Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Egzoz koruma kapağı boyama(Resimli)

REKLAM ALANI
    serseric - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Merhaba arkadaşlar abiler kardeşler

Ben egzoz kapağımın rengini değiştirmeyi düşünüyordum motorum arora scooter yani honda spacy'nin aynısı.Motor sezonun açılmasıyla bende motorda birkaç değişikliğe gitmek istedim bunlardan ilkini yapmış bulunuyorum.Evet egzoz koruma kapağının çizilmesi nedeniyle de ilk ordan başlamak istedim ve motora uygun renkte boyamaya karar verdim.

Evet arkadaşlar ilk önce parçayı söktüm sonra bir güzel su zımparası ile zımparaladım.Ve sonrasında parçayı temizledikten sonra akçalı 301 parlak beyaz akrilik boya aldım(10 lira fiyatı).ve boyamaya başladım.İlk katı attım süre uzun sürecek zannederken bir saat sonra tamamen kurumuş olduğunu farkettim ve ikinci kata geçtim.Ve ondan 2 saat sonrada 3.katı attım.Ve parça tamamen boyandı ilk denememde başarılı çıktığımı düşünüyorum.Kolay bir iş oldu.Ayrıca boya gerçekten hızlı kuruyor.Ama 3.katı atacakken açtım spreyin kapağını ve sallarken çıt diye fışkırtan kısım koptu.Hemde çok çok az kullanmışken buda boyası iyi olsada akçalı'nın benim gözümde değerini düşürdü.Yani ben yarısından fazla dolu boyayı sıçrayarak damlalar bırakarak kullanmak istemiyorum.Neyse şimdi resimlere geçelim.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    motorcu48 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    İNAZUMA keyfiii :DD
    iyi iş çıkartmışsın ancak kendimden biliyorum ford connectin tüm tampon ve kapı kollarını akçalıyla boyadıkta bir süre sonra boya atmaya başladı.demire tutunduğu gibi plastiğe tutunmuyor ne biliyim astar mı ne lazım mış

psyche - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF 600
    Eline sağlık bir de motora montajdan sonra resimlerini paylaşırsan iyi olur.

siptar23 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Güzel bir çalışma olmuş, ellerinize sağlık.

serseric - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Resimler bozulmuş sanırım güncelledim buyrun;

bounrock - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 125R, Yamaha XJ6 Diversion F
    eline sağlık dostum ama akrilik boya yanlış bir seçim olabilir, bende aynı hatayı yapıp egzoz korumamı siyaha boyadım, ama bir süre sonra üzerindeki boya egzoz ısısndan dolayı kabardı,şişti yandı :D
    sıcaklığa dayanıklı boyalardan kullanmanı tavsiye ederim ki bunların 300-800C aralığında seçenekleri var
    pişti mi seninkide?

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)