Arora AR 180-31 Avantgarde - CAFE RACER YAPIMI
Reklamlar
-
Reklamlar
-
böyle bir projeyi yeni (kullanabilecek durumda veya sıfır ) motorla yapma bence hurda plakalı cg serisi yaparsan daha ekonomik olacak google görsellere cg cafe racer yazarsan çok fikir edinirsin bir bak istersen iyi çalışmalar var cg den yaparsan öyle ahım şahım ustaya gerek yok ,arorayla honda (fotoğrafta verdiğin modeli anımsayamadım )arasında dağlar kadar fark var arora o hale gelmez honda dan yapayım dersen tahminim 10 15 arası mal olur
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:07 ----------
şimdi buldum honda cb serisi 450 galiba
www.youtube.com/c/biyeybaraküs "Motora binmeye karar verecek kadar cesur ve aptal, üzerinde ölmeyecek kadar korkak ve akıllı olacaksın" alıntıdır AttilaXtreme den
-
Bu tip projeler kisinin kendi emegiyle olur bence.gidip ustaya yaptirayim diye vir sey yok.
İsten anlayacaksiniz, belki 100lerce parca uymayacak bilmemne bir sekilde ayarlayacaksiniz.
Eger anlamiyorsaniz da hic bulasmasaniz en iyisi olur.
-
Bence de Honda ile yapın, hatta cb125 çok örneği var. Çok masraflı olmuyor bu projeler, tabi işçiliği kendinizin yapması kaydıyla. Motoru değiştirmediğinizi var sayarsak kesme-biçme, lastik, telli jant, egzoz, gidon, amortisör, ön çamurluk, sele ve boya masrafınız var. Eliniz yatkınsa birkaçı dışında çoğunu siz yapabilirsiniz ve çok uyguna çıkar. Ama yukarıda örnek gösterilen resimdeki gibi hacimli görüntü biraz büyük motorlarla olabiliyor. Aşağıda Honda ya örnek var, şehiriçi kullanım için önümüzdeki zamanlarda ben de yapmayı planlıyorum ama biraz daha büyük hacimde.
-
Arkadaşlar arora nın ar180-31 modeli nasıl acaba fiyatıda çok uygun ikibin küsür. Kulanan binen yokmu
-
Arkadaşlar bende arora 180 31 avatgarde hakkında bilen birilerini arıyorum sıfır fiyatı 2300 tl 200cc 16 beygir cafe racer için çok uygun ve fiyat aşırı uygun bilen duyan yok mu yav
-
Bende bu motora çok bakındım 3milyardan fiyatı düştü ama sonra güvenip alamadım benim işyeri arkadaşım arora scooter aldı o maalesef dandik çıktı ve parçasıda yok artçı koltuğu kırıldı mesela 2 ay oldu hala gelmedi maalesef parçası ondan bende almadım yoksa çok uygun ama bunun yerine mondial mr vulture de alabilirsin herkes memnun gibi gözüküyor... ben fuarı bekliyorum Suzuki vanvan 125 gelecek onunda tipi cafe racer gibi ama bakalım kaç paradan olacak...
-
arkadaşlar ben motoru aldım 200 c modelini motor fena degil fiyatıda uygun cin motorları arasında yuksek cc li seri en uygun motor bence arkadali demirlerini cıkardım cafe racer olarak alıyo herkez ama ben kırmızı modelini aldım sık sık temizliyorum parlatıyorum milletin ilgisini cekiyo su anda yaklasık 400 km deyim youtubeye videosununda koydum biraz merak edenler için
-
Konuyu açalı uzun bir zaman olmuş. Peki bu süre zarfında ne mi yaptım?
150cc'lik Siyah renkli modelini aldım.
Selesi resimde görüldüğü gibiydi. Demiri iptal ederek yeni sele ile değiştirdim.
Bu haliyle bile çok güzel oldu, hatta yolda bir kaç kişi tarafından marka model sormak için durduruldum.
En kısa sürede gidonu ve aynaları değiştireceğim.
Gidon olarak m gidon ve ayna olarak da brat style ayna düşünüyorum.
Bunun haricinde arka stop ve sinyal lambalarını yuvarlak olacak şekilde değiştireceğim.
Ön çamurluğu kısaltmayı düşünüyorum.
Bunları tamamladıktan sonra depo, çamurluk ve yan kapakları mat siyaha boyayabilirim.
Motorun şuanki görüntüsü aşağıdaki gibi, tek farkı siyah olması.
Bu arada kısa bir not düşeyim, aşağıdaki model fuarda tanıtılmış olmasına rağmen satışa çıkmadı. Ama yedek parçalarını firmadan talep edebiliyorsunuz. Bundan faydalanarak sele ve arka kapağı sipariş ettim.
Gerçek görüntüleri de en kısa sürede paylaşacağım.
-
Gösterdiğiniz arora motor 1975 hercules wankel modeline benziyo tabi onların fiyatı 10 12 bin euro arasında Buyrun linki : http://m.sahibinden.com/classifiedDe...l?id=161307010
-
http://sgrallying.blogspot.com.tr/2013/11/rock.html
bunlara bir bak pcde ayrıntılı foto var fakat burdan atamıyorum gayet basit modeller
-
Arora ar 180-31 Avantgarde modeli ile ben de ilgileniyordum, ama bugüne kadar..
Bu modele ait detaylı bilgi örnek video vs. hiçbir bilgi, hiçbir yerde malesef yok.
Hadi internetteki olmayan bilgiyi geçtim firma sitesinde dahi detay yok.
-
Şuanda honda cgl 125 cafe Racer yapıyorum aklına birşey takılırsa sorabilirsin
-
Merhabalar bende aroradan cafe racer yapma pesindeyim yaklasik 1 2 aydır bu konuyu gormemistim bende dun ayrı bi konu actım hatta nerdeyse baslıklarımız bile ayniymis bende naptıysam ne eettiysem bir turlu bilgiye ulasamadim sadece 200cc 16hp ve zongshen motor oldugunu biliyorum koskoca izmirde bir tane bayide yok daha canlı goremedim bile deliricem.. Sizede boyle bi cevap gelmesi benide yıktı desem yalan olmaz
-
-
Keşke detaylı fotoğrafta atsanız. Güzel olmuşa benziyor
-
180 liğini alsaymışın iyiymiş. Ama kırmızı beyaz siyaha bayıldım çok güzel
-
AR 180-31 için deneyim paylaşımı
Arora AR180-31 zongshenin 2002 de en dayanıklı motor ödülünü alan CDI motora sahip (orijinal Honda XL 200 serisinde kullanılmıştır). Bu motor için firma hondaya iyi bir patent ödüyor. ben daha önce zongshen firmasının aynı motora sahip ZS 200 modelini kulandım. Şase konusunda yorum yapmak istemiyorum çünkü aldığım bilgiye göre bu motorların şaselerinin Türkiye'de üretmişler (Bilgi Arora antalya bayi yetimoğullarından geldi ). Motor buloğu için ise tek kelime var ; çin japon filan demeyin bu motoru her türlü projenizde kullanabilirsiniz. 57.200 km de dağda bayırda banamısın demedi. Bu motorun iki serisi var 1. serisinde vibrasyon önleyici yok ikincisinde ( AR 180-31 de ki ) var. Bu motorun 2002 yılında 250 cc lik vibrasyon önleyicisi olmayan modeli ödül kazanmıştır.
Negatif yönü şu vibrasyon önleyici olmasına rağmen hafif bi hissettirme durumu olmuyor degil (çok uzun kulanmayacaksanız 2-5 saat gibi sizede sorun yaratmaz).Digital göstergesi malesef kış şartlarına uygun tasarlanmamış (orjinalinde analog km saati var )ve biraz kaba duruyor.Plastik aksamlarına alırken çok dikkat edin selenin altyan kısmında duran parça genelde düşebiliyor. 150 cc lik versiyonunu kesinlikle önermiyorum alan ve 1000 km bakımını yaptırmadan satan arkadaşım var. bu küçük sıkıntıların haricinde birde " zaten ucuz ben bu motara bakar biraz da masraf ederim" derseniz. basın üstüne honda amblemini 10 sene 15 sene binin . motor blok bilgilerini sizin için üretici firma sitesinden aşağıya yazdım. umarım memnun kalirsiniz .
Stroke: 4 Stroke
Cold Style: Air-Cooled
Start: Electric / Kick
Cylinder NO.: 1 Cylinder
Ignition Method: CDI
Displacement (ml): 198.8ml
Place of Origin: Chongqing, China (Mainland)
Brand Name: Zongshen
Model Number: ZS165FML
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:03 ----------
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:09 ----------
egekocasoy adlı üyeden alıntı
Merhabalar bende aroradan cafe racer yapma pesindeyim yaklasik 1 2 aydır bu konuyu gormemistim bende dun ayrı bi konu actım hatta nerdeyse baslıklarımız bile ayniymis
bende naptıysam ne eettiysem bir turlu bilgiye ulasamadim sadece 200cc 16hp ve zongshen motor oldugunu biliyorum koskoca izmirde bir tane bayide yok daha canlı goremedim bile deliricem.. Sizede boyle bi cevap gelmesi benide yıktı desem yalan olmaz
Aliağada ikinci el satan var temiz motor eğer sıfır istersende F.altayda bir motorcu getirtiyor arora bayisi ama tabela farkli biz iki tane getirttik izmirdeyken . selamımızı söylersin ;)
-
Bu motordan almayı düşünüyorum da sahibindende bi çelik jant bi de tel jant gördüm tel jant olanın 0 o 1850 liraydı çok ucuz geldi bi de aroranın sitesinde bulamadım bilgisi olan var mı
-
MADO adlı üyeden alıntı
Bu motordan almayı düşünüyorum da sahibindende bi çelik jant bi de tel jant gördüm tel jant olanın 0 o 1850 liraydı çok ucuz geldi bi de aroranın sitesinde bulamadım bilgisi olan var mı
Bildiğim kadarıyla 180-31 olan modelden fazla getirmemişler ve satışı şu an için yokmuş, 150-31 gibi benzeri aynı motosikleti, sadece hacim farkı olanı satışta.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)