Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Honda CB 125E Racing Projesi Başlıyorum

REKLAM ALANI
    hayko5 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    V-Twin Café racer
    Evet arkadaşlar uzun zamandır yapmakla yapmamak arasında kaldığım bu projeyi 250cc motor hayali uzunca bir süre rafa kaldırılınca yapmaya karar verdim. Motoru muayeneye götüreceğim haftaya ve ardından ay başında belirlenen parçaları sipariş ederek anlaştığım usta ile yapımına başlayacağız kısmet olursa. Belirlediğim parçalara bakabilirsiniz eğer o değilde şu daha iyi olur dediğiniz yada şöyle de yapabilirsin gibi fikirlerinizi çekinmeden söyleyiniz yaklaşık 1 haftam kaldı ondan sonra başlayınca fikir değiştirmek gibi bir şansım olmayacak.

-Önce o uzun çirkin çamurluğu kesmeden sökerek yerine katlanır plakalık takacam.

-Gidon beni en çok heyecanlandıran şdeğişiklerden birisi olacak kafamda 3 model var ama hangisi olacağı konusunda karar vermiş değilim ve montaj yapıldıktan sonra acaba gidon depoya değer mi sağa sola döndürünce hiç fikrim yok eğer değerse nasıl bir çözüm bulurum bilmiyorum deneyecez.

-Ardından kocaman karenajlı farı çıkarıp yerine naked far takacağım.

Xenonları da yapıştırınca karşıdan uzunları yakıp gelen arabaları görecem ben.

-Egzoz olarak ise genellikle herkesin memnun kaldığı İxil egzoz kullanacam sesi de hoş

-Manet olarak ise Şunların mavi olanını kullanacam

Elcikleri değiştirmeyi düşünmüyorum.

-Hiç sevmediğim aynalarını söküp yerine gidon ayna takmayı planlıyorum

Gelelim o arkada ki çirkin demire onu da sökecem tabi ki ama oraya bir tutamak şart artçı için onun için ise TVS apache tutamağı kullanacam

Birde şu telefon su geçirmez telefon tutucudan alacam gidonun ortaya koyacam benim için fazlası ile kullanışlı olacak.

Performans hava filtresi yapmayı düşünüyorum ama yapmayada bilirim kararsızım. Dişliler de ustaya danışarak değişiklik yapacağım yani 1-2 beygir arttırma çalışması da yapacağım.

Gelişmeler detay detay fotoğraflar ile aktarılacaktır 1-2 haftaya görüşmek üzere.
    almpoz ve abeciMotoru bunu beğendiler.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    beyefendi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CB125e
    Merakla bekliyorum :D

KYorulmaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 250r 2014(satıldı)
    Kolay gelsin, hayırlısı olsun diyelim

EnesBeyter - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SalcanoWolfS125 Memleketi:Mudurnu/Bolu
    Alt grenaj(sakal) da tavsiye ederim. Motorun açık renkse daha bi güzel gösteriyo
    facebook.com/SalcanoMotosiklet

Motosikleti
    V-Twin Café racer
    Alıntı EnesBeyter adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    alt grenaj(sakal) da tavsiye ederim
    -Sakal kullanmayı pek düşünmüyorum dostum çok klasik koruma demirimi değiştirmeyi planıyorum ama deneyebilirim

Motosikleti
    Alıntı hayko5 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    -Sakal kullanmayı pek düşünmüyorum dostum çok klasik koruma demirimi değiştirmeyi planıyorum ama deneyebilirim

Esd demiri + sakal birlikte kullanıyorum tavsiye ederim Alt taraftaki boşluğu aldığını düşünüyorum.Sen bilirsin tabi yinede

Kocaeli İl Temsilcisi Ezio41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2016 Yamaha XJ6 Diversion F ABS
    Honda cb 125e Racig projesi yerine , Cb 125e Cafe Racer projesi yap daha iyi olur bence . Sonuçta hız artırımı falan yapamazsın . Dişlilerle oynarsan düz yolda hızın 5-10 km daha artar ama tork değerinde düşer unutma . Takipteyim bende merakla bekliyorum .
    Honda CBF 150 < Kawasaki Z 250 SL < Yamaha MT-25 < Yamaha XJ6 Diversion F

Motosikleti
    V-Twin Café racer
    http://s26.postimg.org/cgymq8kll/aaaa.jpg
    Esd demiri + sakal birlikte kullanıyorum tavsiye ederim Alt taraftaki boşluğu aldığını düşünüyorum.Sen bilirsin tabi yinede
    Demir ile sakal birlikte kullanılmaz diye korumadan feragat etmek istemediğim için sakala yanaşmıyordum ama ikisinin montağını birlikte yapabilirsem tabi ki sakalda kullanırım.

Motosikleti
    Alıntı hayko5 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Demir ile sakal birlikte kullanılmaz diye korumadan feragat etmek istemediğim için sakala yanaşmıyordum ama ikisinin montağını birlikte yapabilirsem tabi ki sakalda kullanırım.
    Kime sorsam olmaz demişlerdi bana da ama, imkansız değilmiş gördüm. Önce demiri takabildiğim kadar yukarı taktım(2 şekilde oluyo).Sonra sakalda demirin ayağına değecek yerleri biraz traşladım demir testeresiyle. ve mutlu son

Motosikleti
    V-Twin Café racer
    Kime sorsam olmaz demişlerdi bana da ama, imkansız değilmiş gördüm. Önce demiri takabildiğim kadar yukarı taktım(2 şekilde oluyo).Sonra sakalda demirin ayağına değecek yerleri biraz traşladım demir testeresiyle. ve mutlu son
    http://s26.postimg.org/4my14ucsp/20150425_185139.jpg
    Hoş olmuş deneyecem

ahmetkorkmaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    V-Strom
    Hocam bende de Cb 125e var o yüzden bir iki şey söylemem gerekirse.

1- Yaptığın masrafa yazık.
    2- Emeğine de yazık.

Hız yok, tork yok, görünüş desen zaten yok. Ben 1 yaşında garantili satılığa çıkardım 3700 diyorum yüzüne bakan yok.

Güzel tarafı az yakıyor ve bakımı masrafsız (yağ filtresi bile yok). Lastikleri değiştirince ideal başlangıç motoru oluyor.

Benim bir arkadaş 77 model Ford Granada aldı klasik araba diye, toplarım hafta sonları gezerim düşüncesi ile. Fakat bir Mustang değil toplasam ne olacak dedi sattı.

Benim şahsi fikrim hiç uğraşma.
    İki şey sonsuzdur insanoğlunun aptallığı ve evren. Albert EINSTEIN

Motosikleti
    Fikrinize saygım var ama ben öyle düşünmüyorum. Sizin motora bakış açınız nasıldır onu da bilmiyorum ; motosiklet sonuç olarak zevk işidir yani biryerden başka yere gitmekten daha fazlası bence. Motoruna da yaptığın ufak tefek değişiklikler özellikle el emeğinse verdiği mutluluk paha biçilemez. Kendimden yola çıkarsam motoruma bi sis lambası taktığımda bi renkli manet taktığımda vs sürmek ayrı bi güzelleşiyor. Belkide ben motoruma fazla anlam yüklüyorum bilmiyorum

2+2=4 şeklinde düşünürsek bu motorların yapılış amacı belli misyonu belli haksız değilsiniz.

ahmetkorkmaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    V-Strom
    Fikrinize saygım var ama ben öyle düşünmüyorum. Motosiklet sonuç olarak zevk işidir. Motoruna da yaptığın ufak tefek değişiklikler özellikle el emeğinse verdiği mutluluk paha biçilemez. Kendimden yola çıkarsam motoruma bi sis lambası taktığımda bi renkli manet taktığımda vs sürmek ayrı bi güzelleşiyor. Belkide ben motoruma fazla anlam yüklüyorum bilmiyorum
    Tabii herkesin zevki dediğim gibi kişisel fikrimi söyledim, ben sadelikten yanayım.

Misal motorsiklet alınca egzozu ile oynamak aklıma bile gelmez.
    İki şey sonsuzdur insanoğlunun aptallığı ve evren. Albert EINSTEIN

zipkinkurt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA CB125E,HONDA TİTAN,KANUNİ POPCORN,APACHE ATV
    Takipteyim aynı motor bendede var yeni resimler bekliyoruz duruma göre bende hemen başlayavağım

Motosikleti
    V-Twin Café racer
    maddi sıkıntılardan dolayı biraz daha uzun sürecek gibi görünüyor parçaların hepsini birden alamıyorum yavaş yavaş tek tek alıyorum kenara koyuyorum. Aldığım parçaların fotoğraflarını yakında atacağım.

abeciMotoru - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Cb125E-SymWolf-Inazuma-XJ6 F
    vay kardeşim sanat konuşturacaksın galiba çok meraklandım şimdi bizim eski emektar ne hallere bürünecek!
    mutlaka ateş edecek desene, hadi bakalım bol şans
    Motosikletimin üstü açık..
    https://www.youtube.com/channel/UCp4K0dvqaCd6YAr_beEsudA/featured?view_as=subscriber

Motosikleti
    F850 Gs
    Neticeyi görmek nasip olur umarim, hayırli olsun

Motosikleti
    Mondial Drift
    Bekliyoruzz

ilkadam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Xtreme Max 210
    Takipteyim

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)