yalnız paylaştığım resimde, arka dişli aynı zamanda fren diski galiba. bunu ilk defa görüyorum, akıllıca
yalnız paylaştığım resimde, arka dişli aynı zamanda fren diski galiba. bunu ilk defa görüyorum, akıllıca
hmm, o zaman disk fren üzerine geçirilmiş kayış kasnağı ile kayışlı bir aktarma sağlanırsa ne frenden ne aktarmadan taviz verilmiş olur?
Kayış kasnakları yapısı itibariyle tepesi kayışı içine alacak şekilde yatağı bulunan bir diskten ibarettir. Bu yatağı içine alabilen özel bir fren kaliperi dizayn ve imal edilebilir. Tabi o maliyete karşı ne kadar kazançlı olur onu ayrıca tartışmak gerekir diye düşünüyorum.
can sıkıntısı, araştırmaya üşendim, kendim çizdim
siyah : disk
yeşil: göbek
mavi: kayış
sarı: fren pistonu
kırmızı: kaliper mi deniyor bilmiyorum, anladınız siz. pistonları tutan eleman
soldaki karşıdan, sağdaki motor tarafından bakış. sağdaki resimde kaliperler bize doğru bakıyor ama üç boyutlu çizmedim
ülkemin yaratıcı girişken insanları..... helal olsun... motor gitmiş bambaşka bişey gelmiş zevkle binilir=
solmyr iyi fikir. Motor fotosunda gördüm ama biraz mühendislik istiyor bu iş
http://www.gunceltrend.com Binicem üstüne... Vurucam kırbacı!
Siz siz olun trafikte olan, çalışan bir motorunuzu bobber falan yapmayın. Kesmeyin sonra ziyan oluyor.
Elinize sağlık güzel çalışma yapmışsınız. Fotoğraflarda göremediğim tek eksik yan grenajlardı.
Başka başlıktan link vasıtası ile geldim , yazık olmuş muayene işine, ancak emek, seçilen renk, sadelik, işçilik muazzam, üstadım elinize sağlık
Bir soru renk belirlenmiş ismi olan birşeymidir? yoksa sizin imal ettiğiniz bir türmü? (olağan üstü sade bir renk)
elinize sağlık gayet güzel olmuş güvenli sürüşler
Değişik olmuş güle güle kullan
İnsanın kendi emeği başka oluyor
https://www.youtube.com/channel/UCsQMNz8EBD5jqoRCOlr-72Q
Güzel olmuş,Elinize sağlık
Muayene konusunda sıkıntı'mı çıktı?Aynı sorundan müzdarip çok kişi var.Diğer taraftan sorunsuz muayeneden geçen motorlarda oluyor.
Depo boğazı ve kapağı konusunda 1 depoyu ziyan etmektense fahler internet siteside var(fahler.com) daha önce işimi gördüm çok iligili bir müdürü var.her konuda yardımcı oluyor.
Renk olayı biraz tesadüf oldu, baştan siyah yapmıştım daha sonra fikir değiştirip ruhsatta yazan renge yani griye döneyim dedim. Kaportacı olan komuşuma gittim abi bana gri boya ver biraz varsa dedim ve bi kutuda bu boyadan vardı. Kutusunun üzerinde Hyundai gri yazıyordu yanlış hatırlamıyorsam.
Muayene konusu maalesef sıkıntı.. Motorun markası Harley Davidson falan olsaydı sanırım geçerdi. Verdiğiniz site sanırım kapalı; giremedim.
Merhaba,
Hocam motor gerçekten mukemmel olmuş ellerinize sağlık cok beğendim.
Aynı şekilde benimde ufak capta bi bobber çalışmam var.
Ancak göreceğiniz gibi sele konusunda sıkıntı yaşıyorum estetik anlamda hoş gözükmüyor.
Yayları siz mi temin ettiniz ? ya da belirttiğiniz kontraplağı sizin gibi şekil verebiceğim bi atolye ortamım yok malesef bunun yerine önerebileceğiniz başka bir yöntem varmı ? Bu konuda yardımınızı bekliyorum.teşekkür ederim şimdiden
[IMG][/IMG]
Merhaba öncelikle teşekkür ederim.
Yaylari kendim ön amortisör yayından keserek yapmıştım ama daha sonra yaylar özelliğini kaybetti ve sonunda da kırıldı.
Sizin motorunuzda arka amortisör olduğu için torsiyon tipi yay kullanabilirsiniz. Hem şık durur hem de montajı kolay olur diye düşünüyorum. Yayları aliexpres sitesinden temin edebilirsiniz. Bobber seat spring yazarak çeşitli yaylari görebilirsiniz. Fiyatları da oldukça makul.
Sele konusunu cok düşünmüştüm fakat aklima başka bir çözüm gelmemişti.
Fotoğrafları tekrar yüklerseniz iyi olur görünmüyor birçoğu. Elinize sağlık tekrardan.
Aliexpreesi takip ediyorum şuanda baktım torsiyon yaylarına 50 tl fiyat ve 30 gün iade süresi mevcut alıcaksam olsam zor gözüküyor.
Bi düşüncemde şuan kısa amortiserler mevcut bu yüzden seleyi yayla konforlu hale getirmiyecek olsak cok rahatsız edici bi şürüş olmaz diye düşünüyorum. Sizce naıl olur ?
Ayrıca özelden de size mesaj gönderemiyorum sanırım yeni üye olduğumdan konu hakkında nasıl iletişime geçebiliriz ?
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)