süper olmuş elinize sağlık..
Not: konuyu "Kendin Yap" bölümüne aldırırsanız daha iyi olur.
süper olmuş elinize sağlık..
Not: konuyu "Kendin Yap" bölümüne aldırırsanız daha iyi olur.
Elinize sağlık. Sanırım motosikletin üstünde görebilsek daha güzel olurdu
Hepinize teşekkür ederim daha iyileri sizlerin olsun,şu bayram geçsin en kısa sürede montajını yapıcam,bayyramda kısmetse bir gezimiz var şu anda vakit bulamıyorum
anlayana sivrisinek saz anlamayana sazı sokmasan da olur (imza istek üzerine değiştirilmiştir).
Menteşeler altta kalıyor oradan su alması için alttan tayzik uygulamak lazım,malum yağmur yukarıdan düşüyor,birde kapağın arkasındaki 8 cm lik bir duvarıda aşması gerekiyor oradan su alması için.
Civatalar 3 mm, matkapla delmeden direk yıldız uçla itirerek deldim,kompozit 3mm plastikten oluşuyor,doğal conta vazifesi,sıktığı malzeme ile birlikte basınçlı suya dahi dayanır.
Kapaktan zaten alabileceğini belirttim,tesanın yapışkanlı contaları var ,pratik bir çözüm
Şiddetli bir su akıntısı görmeyecekler,yağmurlu havada maksimum hız 60 km,
durduğu yerde girer derseniz yağmurun yere düşme hızı herhalde 20 km filandır
.
.
.
Eleştirmek kolay ama üretebilmek zordur. Yıkmak, yaralamak için eleştirmek, aciz ve beceriksiz insanların işidir.
http://yu-mu.blogspot.com/2012/12/fotograflar.html
Çantaların motoruma montajını bugün tamamladım
Biraz uğraştırdı
Çanta altlarına birer ayak yaptımki yere koymalardan dolayı altlarında sorun oluşmasın
Mavi kapaklar Yinede hayırlı bir iş için kullanıldılar
Bağlantı aparatları
Biraz ayar
Yola çıkana kadar şimdilik kenarda dursunlar...
Eleştirmek kolay ama üretebilmek zordur. Yıkmak, yaralamak için eleştirmek, aciz ve beceriksiz insanların işidir.
toprağım,güzel iş çıkarmışsın eline sağlık ama ben şu silikon mevzuunu çözemedim.
Meslek sırrı abi anlatamam
Öncelik ile belirtmeliyimki benim mesleğim metal ,hani şu ferforje ,çatı,korkuluk,üreten türden,bir zamanlarda alüminyum işinde çok çalışmışlığım var
Meslek lisesi metal işleri mezunuyum,Eleştirilerinizi bu yönde belirleyiniz
Kutunun orta parçası yani derinlik (18cm) tek parça,kıvrım yerlerini oluşturabilmek için içlerinden fireze ile çizik atıyorum,birleşim yeride en altta bulunuyor
Kullandığım malzemenin kalınlığı 4 mm bu dört milimetre 0.25 alüminyum+3.50 plastik+0.25 alüminyum diye sıralanıyor,freze ile derz açmadan bükümü gerçekleşemez
Ön ve arka parçalar ayni ölçüde oluşmakta,arka parçayı silikon yardımı ile yapıştırıyorum (Henkel,Sista),silikonu içten şerit şeklinde çekiyorum,daha sonrada dıştan köşebenti var onuda silikon ile yapıştırıyorum,gayet sağlam dağılması imkansız oluyor
En son bağlantı aparatı olarak yaptığım metalide üstüne geçirip vidalayınca köprüleme tamamlanmış oluyor
Ön kapak zaten vidalı,onunda çevrtesine mukavemeti arttırmak için köşebent çeviriyorum buda yeterli oluyor
Kullandığım malzemenin kompozit panel olmasından dolayı bu bağlantı elemanlarını kullandım,ağır bir metal olur bu durum değişir
Belirtmek isterimki bu malzeme çok narindir,dikkatli kullanmayı gerektirir...
Ben böyle çalışmalara bayılıyorum. Helal olsun eline emeğine sağlık.
Sadece bir önerim olacak, çantaların arkasına led,reflektör tarzı bişeyler koysanız daha iyi olur sanki arka farınız çok içerde kalmış tehlikeli olabilir özellikle geceleri.
Hatırlattığınız iyi oldu,reflektörlü bantlarım var ilk fırsatta onlardan yapıştırıcam,
Renkli led kullanma fikrim vardı ama her seferinde kablolar ile uğraşma olasılığı bana biraz sıkıcı geldi
LEd için soketli bi sitem yapabilirsiniz. Bağlantı demirlerine sabitlenebilir. Hatta bilmiyorum çok zahmetli mi olur ama hem kırmızı led (her iki çantada ortada) hem de sinyal (sol ve sağda sarı renk) süper olur
4 TEKER BEDENİ 2 TEKER RUHU TAŞIR
emeğinize sağlık gerçekten müthiş olmuş işinizi örnek alıp yapmak isteyenler olucaktır paylaşım için teşekkurler tekrar emeğinize sağlık
not:şipariş alıyormusunuz
cup motora ne cantasi diyip tikladim ama harbi 10 numara olmus valla! ellerine, hayal gücüne ve becerine saglik!
Sizlerede teşekkür ederim,elektrik tesisatıyla uğraşmak bana biraz sıkıcı geliyor,zaten çantalar bağlantı demirleri ile beraber sabitlenip sökülüyor
Henüz siparişim yok ama isteyen olur ise bir bakarız çaresine,başkasına yapınca sorumluluk hali değişiyor,kendim için vur patlasın çal oynasın
Recep bey sizede teşekkürler
Madem sipariş mevzuu açıldı. O zaman maliyetlerden de bahsedelim. Fiyatlar el emeği dahil olsun.
Ellerine sağlık Yusuf kardeşim. Harika bir iş çıkarmışsın.
Bir müddettir Wave ile uzun yol planım vardı. Soft çantalarım için sabitleme demiri düşünüyorum. Yaptığın bağlantı aparatı bana ilham kaynağı oldu.
Teşekkürler.
Düşünce + Emek + Sabır + Çalışmak = El emeği göz nuru...Tebrikler...
süper olmuş,eline emeğine sağlık.devamını dilerim.
Sizlerede teşekkür ederim,beğendiğinize memnun oldum
Sıtkı bey arkadaşımdada wave var,kıçta bulunan (stop lamba üzeri) oradaki metalin bağlantı civatalarına bağlayabilirsiniz,yolcunun ayaklıklarındad da alttan birer bağlantı attığınızda yerinden bile kıpırdamıyor,sadece 3 bağlantı
Arkadaşım motoru gezme değil sevmek için aldığından malesef böyle şeylerle uğraşmaz
Sabih ve Bora bey sizede teşekkür ederim....
rs_guven hesap kısaca şöyle
1 m.kare kadar kompozit panel = 45 tl
2 adet kilit..............................= 10 tl
2 adet menteşe (paslanmaz)....= 10 tl
1 adet silikon (sista)................= 7.5 tl
2 adet el tutacağı....................= 8 tl
4 adet kanca...........................= 16 tl
4 mt,10mm lik köşebent...........=10 tl
vida vs...................................=10 tl
..................................= ..............
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,116.5 tl
Bağlantı aparatları hesaba dahil değil
Gördünüzmü ne kadar ucuza mal etmişim oysaki 35 tl lik kasa fiyatı bana fazla gelmişti
Tabiiki ben malzemeye para vermedim bunlar benim elimde bulunan malzemelerdi,sadece değerlendirmiş oldum..
1mm dkp saçtanda çok güzel olacağına eminim
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)