2 amaçlı kask bir arada ,olurmu ben yaptım oldu :)
Reklamlar
-
Kocaeli İl Temsilcisi
hepinize selamlar gönül dostları , havacılığa merak saldıktan sonra yaptığım araştırmalarım sonucu kullanılan ekipmanların euro bazında ve mantıksal bakıldığında oldukça fiyatlarının yüksek oluşundan dolayı ,öncelikle böyle bir çaba içerisine girmiş bulunmaktayım .
karada olduğu gibi havadada kaskın ehemmiyetinin çok önemli olması ile birlikte , yine yaptığım gözlemlemelerim sonucu uçuş kaskı adı altında piyasada mevcut ve bazı kaskların , yapısal , malzeme kalitelerinin aslında mercek altına alındığında motosiklet kasklarından aradaki uçurum fiyat farklarından dolayı çokta farklı olmadılarını görmüş bulunmaktayım.
hatta piyasada çok çok daha ucuz kaskların onlarla eşdeğer kalitede ve daha konforlu olduğunu söyleyebilirim burada geriye sadece kaskın yapısal dinamiği kalıyor olmasıyla birlikte zaten havada 300 km hızla gitmeyeceğimiz için çokta sorun olmayacağı düşüncesindeyim , ki sırf uçuş kaskı diye o kadar bütçe ayıramam, en azından durum benim için böyle
hani herkez bir gün uçmayı düşünmeyebilir ama bu çift amaçlı havada ve karada kullanabileceğimiz bir kask olursa hani hiçte fena olmaz , çünki uçarken telsizi elimde tutmak gibi bir lüksüm olmayacak , aynı anda mandalamı basacağım, yoksa tam arkamda çalışan motorun sesinden telsizden gelen anaonsu mu dinleyeceğim ?
işte tam bu ince noktada bu kask devreye girecek hem kısmi olarak motor sesinden arınmış, hemde sağlıklı bir şekilde eler serbest telsiz görüşmelerimi yapabileceğim , konuyu çok fazla uzatmadan ayrıntılara ve resimlere geçiyorum ama geçmeden önce bahsettiğim orjinal piyasada satılanlara bir göz gezdirirseniz beni daha iyi anlayacağınızı umuyor ve esenlikler diliyorum .
not: bazı uçuş kaskların fiyatları çok çok daha pahalı hemde extraları yok sanırım carbon dan yapıldığı içindir ama onun dışındakiler hepsi sıkıştırılmış sert plastik (kompozit) uçuş kaskı mı ? uçuş kaskı işte ver 500 gayme uçuş kaskın olsun
http://www.thkpilotshop.com/Fly-UL-Siyah,PR-932.html orjinal kulaklıklı uçuş kaskı tek farkı 300 gr hafif olması .
öncelikle kaskımızın içini yani köpük kısmını çıkardıktan sonra kulak hizasına gelen kısımları tıraşlıyoruz
hurdalıktan temin ettiğim ve aşırı gürültülü ortamlarda takarım diye düşündüğüm bu kulaklığı yavv irfancım o şekilde parçalamadan montajlasaydın diye düşünen dostlar olabilir , ama burada amaç orjinaline yakın bir şey elde etmek değil , orjinalinden daha işlevsel bir şey ortaya çıkarmak , onun için kulaklıklar yapı itibari ilke çok kaba durdukları için , hoparlörleri kask içine montajlamak daha mantıklı geldi öbür türlü kaskın dış kompozit malzemesinide kesmek zorunda kalacaktım ve ön cam mecburen iptal olacaktı orjinalinde cam varmı yok peki hem kulaklıklı hem camlıları kaç para ?
peki benim malettiğim ve tam anlamıyla benim işimi görecek tasarım kaç para ? bunları konun sonunda cevaplayacağım
ama önce elimizde ne var malzeme olarak nasıl bir şey yapabiliriz ? ona bir göz atalım .
ahanda buldum böyle bir kablo kask ve telsiz arasında çok işe yarayacak yaylı kıvrımları biraz kaba gelebilir telefon kablolarını düşünün ahizeye bağlı olan , ama onlar fazla esnemiyor ,uzamıyor bu mikrofon kablosu tam bu iş için zaten havada kim bakacak onun kaba duruşuna önemli olan işlevini tamamlasın
daha kask bitmedi belkide daha güzel bir malzeme denk gelir du bakalım
yavaş yavaş şekilllenmeye başıyor sırada hoparlör bağlantılarını ve kabloyu çekeceğim yerlere geliyor
maket bışağı ile önce küçük bir kanal açıyorum ve ardından havya ile tam kablonun çapında köpüğü eritiyorum çok zevkli ve kolay bir uğraş oldu paralel hoparlör kabloları cuk oturdu tabi usulen yinede üzerine bir bant çekmek uygun olan
kaskımız yavaş yavaş şekilleniyor
son olarak kaskı tamamen toparlamadan ses verimlilik kontrollerini yapıyorum sonuç çok güzel hatta düşündüğümden dahada güzel her ne kadar ben farklı maksatla yaptıysamda tasvip etmememle birlikte telefondan harika müzik keyfide yaşamak mümkün ama tabiki telsiz için yapıldığının üzerine basıyorum
son rütuşlardayım kaskı toparlayacağım ama toparlayamıyorum çünki hazır içliği çıkmışken bizim hatun makinaya atmış ve yıkamış iyide yapmış
onun için arkası yarın ....
haaaa bu arada unutuyordum bu işin bana maliyeti 70 türk lirası kask ile birlikte ! oda kaskın fiyatı .
yorum yazan yazmayan herkeze teşekkür ediyorum umarım işinize yarayacak pratik bir bilgi olmuştur kalın sağlıcakla
| ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌|
|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| http://www.irfmotor.com/
Reklamlar
-
bu kask kafani korumaya devam edecekmi?
-
eline sağlık yine senden beklenen birşey şaşmamak gerek herşey el emeği
-
Kocaeli İl Temsilcisi
aytacaksel adlı üyeden alıntı
bu kask kafani korumaya devam edecekmi?
beyin kısmını elbette hazır satılanlardan daha fazla koruyacağı kesin
-
Tebrik ederim irfan abi. Gene çok güzel bir iş başarmışsın
-
abi keşke köpük kısmını o kadar kesmeseydin, ihtiyaç kadar deneye yanıla kesseydin.
çok güzel olmuş eline sağlık.
-
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
-
irfan abi senin elinden bi uçan, bide kaçan kurtulur. Tebrikler. Sen yaparsında olmamı?
-
İrfan usta eline sağlık bende bir sitede elektrik teknisyeniyim...az çok takım taklavat var ve daha 2 aydır scooter kullanıyorum....fakat gerçekten kıyafet,aksesuar,yedek parça ve benzin ülkemizde cok pahalı....sen kaskın içindeki köpüğü fotoğraflayınca kask üretiminin o kadarda meşakatli olmamasına rağmen pahalı olmasına yine bir anlam veremedim...bende kendi problemimi kendim çözmeye çalışacağım...
-
olacak olacak
-
Kocaeli İl Temsilcisi
-
Olur olur... Paramotor yapan adam için kaska ses sistemi yerleştirmek ne ki. İleri tarihlerde seni komple uçuş ekipmanları üreten bir fabrika sahibi olarak görecez. Basa gaza... bas gaza....
-
ellerine emeklerine sağlık güzel para kazansam sana sponsor olurdum irfan abi..
https://www.youtube.com/watch?v=GGatfgQkPGY
-
irfan yapar eline sağlık güzel olmuş
çamur atmayın adama korurmu falan kaskın yapısı dozulmamış ki hoparlör ilave olmuş
-
adem80 adlı üyeden alıntı
irfan abi senin elinden bi uçan, bide kaçan kurtulur. Tebrikler. Sen yaparsında olmamı?
uçanda kurtulamayacak artık
-
Çılgın Bu ya. Tebrıkler. Işık hızı ıle kaçanıda yakalar bu abı takipteyim
Dört Teker Bedenimi, 250R Ruhumu Taşır..!
-
abi daha neler edeceksin merak ediyorum
takipteyim usta
-
elıne saglık usta...
yakına apacheler sıraya gırecek yanında dev hoparlörler olan kasklarden isteyecek demedı deme sonra...
Bana göre en iyi Köpek: Isırmayan Köpek.
-
çalışmalarını ilgiyle izliyorum.
Ancak kesit olarak daha ince olan hoparlorlerin varlığından da haberin muhakkak vardır.Onlar daha uygun olmaz mıydı?
-
İrfan abi harbiden 10 numara olmuş yemin ediyorum Diğeri uzun süreli durunca kulağı rahatsız edebilir ama bunu Köpük kısmına yerleştirmen çok güzel olmuş eline sağlık Hem düşme sırasında daha çok güven sağlar .
Böyle Gençleri Labaratuarlarda görmek isteriz
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)