Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Röleyle elektrik kesme

REKLAM ALANI
    KinqEmpires4 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 100 UAG (209 cc ), Honda CBR 250r HRC 2014
    Elektrikli devir kesici yapmayı düşünüyorum.Motorum 100 uag.Butonum mini rölem ve kesik korna rölem var ama nasıl bağlayacagım ? Elektrikten anlayan biri varsa yardımcı olursa çok sevinirim.Ateşleme bobininin yanması konusunu düşündüm.yapmak istiyorum.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Motorun benzin deposunu sök ön tarafta bujiye doğru bir kablo giden ateşleme bobini vardır. Onun sadece bir adet soketi vardır o soketteki kablo ile bobin arasına bağlayacaksın röleni. O kablonun bobin ile bağlantısını açıp kapayacak taktığın röle. Röleyi çalıştırmadığında sürekli açık olması lazım bağlantı olmalı yani yoksa motor çalışmaz. Rölede öyle bi seçenek yoksa işini görmez zaten.

KinqEmpires4 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 100 UAG (209 cc ), Honda CBR 250r HRC 2014
    Çok mantıklı.Bende boşu boşuna buji kablosunu kesecektim.Peki eksiyi aküden mi almalıyım yada şaseden mi ? Şaseden almak ne demek tam bilmiyorum :D

Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Alıntı KinqEmpires4 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Çok mantıklı.Bende boşu boşuna buji kablosunu kesecektim.Peki eksiyi aküden mi almalıyım yada şaseden mi ? Şaseden almak ne demek tam bilmiyorum :D
    Şase falan almak yok rölenin 2 veya 3 tane kontak ucu olur 2 tane de artı eksi güç uçları. Sen bir düğme ile röleye elektrik vericen o da titreyerek çalışacak ama çalışmadığı durumda kontak uçları kapalı olmalı elektrik geçirmeli yani. Sokete giden kablo ile bobinin soketi arasına rölenin 2 kontak ucunu bağlayacaksın.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)