Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Gidona Kamera İçin Tripod ( Tutucu Yapımı ve video test)

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Yamaha TDM 850
    Merhabalar,
    Bugün Motoruma Kodak zx1 HD için bir tutucu yaptım ve test sürüşüne çıktım. Tutucunun maliyeti
    1,5 TL
    Kamera ikinciel olarak aldım 67 TL.

Kamera : Kodak ZX1 HD

8 GB hafıza kartına 60hd olarak 90 dakika civarı kayıt yapıyor ancak ben vga modunda kullandım görüntü tatmin edici.

Benim Kamerayı kullanmamda ki amaç Trafişkte bizi görmeyenleri ve hayatımızı riske atanları gerekli mercilere kayıtları ile bildirebilmek.

Yapım Aşaması;

Son Olarak vidaların paslanmasını önlemek için tutucu üzerine sprey vernik uyguladım.

Buda İlk Test Çekimimiz.

https://www.youtube.com/watch?v=aupx8EQCBXo

Video olarak ekleyemedim Youtube linkini attım.
    seyyid47 bunu beğendi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    dadaş-bb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    'ni Sattı. Arayışlarda
    Ayni aparattan bende aldim yapacagim millet givi kappa touratech diye satiyor degisik aparatlar falan aman duymasinlar yoksa kirk yillik dogalgaz boru kelepcelerini de marka diye satarlar butcesini zorlayan ve degisik aparat kullanmak isteyenler icin uygun ve ucuz bir tasarimdir.
    gobsistem bunu beğendi.

Motosikleti
    Yamaha TDM 850
    Alıntı dadaş-bb adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ayni aparattan bende aldim yapacagim millet givi kappa touratech diye satiyor degisik aparatlar falan aman duymasinlar yoksa kirk yillik dogalgaz boru kelepcelerini de marka diye satarlar butcesini zorlayan ve degisik aparat kullanmak isteyenler icin uygun ve ucuz bir tasarimdir.
    kesinlikle katılıyorum

acemi60 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha X-City 250
    Tebrikler.. Eliniz yatıyor bu işlere. Geçenlerde selfie çubuğu ile video çekmeye çalıştım. Çok zor oldu. Rüzgarda hem çubuğu hem gidonu tutup hemde doğru açıdan görüntü almak çok zor. Bir de selfie çubuğu sabitleme aparatı icad etsen hiç fena olmaz. Güle güle kullan.

fatih. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    pulsar
    güzel iş tebrikler

Motosikleti
    'ni Sattı. Arayışlarda
    selfi cubugu icin bu aparatin somunlu olanindan iki tane alirsin araya vida koyarsin ve aparatlari birbirine baglarsin..

Sonra kelepcenin birini gidona digerini de selfi cubuguna takarsin al sana sabit aparat istedigin yerede cevir ne de olsa arada vida var

acemi60 ve seyyid47 bunu beğendiler.

Motosikleti
    Yamaha TDM 850
    teşekkürler.

Motosikleti
    MT-07
    Böyle aparatlar çin sitelerinde bedavadan az daha pahalı

Motosikleti
    Yamaha TDM 850
    Alıntı Mirkuza adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Böyle aparatlar çin sitelerinde bedavadan az daha pahalı
    Bi kaç örnek link atarmısınız ?

Motosikleti
    'ni Sattı. Arayışlarda
    Burada amac kalite vs degildir. Amac imkani olmayanlar icin alternatif seyler uretmek yapmak gostermektir.

Bu kelepceler 1 ile 3 lira arasinda degisen fiyatlari var ve diger o uygun fiyatli denilen aparatlarla ayni isi goruyorsa demek ki kullanilabilir yapilabilir. Herkes biliyor bu kelepcenin kamera aparati olmayacagini ama imkanlar neyi gosterirse bizlerde onu yapariz.

Parasi olan.. internet kullanan.. Sanal magazalardan alisveris yapan.. buyuk sehirlerde oturan imkani olan vs bu gibi kisiler zaten gidip yerin de goruyor aliyor kullaniyor ama kucuk ilcelerde oturan.. internetten alisverip yapamayan yapmayan.. veya butcesi elvermeyen yada butcesi olupta ekonomik yasayan insanlar icin bu tip uygulamalar her zaman en degerli ve guzel ozel seylerdir.

Yani kisacasi bir laf vardir ya " boyu onemli degil islevi onemli " diye.

Kimisi sacdan aluminyumdan tahtadan hatta sert plastik bidonlardan kasalarsan yan canta veya topcase yapar.. kimisi de ugrasmaz gider kappa givi gibi marka canta alir takar kullanir.

Zaten MT kendin yapin amacida az cok bu sekildedir.

Haydi kalim saglicakla.
    acemi60, gobsistem ve guest.283 bunu beğendiler.

Dash_1905 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 200kt
    Bende sj4000 kamera var. Kameranın gidon tutacağı da var fakat aşırı derecede adi malzemeden yapılmış. Kelepçeyi sıkan vidaları sıkınca kamerayı tutan vida sıkılmıyor. Yani bir işe yaramıyor. Acaba bu kameranın tripod adaptörüne uygun vidalı olanı var mıdır? Yoksa sizin gibi ayrı olarak kaynakla mı yapabiliriz?

Motosikleti
    Yamaha TDM 850
    Alıntı Dash_1905 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bende sj4000 kamera var. Kameranın gidon tutacağı da var fakat aşırı derecede adi malzemeden yapılmış. Kelepçeyi sıkan vidaları sıkınca kamerayı tutan vida sıkılmıyor. Yani bir işe yaramıyor. Acaba bu kameranın tripod adaptörüne uygun vidalı olanı var mıdır? Yoksa sizin gibi ayrı olarak kaynakla mı yapabiliriz?
    Ben vidalısını hiç araştırmadım belki vardır ama elimdeki vidalardan baktım yuvaya uyan var onu kaynattım.

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:25 ----------

Alıntı dadaş-bb adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Burada amac kalite vs degildir. Amac imkani olmayanlar icin alternatif seyler uretmek yapmak gostermektir.

Bu kelepceler 1 ile 3 lira arasinda degisen fiyatlari var ve diger o uygun fiyatli denilen aparatlarla ayni isi goruyorsa demek ki kullanilabilir yapilabilir. Herkes biliyor bu kelepcenin kamera aparati olmayacagini ama imkanlar neyi gosterirse bizlerde onu yapariz.

Parasi olan.. internet kullanan.. Sanal magazalardan alisveris yapan.. buyuk sehirlerde oturan imkani olan vs bu gibi kisiler zaten gidip yerin de goruyor aliyor kullaniyor ama kucuk ilcelerde oturan.. internetten alisverip yapamayan yapmayan.. veya butcesi elvermeyen yada butcesi olupta ekonomik yasayan insanlar icin bu tip uygulamalar her zaman en degerli ve guzel ozel seylerdir.

Yani kisacasi bir laf vardir ya " boyu onemli degil islevi onemli " diye.

Kimisi sacdan aluminyumdan tahtadan hatta sert plastik bidonlardan kasalarsan yan canta veya topcase yapar.. kimisi de ugrasmaz gider kappa givi gibi marka canta alir takar kullanir.

Zaten MT kendin yapin amacida az cok bu sekildedir.

Haydi kalim saglicakla.
    İşte bu kadar çinden devamlı ürün alırım. ancak ali expresste bulduğum en ucuz ürün 12$ dı kaldı ki kendi yapabileceğim bişeye helekide hazır alacağımdan sağlam olacaksa ne diye para vereyim. ???

dadaş güzel açıklamışsın bana pek bişey söylemeye gerek kalmadı
    dadaş-bb bunu beğendi.

ilkerabi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YOK Şimdi.. Corsa 05
    Ayna koluna da yapılabilirdi.. Madem kaynak ve taşlama imkanı var.
    Gidona sıkma vidaları ters olmuş, üstten sıkılabilse daha iyidir.
    Kamerayı vidaya sıkmakla doğru açı tutmayabilir, alttan bir de geniş somunla kontra sıkılabilir.
    Biraz iptidai ve kaba gördüğümü söylemek zorundayım ama kullananın/yapanın işini görüyorsa olayı çözmüş müdür?
    Evet çözmüştür, no kredi kartı, no kargo ücreti.. Yes el yapımı..

Motosikleti
    Yamaha TDM 850
    alttan somun olayı doğru henüz takmadım. kamerayı ikinci el almıştım ancak yarın iade edeceğim aynı kameranın 97 liraya 0 ını alacağım. almak isteyen olursa gitti gidiyorda var şuan

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)