ÖFKE GEÇİCİ BİR ÇILGINLIKTIR;HÜKMETMEYE BAK,YOKSA O SANA HÜKMEDER.
HORATIUS
hadi bakalım kolay gelsin :
Hocam sıfırdan olduğu için trafiğe nasıl çıkacak bu ? şase numarası ruhsat falan ? Ben bunlarla uğraşmak istemediğim için stock motosikleti bozmayı planlıyorum. Kolay gelsin bu arada son resim harika
Gelişmeleri bekliyoruz.
Harikaymis gercekten, bu islerin kara cahili olmama rağmen beni bile heyecanlandirdi. discoverydeki chopper yapilan programa benziyo ))
ben de takipteyim.
Kolay gelsin,gerçekten güzel iş çıkarıyorsanız,birde elinizde yeterli imkanınız olsa neler yaparsınız kimbilir
Birşey sormak istiyorum ,şu direksiyonun açısına bakmış olduğunuz aletin ismi nedir
Arkadaşlar iş için İstanbul dışındaydım.Yeni fotoğrafları ekleyeceğim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:40 ----------
İşte en büyük problem de bu.Gerçi ben bunu kendimi ilerletmek için yaptığımdan dolayı benim açımdan bir sorun yok.Çalışmaya devam.
HORATIUS
Çok yakında yeni fotoğraflar ekleyeceğim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:02 ----------
İlginiz için teşekkürler.
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:10 ----------
Onun adı açı ölçerdir.Evet,imkan ve biraz da bilgi gerekiyor.Mesela kendi depomu yapmayı o kadar isterdim ki.
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:14 ----------
Motor yerleşmiş haldeki fotoğraflar geliyooorrrrr.
HORATIUS
Motor çok güzel youtube'dan videolara da baktım fakat bir sorum var neden dizel motor tercih ettiniz?
Dizel motorun teknik özelliklerini marka modelini yazma şansınız var mı ??? Birde işlek bir meydanda masaj yapan motosiklet ayağına proje masrafını çıkartabilirsiniz :D
Motor tahmin ettiğim gibi çıktı. Bir kaç yıldır bir Katana ya da Lombardini kullanarak dizel motosiklet yapmak hayalim var benim de. Depo da KT 125 deposu sanırım. Bir Seyhan 150 kullanıcısı olarak da projeye ayrıca ısındım. Ellerine sağlık mükkemmel iş çıkıyor; yakın takipteyim.
fotoğraflara bakarken gözümden bir iki damla yaş geldi...
benim hayalimi gerçekleştiriyorsun...
Motor 9 hp Katana sanırım. Zincir muhafazasının altındaki bağlantı şeklini de görmek isteriz
Bir de egsoz sorun yaratabilir gibi geldi bana. Stok egsoz susturucusu benzin deposuna çok yakın duruyor. Motor da hava soğutmalı ve dizel olduğu için o kısımda oldukça yüksek ısı meydana gelecektir. Son resimde egsoz depoya çok yakın duruyor; belki yandan bakınca fazla yakın olmayabilir emin değilim. Eğer yakınsa sakıncalı görünüyor.
Eline sağlık... keyfle takip ediyorum.. bu şekilde parça parça resimlerle dizi misali izliyoruz gelişmeleri..
"Ne Mutlu Türküm Diyene" M.Kemal ATATÜRK
Salcano Wolf 125 28.03.2014 - 02.05.2016 (11.800 km)
Bajaj Pulsar NS 200 Trafiğe Çıkış: 09.05.2016 (46.500 km)
Teşekkür ederim.
1-Benim için çok mühim değil ama takribi 2-2.5lt mazot yakıyor.(Net bilgi ilerleyen zamanlarda ortaya çıkacak)
2-Videoda pek belli değil kendine göre tork canavarı olan bu motorun sesi bir Dragstar ya da Shadow'u aratmıyor.
3-Benim bildiğim kadarıyla Türkiye sınırları için de amatör anlamda dizel bir motosikletin yapılmamış.Bu da ilk.Beni bu işe en çok iten sebep de bu oldu.
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:57 ----------
Doğru tahmin motor Katana.Depo 125 Kt.Kısmetse Sportster deposu gelecek.Keşke biraz da böyle motosikletlerini kendileri yapanlar(custom) olsa da xs650chopper.com ya da chopcult.com sitelerindeki gibi bilgi alışverişinde bulunabilsek.
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:05 ----------
Teşekkür ederim takibiniz için.
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:24 ----------
Göz yaşlarınıza laik olmaya çalışacağım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:27 ----------
Egsoz aslında çok yakın değil.Zaten Ben onu söktüm.Straight pipe denen tip susturucusuz bir egsoz yaptım.Isıya daynıklı bezle de sardım çok güzel durdu.Patlak egsoz değil de tok ve de gürleyen birses geliyor.
HORATIUS
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)