geçen gün rahat battı, kaskımı motorumun renklerine boyadım, çizilmelere karşı da vernik attım. fikirlerinizi alayım
geçen gün rahat battı, kaskımı motorumun renklerine boyadım, çizilmelere karşı da vernik attım. fikirlerinizi alayım
elinize sağlık. güzel ve sportif görünüyor.
valla elıne saglık super olmus ....nası yaptıgını soracam ınsallah sende anlatırsın bu kardesını kırmayıp..
sade ve güzel olmuş hoş olmuş
el emeğini her zaman takdir ederim elinize sağlık
emek güzel ama o kask koruyacak mı sizi Allah korusun bir kaza esnasında?
emeğine sağlık.... kullanılan malzeme ve uygulama şeklini de yazsan daha bi güzel olurdu..
arkadaş yapayım diyorum, üşeniyorum. illa yaptıracaksınız sonunda!..
Güzel olmuş, elinize sağlık
Kask boyamak için Kullanmamız gereken boya ekipmanlarıda yazsaydınız keşke bende bir kasım var boyamayı düşünüyorum ama nasıl yapılır bilmiyorum anlatabilirmisiniz teşekkürler emeğinize sağlık
kullanılan malzemeleri özellikle yazmadım. çünkü yat boyaları kullandım hep. piyasada çok pahalı olan boyalar. elde vardı onları kullandım. ama sprey boya da kullanılabilir. sadece kalite biraz daha dusuk olur.
uygulama seklı ise normal boyalara gore çok karmaşık. ama temel prensip aynı. önce hafif zımpara, sonra 1 kat boya, sonra yine zımpara, sonra 2. kat boya. en sonda farklı renkler de kullanmak istiyorsanız. kalan yerleri kapatıp tekrar zımpara + boya. bu şekilde gidiyor.
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:08 ----------
yapın yapın iyidir
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:10 ----------
merhaba, yukarıda yazdım. sprey boya kullanarak ve ince bir zımparayla yapabilirsiniz.
Ellerine sağlık çok beğendim. Sormak istediklerim; Son kat vernikten sonra kalan portakalı alma ve polisaj işleminde kullandığın malzemeler nelerdir? Teşekkürler şimdiden.
Ben kendim de profesyonel olarak tekne yapıyorum ayrıca elektrogitar gibi enstrumanların yapımıyla ilgileniyorum. Finishing meselesinde en son kattan sonra oluşan portakal alınır alınmasına lakin dahasında kullanılacak yöntem ve malzemeler önemlidir. Fotoğraflardan portakal belli olmuyor ayarın ve elin iyiymiş. Portakalı aldıktan sonra en çabuk ve kaliteli sonucu veren ürünler ve yöntemleri geliştirmek için araştırma yapıyorum; bu yüzden sordum. Tekrar eline sağlık.
şu sprey vermik işini bir türlü yapamıyorum ya mat oluyor yada beyazlıyor anlatırsanaz sevinirim
Mat olmasının sebebini şu an tam olarak hatırlamıyorum ama beyazlaması yanlış-uygun olmayan tiner kullanımından ya da sistem içinde su/ nem olmasından yahut uygulama yapılan ortamda izin verilen şartlardan yüksek oranda nem bulunmasıdır. Hava şartlarına göre genelde akşam üzeri güneş batımına yakın boya vernik yapılmaz. Havanın nispeten soğumasından dolayı nem yoğunlaşarak vernik üzerinde sütlenmeye sebep olur.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)