HGS' Mİ OGS' Mİ kargaşasına kesin cevap.
-
Çünkü hgs sistemi tam olarak oturmadı henüz şu an hgs kullananlar biraz kobay konumunda. ve her istasyonda hgs yok yada var aktif değil. Al ogsni plakana kayıtlı, içinde bakiyende olsun, ondan sonra 10 kere üst üste kaçak geç istersen cihazı evde bırak. Sistem geçiş resminden plakanı sorguluyor ve bakıyor plakana kayıtlı ogs var içindede bakiye var otomatik olarak hesabından normal geçiş ücretini tahsil ediyor
karayollarında görevli arkadaşımız burak'ın açıklaması. kaç gündür bu sorunun cevabını arıyordum. cevabı aldım ogs alıyorum.
bu konuyu faydalı bilgilere yazdıydım yayınlanmadı. arkadaşlarımız ilgili yere taşısınlar lütfen.
Reklamlar
-
KGS gişelerinin tamamnı yılbaşına kadar HGS'ye dönüştürüleceği için herhangi bir yerde olmama gibi sorunu yok diyebiliriz. Ayrıca "10 kere üst üste kaçak geç" kısmında söylenen "10 kere" lafın gelişi değil, OGS'nin içinde yeterli bakiye olsa bile 11. geçişten itibaren OGS'nin okunamadığı durumlarda ek işlem bedeli olarak geçişin 2 katı ücret alınıyor. HGS'de aynı şekilde işliyor bu durum, yani plakaya kayıtlı bir HGS varsa kaçak geçiş olarak sayılmayıp bakiyeden düşüyor. Hatta şimdilik HGS'de 10 kere gibi bir sınır da yok. Evet sorunları olan bir sistem ama bu sorunlar aslında kullanıcıyı pek ilgilendirmiyor. PTT'nin boğuşması gereken sorunlar.
-
ogs nin en büyük sorunu motorda elektronik cihaza yer bulmak.
hgs alırsam kaskıma yapıştırmayı düşünüyorum ya da ön camı çıkartıp içine sabitlemeyi
İkincilik kaybedenler içindir...
-
en güzeli ogs. kredi kartından da otomatik yükleme talimatı verdikmi olay tamamdır...
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
-
HGS diyorum. Ufacık sticker al istediğin yere yapıştır. Son 2 aydır sorun yaşamadım. İlk aldığımda sorun vardu fakat şu anda iyi işliyor.
-
Ek bilgi olarak, İş bankası HGS etiketi vermeye başladı, Garanti de 2 gün sonra başlıyor. Kredi kartı ya da hesaba bağlatabiliyorsunuz. İnternet şubesinden de başvuru yapılabiliyor.
-
hgs cıkartmasının su ıle temas etmemesı gerekıyomu yada nereye yapıstırıcaz
-
Onu bunu brakında benim KGS'nin içindeki 23 tl-yi kim vericek bana yeni yıla kadar bitiremem ki
-
kgs deki parayı hgs ye aktarabilirsin. aynı araç üzerine kayıtlı olması şartıyla diye duydum. hgs yi alırken sorarsınız.
-
19 Aralık 2012, 03:38
ikiside lazım değil hele özelleştikten sonra zenginlerin ekmeğine yağ sürmem 50 km fazla giderim normal yoldan giderim
-
19 Aralık 2012, 09:44
Arkadaşlar onu bunu bilmem ama. 2007 den beri her gün köprüyü kullanan
biri olarak artık köprüde seyrederken sağa gişelere doğru diğer araçlarla köşe
kapmaca oynamayacak olmamın zevki anlatılamaz.
(Yeni OGS kullanıcısı)
-
19 Aralık 2012, 10:55
tr100a adlı üyeden alıntı
ikiside lazım değil hele özelleştikten sonra zenginlerin ekmeğine yağ sürmem 50 km fazla giderim normal yoldan giderim
Evet , boğazdan da yüzerek geçersin artık
-
19 Aralık 2012, 11:48
GÜN OLUR devran döner..
-
19 Aralık 2012, 12:51
bu hükümet birilerini zengin etmeyi gerçekten çok iyi biliyor! 1.sınıf araç için hgs başına 20 TL ödet, köprü ve otoyollarıda ihaleyle ver özel sektöre peşkeş çek! herşey ardı sıra tıkır tıkır işliyor ne güzel memleket! kgs kartlarındaki çoğu 3-5 TL hatta onlarca lira yok olsun gitsin yansın milli servet işte bunun adı havalarda uçsun!! sanki milletin çok vakti var ptt miş bankaymış bu işlerle uğraşmaya. siz keyfinize göre değişiklik yapacaksınız ceremesini vatandaş çekecek.bazen bu memlekette yaşadığımı düşününce o kadar mutsuz hissediyorum ki o kadar olur!!!
-
19 Aralık 2012, 13:34
kurubuz adlı üyeden alıntı
Evet , boğazdan da yüzerek geçersin artık
ben çorluda oturuyorum istanbulla ve boğazla işim olmaz
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:31 ----------
suatsm adlı üyeden alıntı
hehe bak bu güzeldi
eminönü harem feribotu var illa köprü diye birşey yok
-
19 Aralık 2012, 14:39
Evet öyle bir feribot var ama çok pahalı diye eleştirdiğimiz köprüden gidiş-dönüş şeklinde geçmek 3,40 TL, feribotla gidiş-dönüş motosiklet ücreti 9,00 TL. İstersen kullanırsın.
-
19 Aralık 2012, 15:26
Slayerrr adlı üyeden alıntı
Evet öyle bir feribot var ama çok pahalı diye eleştirdiğimiz köprüden gidiş-dönüş şeklinde geçmek 3,40 TL, feribotla gidiş-dönüş motosiklet ücreti 9,00 TL. İstersen kullanırsın.
Sen de avrupa yakasından anadoluya feribotla geçip, dönüşte köprüden dön abi. Ben geçen bahar öyle yaptım bi kere, hem benim feribota bindiğim zaman daha 3.5 liraydı motosiklet feribot parası.
-
19 Aralık 2012, 15:33
Mengu16 adlı üyeden alıntı
Sen de avrupa yakasından anadoluya feribotla geçip, dönüşte köprüden dön abi. Ben geçen bahar öyle yaptım bi kere, hem benim feribota bindiğim zaman daha 3.5 liraydı motosiklet feribot parası.
Yine kurtarmıyor. İşlek saatlerde motosiklet feribot ücreti 4,50 TL, boş saatlerde ise 4,00 TL, köprü geçişi ise 3,40 TL. Yani ucuz olduğu zaman bile geçsen yine de köprü ucuza geliyor.
-
19 Aralık 2012, 15:34
Slayerrr adlı üyeden alıntı
Yine kurtarmıyor. İşlek saatlerde motosiklet feribot ücreti 4,50 TL, boş saatlerde ise 4,00 TL, köprü geçişi ise 3,40 TL. Yani ucuz olduğu zaman bile geçsen yine de köprü ucuza geliyor.
Ama feribot için hgs veya ogs almana gerek yok
-
19 Aralık 2012, 15:40
O da özelleştirildi. Yani senin deyiminle " zenginlere para kazardırmadan " Avrupa'dan Asya'ya geçemezsin.
Kaldı ki dedikleri gibi feribor daha pahalı.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)