Sprey Boya ile Kask Boyanır mı ? ( Cevabı konu içinde )
Reklamlar
-
hazır sizi burada yakalamışken bir soru sormak istiyorum. bir kaç ay önce eski aracımızın tamponları inanılmaz solmuştu .ucuz bir yöntem düşünürken akçalının mat siyah sprey boyasını alıp boyadık aslında 10 numarada oldu ancak boya çoğu yerlerden attı .şimdi siz kaskı astar spreyle de boyamışsınız ? doğru mu?
bu yolla boya gerçekten tutunur mu birdaha bu uygulamayı yapsam
akçalının astar spreyide var mı bizi aydınlatırmısınız
Reklamlar
-
Birincisi akçalı çok kötü bir boya ; Casati almanızı öneririm.
Ben kaskı plastiğine kadar zımparaladım. Boyanın sağlıklı tutunması için astar boya ile 2 kat boyadım. Ondan sonra renk attım.
Benim gözümde en iyi tutunma, tek renk 2 kat boya ve üstüne vernik ile oluyor. Bu dediğim kask için, tampon için ise bilgim bu kadar.
Tampon benim çoğu arkadaşım boyadı ve atma hiç olmadı. Tampona boya atmadan önce sizde bunları uygulayın ?
- Tamponu güzelce temizleyin. Pis yada ıslak olmamalı, kuru ve temiz olacak.
- Tampona 30 cm uzaktan boya atın. Her 15 dk bir kat atın. 2-3 kat yeterli olacaktır. Size kalmış.
- Tampona 30 cm den yakın boyama yapmayın. Akma yapar yada leke bırakır. Zamanla sizin ki gibi atma yapacaktır.
- Tamponunuzu sadece özel sprey tampon boyası ile boyayın.
- Sentetik sprey boya ile boyamak plastik tamponları deforme edebilir. Akrilik spreyler ise hava koşullarına dayanıklı değildir. Çok kısa ömürlü olur.
- 1 kutu sprey boya tek katta yaklaşık 1,5 ile 2 m² arası alan boyar. Bu da iki tamponu çift kat boyamaya ancak yeter. Spreyi fazla yaymadan kullanırsanız tek tüp yetecektir.
- Tam kuruma için 72 saatin geçmesi gerekir. Sprey tampon boyaları genellikle mat siyah olarak satılır.
2006 Peugot -2010Kenbo125 - 2011Racer 200s- 2012GT250R -2014Xtreme Max- 2015: Snappy x Cub
2016 Asya Shark 150- 2017Cbf150 -2018 BMW F650GS / Snapyy x- 2019 Kymco Xciting250i
-
tolgacan benim bagaj demirine de çare bul
orjınalı nikelajlı oldugundan zımparadan sonra boyamama ragmen genede boyası kavlıyor
nikelajı nasıl sökebilirim ???
fikrin varmı
sana bir soru daha arkaya 46 dişli yaptırmaya kalksam ne kadara mal olur ısıl işlem filan dahil arkadasın yaptırmıstı. ondan sordum bilgin varsa diye
Adım
CEM
MOTOSİKLET = ÖZGÜRLÜK
Motora ölmek için değil, Yaşamdan daha fazla zevk almak için binmeliyiz
-
anlaşılan o ki bu benim yapacağım iş değil 250 liraya boyuyorlarmış sanayide astardı kaç tüp boyaydı derken o fiyatı bulucağına en n iyisi bi ara boyatmaya götürmeli
-
Verdiğin emeğe büyük saygı duydum. Harika iş çıkarmışsın. Ancak . Artık o kaskın bir emniyeti kalmadığını bilmeni isterim. Belirtmem gerek. KAska uygulanan Solvent bazlı Akrilik boyalar.. ki sprey boyalar genelde solvent bazlı akrilik boyalardır. Kaskında mikro düzeyde çatlaklar meydana getirerek. En ufak bir kaza esnasında o mikro çatlakalrdan yarılk ikiye ayrılması muhtemel olacaktır. AMa süper olmuş. Bir amatör için çok çok iii
-
Fosforlu pigmentler satılıyor, konuyu tam okuyamadım ,
çalışma güzel olmuş,
bir proje daha yaparsan fosforlu pigment katmanı öneririm, ampul gibi parlar...
-
Olmamış ama birazdaha uğraşırsan olur gibi
-
Harika olmuş. Çok profosyonel ;)
-
2006 Peugot -2010Kenbo125 - 2011Racer 200s- 2012GT250R -2014Xtreme Max- 2015: Snappy x Cub
2016 Asya Shark 150- 2017Cbf150 -2018 BMW F650GS / Snapyy x- 2019 Kymco Xciting250i
-
cenkito adlı üyeden alıntı
tolgacan benim bagaj demirine de çare bul
orjınalı nikelajlı oldugundan zımparadan sonra boyamama ragmen genede boyası kavlıyor
nikelajı nasıl sökebilirim ???
fikrin varmı
sana bir soru daha arkaya 46 dişli yaptırmaya kalksam ne kadara mal olur ısıl işlem filan dahil arkadasın yaptırmıstı. ondan sordum bilgin varsa diye
nikelajı sökmek için 2 gün kostikte beklet 1 gün dışarda beklet 1 gün asitte beklettikten sonra su ile güzelce durula ham demir çıkıcak ortaya görüceksin ( Sakın evde denemeyiniz ! )
Bize Her Yer Trabzon
-
anlatımda işçilikte harika bu iş motor boyamaya doğru gider
-
cort724 adlı üyeden alıntı
nikelajı sökmek için 2 gün kostikte beklet 1 gün dışarda beklet 1 gün asitte beklettikten sonra su ile güzelce durula ham demir çıkıcak ortaya görüceksin ( Sakın evde denemeyiniz ! )
Kostik, asit bunları nerden buluyorsunuz. Terör örgütü müsünüz
Şaka bi yana nerden bulunduğunu ve ne işe yaradıklarını açıklasaydın çok süper olurdu.
Bilmemek değil öğrenmemek ayıptır
erkan1 adlı üyeden alıntı
anlatımda işçilikte harika bu iş motor boyamaya doğru gider
Motor boyama için önce motorun düşmesi yada çizilmesi gerekir. Temiz boyayı bozmak istemem.
-
cort724 adlı üyeden alıntı
bunları nerden temin edebiliriz, fikriniz var mı
Adım
CEM
MOTOSİKLET = ÖZGÜRLÜK
Motora ölmek için değil, Yaşamdan daha fazla zevk almak için binmeliyiz
-
-
TEBRİKLER ÜSTAD. ELİNE EMEĞİNE SAĞLIK. SENDEN GÖREREKTEN BENDE DENEYECEĞİM BAKALIM NASIL OLCAK
-
Emeginize saglık cok guzel olmuş. Darısı motorun basına.
-
Tolga süpersin. Bu emeğine beğenimi sunmasaydım haksızlık yapmış olurdum. Eline sağlık..
-
Denizic adlı üyeden alıntı
Emeginize saglık cok guzel olmuş. Darısı motorun basına.
Motora kısmet olmayacak motor gidici çünkü
SonpoL adlı üyeden alıntı
Tolga süpersin. Bu emeğine beğenimi sunmasaydım haksızlık yapmış olurdum. Eline sağlık..
Eyvallah teşekkür ederim.
-
Hayran kaldım çalışmanıza,ellerinize sağlık zevkle okudum
Diğer arkadaşlarda böyle paylaşımlarda bulunsa ne güzel olur
-
Kişiye özel kask tasarım siparişi alsan müşteri bulursun eline sağlık çok güzel olmuş
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)