abi baya ugraşmışsın güzelde olmuş ama önde tek başına durunca pek estetik durmuyor gibi,sen en iyisi hazır elin degmişken birtane daha yapıp sağlı-sollu montaj yapsan daha iyi göze hitap eder sanki.hem daha çok ışık alırsın
[/QUOTE
ben bunu direk ön far olarak tasarladım. sis farı değil. eski farlar hiç aydınlatmaz olmuştu. şimdi önümü
görebiliyorum. 1620 lm bayağı iyi bir rakam. sağlı sollu 2 tane koymak için biraz büyük. 10x10 cm ebatlar.
farın içine monte et diyen de var yorumların için teşekkürler.
---------- Post added at 11:01 ---------- Previous post was at 10:42 ----------
9 tane 3w power lede hazır sürücü yok gibi olsa bile + masraf sonra bu sürücüyü nereye koyacağım.
şimdi ledler için 50,000 saat ömür biçiyorlar, bu ömürü yakalamak için uygun soğutucu driver vs
yapmamız gerekiyor. yapmazsak ömrü kısalır. diyelim 5000 saate düştü. düşsün. motorun ömrü ne kadar?
5000 saat 400,000 km yapar? benim motor o kadar gidecek mi. diyelim 1000 saatte bitti ledleri değiştirmek
sürücünün fiyatından ucuz. bundan evvelki led farımı (1wx6 led) 10,000 km kullandım,hiç birşey olmadı.
bırak sürücüyü 7812 bile yoktu devrede, yani 14 voltu aşan akımlara maruz kaldı selamlar
---------- Post added at 11:37 ---------- Previous post was at 11:01 ----------
haklısın zaten en büyük sıkıntım bu oldu.koskoca karaköy piyasasında: pcb'deki vida delikleri vida yuvalarına uyan soğutucu yok?
bu yüzden cıvatayla tutturdum, pcb kastırdı soğutucuya eşit basmadı. termal macun yarım mm boşlukta dolgu yapıp ısıyı
iletirmi? 9 tane 3w lede bir 7812 yetermi? sistemim kaç amper çekiyor? birisine ölçtürdüm 1,3a dedi inanmadım bence 2,1 A olmalı
çünkü ledler 700mA. üçerli gruplar halinde bağlandı. farı bir saat yanık bıraktım akü 1 v azaldı,13,85v'dan 12,85v'a düştü.
burdan yola çıkarak amper hesaplanabilirmi? her bir lede 4v geliyor gerçi ledlerin çalışma aralığı 3,6-3,8v 7811 bulamadım
lm317 burda işe yararmı? farın arka kapağında delikler var ısının çıkması için. haraket halinde iken burada vakum oluşacağını
içerde oluşan sıcak havanın dışarı atılacağını düşünüyorum. selamlar