Motosiklet Bakım ve Onarım (Boya, Aksesuar vs)
Reklamlar
-
11 Ağustos 2014, 23:13
Selamun aleyküm arkadaşlar,
Motosikletimle genelde boş kaldığım vakitlerde uğraşırım sağına soluna altına üstüne bakarım hem teknik olarak kötü olan hemde göze hoş görünmeyen yerleri düzeltirim, silerim, temizlerim.
Az önce kafama takıldı kağıt kalem aldım elime ve neler yaparım diye yazdım.
Teknik olarak yapılacaklar;
- Egzoz boyanacak (siyah renk ısıya dayanıklı sprey boya)
- Koruma demiri boyanacak (geçen yıl takıldı ama ufak tefek çizikler ve paslı yerler var temiz olsun)
- İskelette ve siyah demir kısımlar da çizikler ve paslar varsa onlara da temizlik için boyarım.
- Sis veya gündüz farı takacağım. Koruma demirine veya ön amortisörlere takılı sarı reflektörlerin yerine takmayı düşünüyorum.
- Arkaya plaka altına reflektörün yerine stop lamba takacağım görünürlüğü daha çok etkinleştirmek için hem de kendi stop lambası selenin altında kalıyor topcase çanta vs. olunca belli oluyor ama daha da görünür olmak için bir tane daha takacağım.
- Gösterge lambaları orjinal sarı fakat ben ya mavi yada beyaz yapmayı düşünüyorum. Bugün öyle temizlik yaparken söktüm baktım göstergeyi nasıl sökerim yerine falan ama gidona bağlı iki tane vida gördüm sanırım onları açmak lazım ki gösterge de çıksın.
Aksesuar ve görüntü olarak yapılacaklar;
- Jantlara zaten kırmızı şerif çekmiştim sadece ön jantta 15 cm kadar yırtılma çıkma olmuş onu değiştireceğim yedekte şerit var.
- Ön siperlik plastik zaten, ben onu siyah karbon folyo ile kaplayıp üzerine de sade apaçi olmayan ufak birşeyler yazdıracağım.
Örnek: http://www.modifiyepark.com/kendi-mo...i/#prettyPhoto
- Kan gurubumu yazdırmıştım ön amortisör demirlerine sadece kask kaldı ona da ense kısmına yazdırdım mı tamamdır.
Burada asıl önemli olan boyama işidir. İnce zımpara ile veya biraz daha kalın olabilir. Egzozu temizledikten sonra ince ve kat kat boyamaktır. (tecrübeleriniz yazabilirsiniz)
Daha önceden boyayanlar var ise ; kaç gün sonra kullanmaya başladınız motorunuzu ?
Çünkü haftasonu yani cumartesi yola çıkacağım eğer boya hemen bulursam yarın akşam boyayıp kurumaya bırakacağım yani salı akşam boyasam çarşamba akşam taksam yeterli olur herhalde zaten yine kullanmam takarım öylece durur, zaten pek bir yere de gitmiyorum.
Sağlıcakla kalın.
Şimdiden yorumlarınız, bilgileriniz ve önerileriniz için teşekkür ederim.
BİZ; KANINI VE CANINI BU VATAN İÇİN FEDA EDENLER VE GÖZÜ YAŞLI ANALAR İÇİN SAVAŞIRIZ...!
"AKINCILAR..."
Reklamlar
-
Merhaba,
Bir arkadaştan egzozu diş macunu ve diş fırçasıyla fırçaladığınızda tertemiz olduğunu duydum,denemedim. Belki duyan bilen vardır,cevap verir .
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)