Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Sprey Boya ile Kask Boyanır mı ? ( Cevabı konu içinde )

REKLAM ALANI
    motorcu48 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    İNAZUMA keyfiii :DD
    hazır sizi burada yakalamışken bir soru sormak istiyorum. bir kaç ay önce eski aracımızın tamponları inanılmaz solmuştu .ucuz bir yöntem düşünürken akçalının mat siyah sprey boyasını alıp boyadık aslında 10 numarada oldu ancak boya çoğu yerlerden attı .şimdi siz kaskı astar spreyle de boyamışsınız ? doğru mu?
    bu yolla boya gerçekten tutunur mu birdaha bu uygulamayı yapsam
    akçalının astar spreyide var mı bizi aydınlatırmısınız
    Tolga Can bunu beğendi.
    Mustafa Kemal Atatürk

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Tolga Can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kymco Xciting 250i
    Birincisi akçalı çok kötü bir boya ; Casati almanızı öneririm.
    Ben kaskı plastiğine kadar zımparaladım. Boyanın sağlıklı tutunması için astar boya ile 2 kat boyadım. Ondan sonra renk attım.
    Benim gözümde en iyi tutunma, tek renk 2 kat boya ve üstüne vernik ile oluyor. Bu dediğim kask için, tampon için ise bilgim bu kadar.

Tampon benim çoğu arkadaşım boyadı ve atma hiç olmadı. Tampona boya atmadan önce sizde bunları uygulayın ?
    - Tamponu güzelce temizleyin. Pis yada ıslak olmamalı, kuru ve temiz olacak.
    - Tampona 30 cm uzaktan boya atın. Her 15 dk bir kat atın. 2-3 kat yeterli olacaktır. Size kalmış.
    - Tampona 30 cm den yakın boyama yapmayın. Akma yapar yada leke bırakır. Zamanla sizin ki gibi atma yapacaktır.
    - Tamponunuzu sadece özel sprey tampon boyası ile boyayın.
    - Sentetik sprey boya ile boyamak plastik tamponları deforme edebilir. Akrilik spreyler ise hava koşullarına dayanıklı değildir. Çok kısa ömürlü olur.
    - 1 kutu sprey boya tek katta yaklaşık 1,5 ile 2 m² arası alan boyar. Bu da iki tamponu çift kat boyamaya ancak yeter. Spreyi fazla yaymadan kullanırsanız tek tüp yetecektir.
    - Tam kuruma için 72 saatin geçmesi gerekir. Sprey tampon boyaları genellikle mat siyah olarak satılır.
    motorcu48 bunu beğendi.
    2006 Peugot -2010Kenbo125 - 2011Racer 200s- 2012GT250R -2014Xtreme Max- 2015: Snappy x Cub
    2016 Asya Shark 150- 2017Cbf150 -2018 BMW F650GS / Snapyy x- 2019 Kymco Xciting250i

cenkito - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MONDİAL X-TREME MAXX 200
    tolgacan benim bagaj demirine de çare bul

orjınalı nikelajlı oldugundan zımparadan sonra boyamama ragmen genede boyası kavlıyor
    nikelajı nasıl sökebilirim ???
    fikrin varmı

sana bir soru daha arkaya 46 dişli yaptırmaya kalksam ne kadara mal olur ısıl işlem filan dahil arkadasın yaptırmıstı. ondan sordum bilgin varsa diye
    Adım CEM
    MOTOSİKLET = ÖZGÜRLÜK
    Motora ölmek için değil, Yaşamdan daha fazla zevk almak için binmeliyiz

motorcu48 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    İNAZUMA keyfiii :DD
    anlaşılan o ki bu benim yapacağım iş değil 250 liraya boyuyorlarmış sanayide astardı kaç tüp boyaydı derken o fiyatı bulucağına en n iyisi bi ara boyatmaya götürmeli
    Mustafa Kemal Atatürk

Motosikleti
    HArley Davidson Softail Heritage Deluxe
    Verdiğin emeğe büyük saygı duydum. Harika iş çıkarmışsın. Ancak . Artık o kaskın bir emniyeti kalmadığını bilmeni isterim. Belirtmem gerek. KAska uygulanan Solvent bazlı Akrilik boyalar.. ki sprey boyalar genelde solvent bazlı akrilik boyalardır. Kaskında mikro düzeyde çatlaklar meydana getirerek. En ufak bir kaza esnasında o mikro çatlakalrdan yarılk ikiye ayrılması muhtemel olacaktır. AMa süper olmuş. Bir amatör için çok çok iii
    Tolga Can ve erkanzdemir bunu beğendiler.

Fosforlu pigmentler satılıyor, konuyu tam okuyamadım ,

çalışma güzel olmuş,

bir proje daha yaparsan fosforlu pigment katmanı öneririm, ampul gibi parlar...

Rocknrolla - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW K100 rt Mondia Drift
    Olmamış ama birazdaha uğraşırsan olur gibi
    Tolga Can bunu beğendi.

dogrusukru - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Sym Wolf 250cc +toyota yaris
    Harika olmuş. Çok profosyonel ;)
    Tolga Can bunu beğendi.

Motosikleti
    Kymco Xciting 250i
    Alıntı maltintash adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Verdiğin emeğe büyük saygı duydum. Harika iş çıkarmışsın. Ancak . Artık o kaskın bir emniyeti kalmadığını bilmeni isterim. Belirtmem gerek. KAska uygulanan Solvent bazlı Akrilik boyalar.. ki sprey boyalar genelde solvent bazlı akrilik boyalardır. Kaskında mikro düzeyde çatlaklar meydana getirerek. En ufak bir kaza esnasında o mikro çatlakalrdan yarılk ikiye ayrılması muhtemel olacaktır. AMa süper olmuş. Bir amatör için çok çok iii
    Kaskın zaten raf ömrü dolmuştu. Zevk için boyadım. Bu kaskı kullanmıyorum. Kenarda hatıra duruyor. LS2 Advanture kaskım var. Onu kullanıyorum.
    Aslında bende sizin gibi airbrushcı olmak isterdim. Çokda heves sardım. SEverim böyle şeyleri ancak imkanlar dan dolayı sprey ile denemek istedim.
    İnşallah ilerde fırsat bulurda bir airbrush seti alırım. O zaman sanat konuşturmak isterim.
    2006 Peugot -2010Kenbo125 - 2011Racer 200s- 2012GT250R -2014Xtreme Max- 2015: Snappy x Cub
    2016 Asya Shark 150- 2017Cbf150 -2018 BMW F650GS / Snapyy x- 2019 Kymco Xciting250i

cort724 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2008 Cb600 F Hornet
    Alıntı cenkito adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    tolgacan benim bagaj demirine de çare bul

orjınalı nikelajlı oldugundan zımparadan sonra boyamama ragmen genede boyası kavlıyor
    nikelajı nasıl sökebilirim ???
    fikrin varmı

sana bir soru daha arkaya 46 dişli yaptırmaya kalksam ne kadara mal olur ısıl işlem filan dahil arkadasın yaptırmıstı. ondan sordum bilgin varsa diye
    nikelajı sökmek için 2 gün kostikte beklet 1 gün dışarda beklet 1 gün asitte beklettikten sonra su ile güzelce durula ham demir çıkıcak ortaya görüceksin ( Sakın evde denemeyiniz ! )
    Tolga Can ve cenkito bunu beğendiler.
    Bize Her Yer Trabzon

erkan1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    gv 250
    anlatımda işçilikte harika bu iş motor boyamaya doğru gider

Motosikleti
    Kymco Xciting 250i
    Alıntı cort724 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    nikelajı sökmek için 2 gün kostikte beklet 1 gün dışarda beklet 1 gün asitte beklettikten sonra su ile güzelce durula ham demir çıkıcak ortaya görüceksin ( Sakın evde denemeyiniz ! )
    Kostik, asit bunları nerden buluyorsunuz. Terör örgütü müsünüz
    Şaka bi yana nerden bulunduğunu ve ne işe yaradıklarını açıklasaydın çok süper olurdu.
    Bilmemek değil öğrenmemek ayıptır

Alıntı erkan1 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    anlatımda işçilikte harika bu iş motor boyamaya doğru gider
    Motor boyama için önce motorun düşmesi yada çizilmesi gerekir. Temiz boyayı bozmak istemem.
    cenkito bunu beğendi.

cenkito - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MONDİAL X-TREME MAXX 200
    Alıntı cort724 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bunları nerden temin edebiliriz, fikriniz var mı
    Adım CEM
    MOTOSİKLET = ÖZGÜRLÜK
    Motora ölmek için değil, Yaşamdan daha fazla zevk almak için binmeliyiz

cort724 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2008 Cb600 F Hornet
    terörle alakası yok ya valla alemsiniz gülme krizine soktunuz beni şimdi kostik denen kimyasal toz halinde satılır,belli bi ölçüde su ile karıştırılır. ( ortalığı acayip duman ve sis kaplar dolayısı ile kostik yapıcağınız ortam havadar bir ortam olması gerekiyor. kostiği hazırladıktan sonra parçayı içine atın 2 gün orda kalsın aman dikkat elinizi kostiğe çıplak olarak sokmayın en kalın eldivenden alın aksi takdirde olucaklardan sorumlu değilim 2 gün sonra kostiğe soktuğunuz zabazingoyu ( parçayı ) kuru bir yere koyun 1 gün sonra görüceksiniz parça bembeyaz olmuş oksitlenmiş bu oksiti atmak içide asite atıcaz asitte sülfürik asit su ile inceltilmiş olması lazım 1 gün asitte beklettikten sonra su ile güzelce durulayın ham demir ortaya çıkıcak. sonra ister boyayın ister krom kaplatın . Ben İstanbulda olduğum için perşembe pazarından temin etmiştim bilenler bilir perşembe pazarını sizde bulunduğunuz yerin boya kimyasal madde satan biyerden temin edebilirsiniz. Tekrar söylüyorum evde kesinlikle denemeyin . umarım iyi anlatabilmişimdir
    Tolga Can ve cenkito bunu beğendiler.
    Bize Her Yer Trabzon

KrioterS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda XL 1000V Varadero 2011
    TEBRİKLER ÜSTAD. ELİNE EMEĞİNE SAĞLIK. SENDEN GÖREREKTEN BENDE DENEYECEĞİM BAKALIM NASIL OLCAK
    Tolga Can bunu beğendi.

Denizic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hyosung Rx125
    Emeginize saglık cok guzel olmuş. Darısı motorun basına.
    Tolga Can bunu beğendi.

SonpoL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    -
    Tolga süpersin. Bu emeğine beğenimi sunmasaydım haksızlık yapmış olurdum. Eline sağlık..
    Tolga Can bunu beğendi.

Motosikleti
    Kymco Xciting 250i
    Alıntı Denizic adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Emeginize saglık cok guzel olmuş. Darısı motorun basına.
    Motora kısmet olmayacak motor gidici çünkü

Alıntı SonpoL adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tolga süpersin. Bu emeğine beğenimi sunmasaydım haksızlık yapmış olurdum. Eline sağlık..
    Eyvallah teşekkür ederim.

Motosikleti
    Mondial 150 Mr Vulture ''
    Hayran kaldım çalışmanıza,ellerinize sağlık zevkle okudum
    Diğer arkadaşlarda böyle paylaşımlarda bulunsa ne güzel olur
    Tolga Can bunu beğendi.

buberk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Varadero
    Kişiye özel kask tasarım siparişi alsan müşteri bulursun eline sağlık çok güzel olmuş
    Tolga Can bunu beğendi.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)