GSX-R 600 İlk Detaylı Temizlik
-
Herkese merhaba,
Bir süredir aklımda olan motorun grenajlarının içine girip detaylı bir temizlik yapıp çıkmak fikrini nihayet gerçekleştirdim.Detaylı temizliğe girmeden önce grenajları söküp önce Meguiars Ultimate Wash Wax ve 3M Kil uygulayarak grenajın dış kısmındaki boyanın üzerine yapışmış tozları aldım ardından AUTO GLYM SRP ince çizik giderici pasta ve Meguiars Quik Wax'ı uyguladım , ( Depoda ayaklarımızı dayadığımız kısma cila veya pasta sürmenizi tavsiye etmiyorum , bende Stompgrip olmadığı için sürmüyorum , yoksa sürdüğümüz cila deponun dizle tutulması imkansız hale geliyor )
Kullandığım ürünlerin bir kısmı
Meguiars Ultimate Wash Wax (Şampuan) ,
3M Kil
Pet şişede saf alkol
Berner silikon yağlayıcı
Meguiars Quik Wax (Sık-kurula hızlı cila) ,
AUTO GLYM SRP (İnce pasta) ,
Atas DLS150 kostik içerikli çamur , yağ , zift sökücü ,
Atas Plak2R ( Plastik sütü )
AUTO GLYM Metal Polish ( Header ve egsozdaki su lekelerini çıkararak parlatıyor )
Detay Fırçam ve eldeki yağları çıkarmaya CNC Balata Spreyi
Sökerken grenaj altlarındaki karşılaştığım görüntü
Hala aklımda kalan bir çok kısım olsa da akşam olduğu için şimdilik bitirmek zorunda kaldım
Reklamlar
-
Mis gibi olmus elinize sağlık
-
oluroyle adlı üyeden alıntı
Mis gibi olmus elinize sağlık
Teşekkür ederim oluroyle , yaza doğru çok daha detaylı ve adım adım mümkünse video çekmeye çalışacağım.
ALL THE GEAR ALL THE TIME
-
Çiçek gibi olmuş. Maşallah elinize sağlık
-
Temiz motosiklet başka oluyo MAŞALLAH
Atas hakkında yorumunuzu alabilirmiyim bende araştirıyomda hangisini aliyim diye ?
Kontrol edemediğin güç , güç değildir.
-
KYorulmaz adlı üyeden alıntı
Çiçek gibi olmuş. Maşallah elinize sağlık
Eywallah KYorulmaz , kabası gitti.
KmlTkn adlı üyeden alıntı
Temiz motosiklet başka oluyo MAŞALLAH
Atas hakkında yorumunuzu alabilirmiyim bende araştirıyomda hangisini aliyim diye ?
Teşekkürler KmlTkn , sormak istediği soruyu tam olarak anlamadım.
Atas ve diğer markalar arasında mı kaldın yoksa Atas olarak kullandığım 2 ürün var DLS150 ile Atas Plak2R bunlarla mı ilgiliydi sorun ?
-
http://www.erdemboya.net/ATAS-PLAK-2r-ANTISTATIK-TORPIDO-PLASTIK-CILASI-750-ML,PR-475.html kullandiğiniz ürün bu galiba üründen memnummusunz diye sormustum...
-
bir bu motorun tertemiz haline baktım sonra benimkine ve içimden " son 3 yılımı bunu temizlemekle uğraşamam dedim "
Elinize sağlık hocam.
Köpeklerin neden camdan dışarı baktığını ancak motosiklet sürücüleri anlar
-
bravo, motora bu şekilde bakan insanlardan motor satın alınır
-
Helal olsun eline sağlık çok güzel olmuş.
Eeeee bakarsan bağ olur,bakmazsan dağ olur.
https://www.youtube.com/channel/UCsQMNz8EBD5jqoRCOlr-72Q
-
KmlTkn adlı üyeden alıntı
http://www.erdemboya.net/ATAS-PLAK-2r-ANTISTATIK-TORPIDO-PLASTIK-CILASI-750-ML,PR-475.html kullandiğiniz ürün bu galiba üründen memnummusunz diye sormustum...
KmlTkn , üstadım siyah plastik trimlerde bu ürünü kullanıyorum , bundan önce de farklı ürünler kullanmıştım fakat istediğim çok hafif parlaklık ve orjinal rengi gibi matlık tonunu yakaladığım plastik temizlik ve bakım ürünü bu , hatta otomobilimde de bunu kullanıyorum , torpidoya sürdüğümde güneşli havalarda torpidoyu cama yansıtacak kadar parlak da yapmıyor , siyah trimleri diğer zenci işi gibi parlak yapan ürünlerden ziyade orjinal rengine kavuşturuyor ve statik elektriklenme de yapmadığı için tozu da zemin üzerinde tutmuyor , kokusu da çok hoş tavsiye ederim
Freye adlı üyeden alıntı
bir bu motorun tertemiz haline baktım sonra benimkine ve içimden " son 3 yılımı bunu temizlemekle uğraşamam dedim
"
Elinize sağlık hocam.
hehehe teşekkürler Freye , dışarıya motorla çıkamadığımız ağır hava şartları veya farklı bahanelerimiz olduğunda temizlik bence iyi bir uğraş , motorunuzu hırsızlardan korumak amaçlı içeriye sokacak kadar seven kullanıcılardansınız , yol arkadaşımızı da arada böyle detaylı temizleyerek yüzünü güldürmek gerek
tuna_tour adlı üyeden alıntı
bravo, motora bu şekilde bakan insanlardan motor satın alınır
Teşekkür ederim tuna_tour
MCV adlı üyeden alıntı
Helal olsun eline sağlık çok güzel olmuş.
Eeeee bakarsan bağ olur,bakmazsan dağ olur.
Eywallah MCV hocam :
-
Hyjal Cevap için tesekkürler yaz gelmeden mahzemeleri hazirliyim bari
-
bir an kendimi gördüm :-) ben de yzf min tüm karenajlarini söktüm canım sıkıldıkça 15 20dk temizlik ile uğraşıyorum terapi niyetine çok güzel oluyor. az önce duşa motorumun selesi ile girdim :-D şampuan ile güzelce yıkadim tertemiz oldu :-D
diş fırçası ile milim milim temizledim motoru :-)
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)