otomatik stop dediğiniz olayu kullana bilmeniz için uzaktan çalıştırmayı aktif etmelisiniz.Bunu aktif edince uzaktan stop edebilirsiniz.
Yani bu ikisi ayrı değil benim bildiğim böyle.
Ben aliexpresten sipariş ettim ama aynısı değil çakması :D 120 tl falan geldi bana.Sadece hareket algılayıcısı yok yani etrafında gezerken algılamıyor.
Şimdi benim anlamadığım bir olay var benim motoruma has bir olaymıdır koltuğun altındaki kablolarda alarmı bağlamak için boşta bir soket var direk onu takarak bağlantıyı yapmış oluyorum.Daha önce kullandığım alarmıda direk oraya bağlamıştım.Sen montajı bir sürü kablo ile yapmışsın senin motorunda o boşta olan direk bağlama soketi yok mu ?
evet kablolar suan cok karisik duruyor ama montaja gecince toparlanir onlar senin alarmda iyidir hareket algilayicisi iyi ama olmasada cok buyuk bir eksiklik degil aslinda.
acikcasi gidip tam bakamadim o kablo olayina zaten motoruda yeni aldim henuz firsatim olmadi bak plakaligi bile daha yeni getirttim takmaya firsatim olmadi ama dedigin kabloya bakarim insallah vardir
yabanci sitelerde anlatildigina gore o gri ve pembe kablo ayri bir sekilde sag tarafta bulunan kirmizi atesleme kesici anahtara baglaniyormus diye okudum. o kablolar galiba sigorta kutusuna kadar geliyor cunku herkes o iki kablonun montajini orda yapmis. motor calisirken atesleme kesiciye ait sigortayi bulmak icin motor calisirken suphelendiginiz sigortalari cekin eger motor stop ederse dogru kabloyu bulmus olursunuz diye oneri verenlerde var. neyse artik montajina gelince deneyecegim biseyler. zaten motor calistirma fonksiyonu hondanin HISS sisteminden dolayi olmuyormus yani kafadan yatar zaten o secenek.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:46 ----------
dostum malesef yok. ebayden eger cekiniyorsan hic cekinme. sayisiz alisveris yaptim hic birinde sorun yasamadim. bulabildigim en ucuzu bu, buda sanirim kargo dahil 125 dolara denk geliyor ama sana bir link atmistim ordaki villaleventi bir ara belki ellerinde vardir. olmazsa alternatif olarak ebaydeki link su
http://www.ebay.com/itm/Xena-XX10-Mo...3ee925&vxp=mtr
Ben de tam tersi uzaktan çalıştırma olayını kullanmayı düşünüyordum ama nedense çalıştırmıyor düğmeye bastığımda marj basıyor ama çalışmıyor sorun ne anlamadım .
ebaydan arkadaşımın ikinci motoru olan borelli cmx ine alarm aldık.. alarmın özelliklerini söyliyim çünkü aradığımız bütün nitelikler vardı ordan ihtiyaç nedir anlaşılabilinir en başda neden yurtdışından aldık çünkü türkiyede istediğimiz niteliklerde alarm bulamadık alarm sadece motorun ötmesi uzakdan çalışması demek değildir..
aradığımız şeyler şunlardı..
1 ) motorun anahtarı çok çirkindi dolap anahtarı gibiydi sustalı anahtarlı olmasına özen gösterdik
2) motorda immobilizer yokdu yani vurup çalıştırmak yada düz kontak yapıp götürmek çocuk oyunuydu bilhassa immobilizer özellikli o işlevi yerine getiricek bir alarm aradık bu olmaz ise olmazımızdı.. yani alarm devreden çıkmadan istersen normal anahtarı sok tak çevir motor çalışmıyor hatta düz kontak yap gene çalışmıyor.. bu hırsızın çalmasına mani değil ama çalmaya niyetlenirse çok vakit kaybetmesine neden olucakdır.. birde şehir içinde gün içinde sağda solda anlık parklarda hızlı çalma olaylarınıda engelliycekdir..
3) uzakdan çalıtırma ve stop etme aslında çalıştırma olmasada olur bence motor için tehlikeli ama stop etme genelde çalıştırma sistemine entegre olduğu için stop etmeyi aktif etmeniz için alarmda çalıştırmayıda açmanız gerekiyor..
bunların dışında ben kendi motoruma alarm takmadım gps modülü aldım bence alarmdan daha faydalı yada motorunu çok seven ekstra olarak alabilir gps modülü sms ile motorunuz çalınsa bile nerde olduğunu size bildiriyor hatta gelişmiş özellikde olanlarında motorunuzu simcard üstünden stop edip çalıştırabiliyorsunuz ebayda çeşit çeşit özelliklde olanları var benimki en basidi ama iş görüyor.
bu gps modullerinin islevi guzel ama ben guvenlik acisindan takilan aletin caydirici olmasini tercih ederim. ayrica calinsa bile isini bilen bir hirsiz o aleti muhakkak bulup motordan sokecektir diye dusunuyorum. tabi bunlar hep olasilik ama dedigim gibi bir alarmin panik ortami yaratmasi cok daha yararli olur gorusundeyim.
zaten o gps modülü en son seçenek yani çalındıkdan sornraki ek bir önlem yoksa çalınmaya mani bir şey değil.. sadece benim mantığım şöyle çalışıyor tamam alarmlar kilitler önemli bir önlem çalınmaya karşı ve yapılmalı ama bir hırsızda kafayı takarsa allem edip kallem edip çalar o motoru bunu çevremizde yaşadık arkadaşın müstakil evinin kapalı garajından çaldılar motoru hemde 3-4 kere denediler önlem olarak çelik boru bulduk tersaneden falan dikdik garaja beşincide adamlar nasıl hırs yaptıysa yada ne kullandılarsa çelik direği kesmişler kapalı garajın kapısından motoru nasıl çıkartmışlar o tam bir muamma hala çözemedik ..
birde hırsızların genelde yöneldikleri motorlar fiksdir yani kilide bağlamadan motoru bırak eğerki motorun bir albenisi parça değeri yoksa tennezzül bile etmez.. eğer etmişse bilki oda gezmelik çalmışdır benzin bittimi atar bir arsaya araziye ama normal hırsız yani o motordan para kazanıcak olan hırsız değeri olmayan yada para etmeyen motora tenezzül etmez istersen anahtarı üstünde bırak para etmiyorsa ona para kazandırmıycaksa vakit kaybetmez o motorla.. arkadaşımda misal fym var cruiser tipi kurtuluşda oturuyor motoruna bir disk kilit dışında hiç bir şey takmıyor yıllardır daha bir kişi bile çalmaya yeltenmedi motorunu kaldıki o civarlarda hırsızlık epey fazla oluyor..
adamlar amma hirs yapmis zaten 4 kere gelmislerse 5 te garanti :D aynen katiliyorum zaten hirsiz kafaya koyduysa bir sekilde calar, caydirici yada oyalayici ne kadar onlem alabilirsek bizim karimiza.. simdi zincirde getirtiyorum ingilitereden. almax series 4 19mm sertlestirilmis celikten yapilmis halkalarla geliyor. kesilmesi kirilmasi kesilmesi el ile makas ile yani mekanik yollardan imkansiz. artik ileri teknoloji birseyler varsa ellerinde buyursunlar gelsinler
alarmin kahverengi kablosu baglanmazsa olmaz olan kablolardan biriymis arkadaslar. detayli bilgileri linkte verdim. http://www.motosiklet.net/forum/mt-a...ml#post3064986
olay tamamen motorda bitiyor adam kafayı takarsa zincir falan umursamaz komple tekerleği söker yada keser gene alır böyle örnekler var yani sabah uyandığında demire bağlı sadece bir tekerlek gören insanlar..Allah gösermesin bizim o arkadaşın motoru 600rr gülkurusu rengiydi özel boyatmışdı bayada dikkat çeken bir motordu epeyde aksesuar getirtmişdi ebaydan..
bu zincir ayarinda TR de zincir satilmiyor hocam kesinlikle kesemezler mekanik aletlerle yani makasla falan ama tabi elektrikli alet edevat getirirlerse bilemem birde zinciri sasiye baglamak lazim arka yada on lastik zaten istenirse sokulebiliyor yani oyuzden oraya baglamanin bir anlami yok bence
hadi hayırlısı aslında en mantıklısı kapalı bekçili garajla anlaşıp yada kat otoparkları falan var güvenlikli öyle bir yere yıllık abone olmak en rahatı o olur gibi aklınız hiç bir şekilde kalmaz bir şey olursa direk adamlar sorumlu oluyor zaten parasını adamlardan alırsınız..
yahu benim motor zaten oyle kapali bir otoparkta duruyor ama ben yinede isimi saglama alayim diyorum bir zarari olmaz
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:52 ----------
yeni bir gelisme, alarm devreye girdiginde calismasini engelleyen yada calistirildiginda stop ettiren kablolar buldum. multimetre ile kontrol ettigimde gri ve pembe kablolar arasindan akim gecebiliyor ama alarm devreye girdigi an bu iki kablo arasinda akim kesiliyor yani motordaki kill swtich dedigimiz sag taraftaki kirmizi dugmenin gorevini otomatik olarak ustleniyor.
bu arada kahve renkli olan kablo hakkinda aciklayici bir video hazirladim cunku onemli bir islevi var.
almax firmasinin cesitli uruleri var firmanin urunleri ingiliz yapimi kesinlikle cin uretimi falan degil. Amerikanlar bile bu zinciri ingiltereden getirtiyorlar ve biliniyor cunku gercekten cok saglam zincirler uretiyorlar. neyse uzun lafin kisasi siteleri su: http://www.almax-security-chains.co....oducts/c-1-73/
ben bir set aldim, sete 250 pound verdim yani assagi yukari 750 tl.. bu pazartesi elimde olacak aksam ustu.
series 3 olan gecen zincir 16mm series 4 olarak gecen zincir en saglami oda 19 mm benim spesifik olarak aldigim urunde sudur: http://www.almax-security-chains.co....t=More+Details paketin icerisinde 1.5 metre zincir, delmeye kesmeye karsi sertifikali agirligi 1kg in uzerinde olan bir kilit ve de ground anchor dedikleri turkceye nasil cevrilir bilemiyorum ama yer capasi gibi birsey. duvari delip kimyasallarla tutturuluyor boylece zinciri icinden gecirebiliyorsunuz. ben bunu otoparkin beton duvarina sabitlemeyi dusunuyorum cunku zincir havada oldugu zaman cok daha guvenli oluyor.
yer capasina alternatif Turkiye'de de satiliyordu galiba abus wba 100, resimde duvardaki alet. Resimdeki demir dubeller ile tutturuluyor yinede cok saglam yani cekip koparma gibi bir ihtimal yok, benim aldigim biraz daha farkli.. insaatlarda kullanilan bir kimyasal var, demir cubuklari beton duvarin icine acilan deliklere sabitlemek icin kullaniliyor.
Teşekkür ederim ama baya pahalıya geliyor . grade 80 zincirler var sadece hidrolik makasla kesilebilen sanayi tipi çeşitleride olan bende onlardan düşünüyordum. Bu arada bu zinciri sabitleyeceğiniz aksamda kesilemez bişi olmalı ve dediğiniz gibi yerde değil asılı durmalı zincir. Bu işler çok pahalıya patlıyor yahu
Etme cahille sohbet küstürürsün. Silme çıkını cam kırığıyla kestirirsin. ;)
http://www.facebook.com/amraercan
aynen oyle malesef ama iyi bir zincir ve kaliteli bir kilit illaki bir yerde lazim olur sadece motorda degil. oyle bakiyorum ve gonlumu rahatlatiyorum yoksa dediginiz gibi cok pahali seyler. birde ucuz etin yahnisi bellidir, cogu zaman para dokmeden kaliteli birsey almak cok guc.
not:birde zincir alirken makasla kesilememesi sadece materyalinden dolayi degil ayrica capindan dolayida kaynaklaniyormus. zincir kesme makasinin en buyugu dahi olsa zinciri saglam tutabilmesi icin zincirinde capi cok buyuk olmamaliymis yani 13-14 mm gibi birsey. bundan daha buyuk oldugu zaman makasta zorlaniyormus diye okumustum bir yabanci forumda. yani demek istedigim zincir alirken mumkunse capina dikkat edin 16mm veya daha buyuk olursa sizin yarariniza olur
alarmi bugun motor uzerinde denedim arkadaslar. sorunsuz calisiyor hakikatten cok iyi oldu. alarm eger devreye girmisse calistirmaya izin vermiyor, kontagi cevirdigim an atesleme dugmesine bassamda bosa basiyorum mars bile basmiyor. yalniz bu fonksiyon icin sigorta kutusunun altindaki bir kabloda kesme bicme islemleri yapiliyor. immobilizer ozelligini istemez iseniz baglanti cok daha basit bir sekilde halledilebiliyor.
http://www.hepsiburada.com/Liste/pro...uctid=ottex522
aranızda bunu kullanan var mı ?
nasıldır işe yarar mı ?
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)