Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Moped Mondial Hyena X Projesi

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Çelik Sk 100-3 & Bajaj Discover 150f
    Keyifli forumlar.. İki yıl önce ilk motosikletim olarak aldığım mondial hyena x modelini 7 bin km bindikten sonra kesip biçmeye karar verdim. Bu proje sonu olamayan bitmeyen bir projedir her an herşey değişebilir İlk etapta orijinal halinin fotoğraflarını yayınlıyorum ve adım adım yapılan herşeyin fotoğraflarını da koyacağım..

Motorun şasisi üzerinde bulunan koltuk tablasını keserek çıkardım, daha sonra şasiyi bir miktar kestim. Kestiğim yerde amortisör üst bağlantı yerleri de mevcuttu bu kısmı da keserek ayırdım. Daha sonra yeni üst amortisör bağlantı yeri için bi kaç deneme yaptım.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Bunları bırak depoyu büyüt depoyu

andacerzurum bunu beğendi.

Motosikleti
    Depoyu çıkma aldım mat siyaha boyadım. Koltuğu ortadan ikiye ayırdım diktirdim tekrar, yerine geçici olarak sabitledim ortaya bu çıktı

Devamı gelecek..

tr100a - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Süper olmuş bende cub umu kessemmi acaba

Motosikleti

Motosikleti
    Direksiyonu ve üst tablayı da Cg125'inkilerle değiştir daha dengeli bir motosikletin olur. Şaseyi kesmeyi yadırgadım ama muayeneden geçiremezsin o şekilde. Bide benim mesela orjinal amortisörler kırılmıştı seninkilere daha da çok yük biniyor kırılması an meselesi.

Motosikleti
    Yaklaşık 4 ay siyah haliyle bindim. Daha sonra depoyu ruhsat rengi olan maviye boyadım. Kuyruk şasisi sanayide boru eğdirerek yapıldı kendi şasisine kaynaklandı. Amortisör bağlantı yeri tekrar kaynaklandı. Yeni bi koltuk diktirdim kuyruğa uygun. Ön jantı da maviye boyadım. Arka çamurluk sıkıntısını 10 liralık bisiklet çamurluğuyla çözdüm. Şimdilik yapılanlar bu kadar

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:25 ----------

Alıntı Mengu16 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Direksiyonu ve üst tablayı da Cg125'inkilerle değiştir daha dengeli bir motosikletin olur. Şaseyi kesmeyi yadırgadım ama muayeneden geçiremezsin o şekilde. Bide benim mesela orjinal amortisörler kırılmıştı seninkilere daha da çok yük biniyor kırılması an meselesi.
    Evet abi muayeneden geçmedi. Zaten şehir içinde binmiyorum buna ikinci bi motorum var. Ön amortisörleri çok sert. Orijinal halinde ön tarafta ne esneme vardı ne kontrol. Bu halinde depo doluyken daha dengeli oldu. Amortisör tavsiyenizi dikkate alacağım. Teşekkür ederim

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:30 ----------

Alıntı tr100a adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Süper olmuş bende cub umu kessemmi acaba
    Kesin ya da kesmeyin diyemem ama bu şekilde eski haliyle alakası yok. Ben motorumu tanıyamadım bindikten sonra. Daha kontrollü olduğu kesin.

Motosikleti
    YBR125 amortisörü takabilirsin benim motorda yan sanayii ybr amortisörleri var fotoğraflarda görülen. Gerçi binmiyorum artık sigorta muayene yok bide elektrik tesisatı bozuk.

Motosikleti
    YBR125 amortisörü takabilirsin benim motorda yan sanayii ybr amortisörleri var fotoğraflarda görülen. Gerçi binmiyorum artık sigorta muayene yok bide elektrik tesisatı bozuk.
    Şöyle birşey söyleyeyim bu motoru aslında ben arazi için ayarlamak istiyorum. Ön kısmını biraz daha yükseltip dişli lastikleri takınca arazide tadından yenmez. Hem hafif hem atik hemde kontrolü kolay. Zaten muayenesi yok sigorta da yenilemedim. Dağda bayırda avda mükemmel olur diye düşünüyorum. Sizinkinin elektrik tesisatına ne oldu? Ben hiç elektrikten yana bi arıza yaşamadım. Sadece bir kere yanlış ayardan dolayı sübap kesti bir de emme manifoltunun olduğu yerde ki iki vidadan biri kırıldı içerde kaldı.

Motosikleti
    Alıntı andacerzurum adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Şöyle birşey söyleyeyim bu motoru aslında ben arazi için ayarlamak istiyorum. Ön kısmını biraz daha yükseltip dişli lastikleri takınca arazide tadından yenmez. Hem hafif hem atik hemde kontrolü kolay. Zaten muayenesi yok sigorta da yenilemedim. Dağda bayırda avda mükemmel olur diye düşünüyorum. Sizinkinin elektrik tesisatına ne oldu? Ben hiç elektrikten yana bi arıza yaşamadım. Sadece bir kere yanlış ayardan dolayı sübap kesti bir de emme manifoltunun olduğu yerde ki iki vidadan biri kırıldı içerde kaldı.
    Ben elektrik tesisatını cub tesisatıyla değiştirmeye kalktım motor çalıştı bikaç km gitti sonra hiç çalışmaz oldu sonra geri eski tesisatı takmaya üşendim çünkü statoru da değiştirmiştim onu da geri takacaktım. Orjinal tesisatında bi sürü kopukluk vardı lambalar yanmıyodu doğru düzgün.
    Ben orjinal haliyle araziye çıktım 15-36 dişli ile.

Motosikleti
    Ben elektrik tesisatını cub tesisatıykla değiştirmeye kalktım motor çalıştı bikaç km gitti sonra hiç çalışmaz oldu sonra geri eski tesisatı takmaya üşendim çünkü statoru da değiştirmiştim onu da geri takacaktım. Orjinal tesisatında bi sürü kopukluk vardı lambalar yanmıyodu doğru düzgün. https://www.youtube.com/watch?v=qdA_PUF2xuE
    Ben orjinal haliyle araziye çıktım 15-36 dişli ile.
    Orijinal hali de iş görüyor dediğiniz gibi fakat iki kere egzozu sağlam vurdum. O yüzden 3-4 cm daha yükselse daha rahat olur arazide. Üzerinde şu an 14-34 var benimkinin keçi gibi sadece lastikler berbat değişince mükemmel olacak.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)