Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Depoya boya yerine sadece vernik ?

REKLAM ALANI

Motosikleti
    .....
    Selamlar herkese. Aşağıdaki gibi bir depo nasıl yapılıyor acaba sadece vernik ile mi yoksa başka bir yolu mu var. Bende depomun boyasını tamamen çıkarıp böyle yada buna yakın bir şey yapmak istiyorum fakat paslanmadan nasıl kurtarabilirim onu bulamadım. Yardımlarınızı bekliyorum.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    C.Kaan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 125 MH Drift - 2015
    Boya sökücü ile deponun boyası sökülür, üzerine bir güzel vernik atılır miss gibi olur

Motosikleti
    .....
    Teşekkürler cevap için bende öyle düşünüyordum. Denemiş olanlar varsa onlardan da fikir almak isterim arkadaşlar.

Survivalsyk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Merhabalar
    Bir ara araştırmıştım.Kimyasal boya sökücüler var.Boyanın üzerine sürüyorsunuz ve bekletiyorsunuz yaprak yaprak ćıkıyormuş.Ancak depo üzrinde ezik vs var ise sıkıntı olabilir bence.Boya macununu sökünce orası ezik kalabilir.Resimlere baktığımda denemeye değer gözüküyor.Hatta yarı mat bir vernik olursa daha güzel olur gibi.
    Bilg.
    Sayg.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Kawasaki VN 800
    Boya sökücü sür 5 dk. sonra su ile yıka resimdeki şekli alır.

ufukk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    kymco venox
    boya sökücüyü kullandıktan sonra parlak bir metal görüntüsü almak istiyorsan skoçbrite lı fır fır zımparalar var kalıpçı taşlamalara,(namı diğer vız vız) takılarak kullanılır. eğer yoksa matkaba takarak da kullanabilirsin bu mat bir metal görüntüsü verir krom gibi
    daha parlak bir yüzey istersen polisaj keçesive cila ile parlatırsın bu da nikelaja yakın bir parlaklık verir ve en son tinerle iyice yüzeyi cila kalıntılarından temizledikten sonra vernik uygularsın
    ayrıca yukarıdaki resimdeki uygulama bana pek başarılı gelmedi daha iyisi yapılabilir tabi bu birazda alet, ustalık ve sabır isteyen bir işlem

Motosikleti
    .....
    Tamamdır boyayı söküp ardına vernikle işi bitiriyorum teşekkürler cevaplar için.

birşey sorabilirmiyim. boyayı söktükten sonra siyaha boyamak için vernik atıp boyamak gerekiyor dime ? birde depoyu nasıl sökücem ? motorun çamurlukarınıda sökmek istiyorum koltukda dahil koltuğu nasıl sökücem acaba ? aslında komple boyamak istiyorum yardımcı olurmusunuz. çamurlukların da boyasını nasıl sökücem acaba ?

Artes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Benimde bu tasarım hoşuma gidiyor.Boya söktükten sonra zımpara gibi şeyler yaparsan en son yüklediğin gibi kılcal cizik gibi izlerde kalacak

Motosikleti
    F850 Gs
    Alıntı fıratdogan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tamamdır boyayı söküp ardına vernikle işi bitiriyorum teşekkürler cevaplar için.
    İşlemi tamamladınız mı ? Neticenin resmini bizlerle paylaşır mısınız?
    Kadim odur ki evvelini bilir kimse olmaya

Motosikleti
    Yamaha Dragstar 650 classic
    Eğer elinde çıkma hidrolik yağı varsa o da çıkarır. Boyayı çıkardıktan sonra polisaj yapmayı unutma. Sonra verniklersin. Vernik işlemi bitince kuruduktan sonra pasta işlemi yap. Pırıl pırıl olur.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)