A'dan Z'ye 0'dan bobber adı da Biber hem de dizel
Reklamlar
-
dizel motorun arka kısmında duran motor şanzıman için kullanılıyor sanırsam. Çalışmalar güzel devamını bekliyorum sabirsizlikla yürür halini görmek istiyorum
Reklamlar
-
Salih_T adlı üyeden alıntı
Eline sağlık... keyfle takip ediyorum.. bu şekilde parça parça resimlerle dizi misali izliyoruz gelişmeleri..
Çok teşekkürler.
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:46 ----------
enginogurlu adlı üyeden alıntı
dizel motorun arka kısmında duran motor şanzıman için kullanılıyor sanırsam. Çalışmalar güzel devamını bekliyorum sabirsizlikla yürür halini görmek istiyorum
Aslında şuanda gayet güzel yürüyor lakin redüksiyonla uğraşıyorum.Şanzımanda geliştirmeye açık.Teşekkürler buarada.
ÖFKE GEÇİCİ BİR ÇILGINLIKTIR;HÜKMETMEYE BAK,YOKSA O SANA HÜKMEDER.
HORATIUS
-
youtube link i varsa tekrar yazarmısınız bende izlemek isterim
-
Aslında hatırladığım kadarıyla kanuni tiger 250 ye dizel motor uyarlanmıştı bilginiz var mı ??
-
altınkartal adlı üyeden alıntı
Aslında hatırladığım kadarıyla kanuni tiger 250 ye dizel motor uyarlanmıştı bilginiz var mı ??
http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/78840-kanuni-tiger-d-tech-350-dizel.html
"Bu forum bilgi ve tecrübe paylaşım forumudur, Konularımda ve mesajlarım da yazdığım hiçbir şey doğru değildir tamamen kendi kişisel düşüncelerimdir."
-
[QUOTE=altınkartal;3158037]Aslında hatırladığım kadarıyla kanuni tiger 250 ye dizel motor uyarlanmıştı bilginiz var mı ??[/QUOTE
Dikkat ederseniz ;ben amatör anlamda ilk dedim.Galiba bu şekilde kendi imkanlarıyla yapan yok yanlışım varsa düzeltin lütfen.Burda arge de benim,mühendis de benim,tekniker de benim.Beyin fırtınasının eksikliğini çok hissettim.Kanuni koskoca fabrika onun yapmaması zaten düşünülemez.Tiger 250 dizeli biliyorum o motorun duruşunda bir gariplik vardı yanlış hatırlamıyorsam.Eğer benim ki gibi vibrasyonu azsa ve de sürat makulse imal etmemelerini anlayamadım.
HORATIUS
-
[QUOTE=sonofwind;3158055]
Aslında hatırladığım kadarıyla kanuni tiger 250 ye dizel motor uyarlanmıştı bilginiz var mı ??[/QUOTE
Dikkat ederseniz ;ben amatör anlamda ilk dedim.Galiba bu şekilde kendi imkanlarıyla yapan yok yanlışım varsa düzeltin lütfen.Burda arge de benim,mühendis de benim,tekniker de benim.Beyin fırtınasının eksikliğini çok hissettim.Kanuni koskoca fabrika onun yapmaması zaten düşünülemez.Tiger 250 dizeli biliyorum o motorun duruşunda bir gariplik vardı yanlış hatırlamıyorsam.Eğer benim ki gibi vibrasyonu azsa ve de sürat makulse imal etmemelerini anlayamadım.
Yanlış anlamayın ben sizin ilk dizel motorlu motosiklet olayına binayen söylemedim şimdi aklıma gelince soriyim dedim. O aracın durumunu merak ediyordum pek bilgi yoktu hakkında çünkü, hatırladığım kadarıyla.
-
[QUOTE=altınkartal;3158072]
sonofwind adlı üyeden alıntı
Yanlış anlamayın ben sizin ilk dizel motorlu motosiklet olayına binayen söylemedim şimdi aklıma gelince soriyim dedim. O aracın durumunu merak ediyordum pek bilgi yoktu hakkında çünkü, hatırladığım kadarıyla.
Yok canım yanlış anlayacak herhangi bir durum yok.Buarada konuya olan ilginizden dolayı da teşekkür ederim.Sadece amatör olarak bir ilk olduğunu düşünüyorum.
HORATIUS
-
[QUOTE=sonofwind;3158107]
Yok canım yanlış anlayacak herhangi bir durum yok.Buarada konuya olan ilginizden dolayı da teşekkür ederim.Sadece amatör olarak bir ilk olduğunu düşünüyorum.
Asıl ben teşekkür ederim, türklerden böyle uğraşlar görmek beni çok sevindiriyor bu tür işlerle uğraşanlara ilgili olmamak yanlış olur zaten.
-
Abi gerçekten harika ileride bende yapmak istiyorum bir tane inşallah ben daha çok go-kart istiyorum. ellerine sağlık abi
-
delidoktor96 adlı üyeden alıntı
Abi gerçekten harika ileride bende yapmak istiyorum bir tane inşallah ben daha çok go-kart istiyorum. ellerine sağlık abi
donanımhaber forum go kart yapalım konusuna gelirsen yardımcı olmaya çalışırız
-
Evet arkadaşlar.Şesemi kurarken çektiğim fotoğrafların videosu.Tıklayın youtube da çoşalım
HORATIUS
-
Evet arkadaşlar işte farlar ve bolca kablo.Şu stop farı yuvarlak olsaydı daha güzel olacaktı ama 8tl ye ancak bu kadar.
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
Bu da tesisata elektrik verilmiş hali bir adette sigorta ekledim ne olur ne olmaz.
[IMG][/IMG]
HORATIUS
-
Bence stopun yeri çok kötü stopta tipsiz 5 lirays alacağınız kırmızı ledle çok hoş bir görüntü oluşturabilirsinin bence
-
bencede yeri berbat olmuş bu benim düşüncem tabii ama selenin arkasına bir yere daha güzel olabilirdi
-
Bence stopun yeri çok kötü stopta tipsiz 5 lirays alacağınız kırmızı ledle çok hoş bir görüntü oluşturabilirsinin bence
Led de olabilir ama sanki modern-klasik bir görünüm için ben hala yuvarlak stoptan yanayım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:54 ----------
delidoktor96 adlı üyeden alıntı
bencede yeri berbat olmuş bu benim düşüncem tabii ama selenin arkasına bir yere daha güzel olabilirdi
Aslında araştırdığım ve gördüğüm kadarıyla bobberlerde stop sele altına konmuyor.Genel de sol tarafa konuyor.Özeleştiri yapmam gerekiyorsa yuvarlak bir stopla şase yanına daha yakın bir şekilde yapılmış olsa çok daha hoş olur.Bu da benim kendimce kanaatim.Konuyu beğenen,takip eden ve geliştirme amaçlı eleştiri yapan arkaşlara teşekkür ederim.
HORATIUS
-
Kırmızı led şerit çekilse koltuğun arkasına stop görevi için, çokmu apaçimsi olur ?
-
tr_select adlı üyeden alıntı
Kırmızı led şerit çekilse koltuğun arkasına stop görevi için, çokmu apaçimsi olur ?
benimde aklıma gelmişti... ledlerde yapılacak bir stop ama teksıra cılız kalacağı için en azından 3 sıra şeklinde olabilir.. yada oval bir stop koltuk arkasına, hiç olmadı mevcut lamba biraz büyük kaçmış gibi birazdaha küçük yuvarlak lamba daha hoş olur gibi...
ha tabi bunları söylemek kolay, bide bunları bulmak, yapmak ve maliyeti var ki orası ayrı bizimkisi sadece beyin fırtınası....
"Ne Mutlu Türküm Diyene" M.Kemal ATATÜRK
Salcano Wolf 125 28.03.2014 - 02.05.2016 (11.800 km)
Bajaj Pulsar NS 200 Trafiğe Çıkış: 09.05.2016 (46.500 km)
-
Start,Stop , far düğmesini diğer terminalleri görünmeyen bir yere saklayabilirsin.Depo veya sele altı,Boğaz ile iskeletin birleşme noktası,sele önü ,Plakalık dahi olabilir(Senin hayal gücüne bağlı).led yada benzeri şeyler kullanıp güzelim motoru pavyona çevirme.Eski Otomobil pistonu,Kaykay tekerleği veya tornada işleyebileceğin alüminyum,Bakır bir parçadan konik sekilde bir stop yapabilirsin.Saglıcakla...
video su vardı.
http://specialseventynine.blogspot.com/
-
Salih_T adlı üyeden alıntı
benimde aklıma gelmişti... ledlerde yapılacak bir stop ama teksıra cılız kalacağı için en azından 3 sıra şeklinde olabilir.. yada oval bir stop koltuk arkasına, hiç olmadı mevcut lamba biraz büyük kaçmış gibi birazdaha küçük yuvarlak lamba daha hoş olur gibi...
ha tabi bunları söylemek kolay, bide bunları bulmak, yapmak ve maliyeti var ki orası ayrı
bizimkisi sadece beyin fırtınası....
Arkadaşlar siz led de ısrar ediyorsunuz ama ben pek sıcak bakmıyorum.Gözüm de canladırıyorum ama pek ısınamadım.Beyin fırtınası mı işte aradığım.Teşekkürler ilginiz için.
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:22 ----------
greyhorse adlı üyeden alıntı
Start,Stop , far düğmesini diğer terminalleri görünmeyen bir yere saklayabilirsin.Depo veya sele altı,Boğaz ile iskeletin birleşme noktası,sele önü ,Plakalık dahi olabilir(Senin hayal gücüne bağlı).led yada benzeri şeyler kullanıp güzelim motoru pavyona çevirme.Eski Otomobil pistonu,Kaykay tekerleği veya tornada işleyebileceğin alüminyum,Bakır bir parçadan konik sekilde bir stop yapabilirsin.Saglıcakla...
video su vardı.
http://specialseventynine.blogspot.com/
Kabloları toparlayınca çok da çirkin durmadı ama farları sele altına alma işi hiç aklıma gelmedi ama marşı selenin altına almıştım.Şu kendi stop lambanı kendin yap işi gayet iyi bir akıl.Dediğiniz gibi alüminyum bu konuda bana çok yardımcı olacak.Bilgi ve yardımınız için teşekkürler.
HORATIUS
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)