gelmişti. kırılması akordu derken motordan soğudum, Supermoto ya çevirme fikri uzun zamandır aklımda idi ancak değmeyeceğini düşündüm. Çünkü exel in jantları 3.500 tl gibi bir fiyattan satılıyor, bunun lastiği falan filanı derken aşırı masraf cıkıyordu. Bir gün malum sitede gezerken, aprillia rs 125 in çıkma jantlarına denk geldim. Neden olmasın dedim ve satıcı arkadaşla görüştüm ön arka jantı aldım ve proje başlamış oldu.
Lastiklerimiz de geldi. Pirelli diablo rosso 2 . Motolastik.com
Oktay ustayla çalışmalar başladı
Göbekler miller bambaşkaydı. Hepsini uydurmak icin tornacılarda geçti bütün günüm Ön disk için şöyle bir formul yarattık.
Ve başardık ta
Sigara sağlığa zararlıdır. ama bu Küllük bir başka
Ellerin durumu
Ön taraf tamamdır.
Arka taraf için şaseyi 5cm genişlettik. En uğraştıran kısım arka oldu ancak onuda tamamladık
Arka dişliyi 36 dan 45 e çıkardık. Yeni ve daha kalın bir zincir ile konbiledik
Orjinal arka disk yetersiz ve kötü oldugun icin. Bmw f650 nin arka diskini kullandık.
Bittikten sonraki ilk fotoğraf
Toplamda 2bin tl ye mal oldu. Ancak proje tamamlanmış değil henüz Arka yay değişecek biraz yükseltmek için. Ön çamurluk değişecek supermoto çamurluğu ile. Neler değişti eski haline göre. Yol tutuşu, viraj kabileyeti. Düz yoladki akışı, arka fren performansı , cok iyi oldu. Sanki farklı bir motor yarattık. gelişmeleri bu başlıga yazarım