Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
4. sayfa BirinciBirinci ... 23456 ... SonuncuSonuncu

Keeway Superlight Brat Bike Dönüşüm Projesi

REKLAM ALANI
    cafeole - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Boxer - Mondial MR150 - Vespa PX-200E '93
    Cüneyt abi sele çok güzel olmuş, tabi Zıppırman'ın dediği gibi ural selesi olurda yayıda şasenin içinde gizli kalırsa çok hoş olur gibi geliyor. Çamurluk meselesinde fikrim hala aynı ve bulursan olacağına feci inanmış durumdayım sele ile çamurluk arasında kalan kısımada artık sinyal stop mu koyarsın, plakamı? bilmem ama o büyük aralık kapanmış olur Bundan başka oturup seyredilecek bir motor oluyor herşey ahenk içinde ve uyumlu, Ellerine sağlık abi.
    Tek birşey, o farın üstünde kocaman duran göstergeler biraz daha ufak olsaymış dadından yinmezmiş :D

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    mezit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda cb125e

benim motorumla aynı cantlara sahip motor ekipmanlarıdamı aynı.. kalite bakımından sordum...

echtsasori - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha MT-07 / Keeway Superlight 150
    ZIPPIRMAN :
    Hocam bununla ilgili elimde orjinal çamurluk yok. Ön tekerlekteki çamurluk honda nın CG 125 ön çamurluğu. Olur ümidiyle almıştım ama arkası yemedi Ön iyi fena sayılmaz bir iki küçük müdahele den sonra. Ama arkaya hiç birşey uymuyor :(

Veysel hocam, istersen birgün seninde kesip biçme imkanın olur. İstersen hayatta herşey mümkündür. Unutma !

Motorun renki evet belli. Yani iki renk arasında kaldım. Ya Beyaz (depo-çamurluklar-sele altı kutu) yada sedefli beyaz. Motorun adı zaten belli MJ (Michael Jakckson).

Özkan kardeşim. Tamam o zaman sen bul bakalım şu bahsettiğin çamurluğu. İnan ben birşey bulamadım yada göremedim. At bakalım bir el şu işe. Hadi hadi :D

Gösterge şu olacak muhtemelen, sadece ortadakini ve soldakini kullanıcam. Olursa tabi

Mezit hocam.

Sizin motorla benimki kategori olarak aynı. Benzer yanı çok. Jantlar aynı evet hatta lastikler de. Ön : 110/90-16 Arka 130/90-15

Kalite olarak keeway diğer çin üretimlerinden çok ama çok daha iyi. Sizin motor için bir yorum yapamicam. Bilmiyorum çünkü.

babaduru - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yılların Eskitemediği Peugeot 103-CBR 250 R(2011)
    Son durum nedir? takipteyiz...

pinkkuvars - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SUZUKİ VOLUSİA VL800
    Ellerinize Sağlık Harika olacak gözüken.. umarım hiçbişey de sıkıntı çıkmaz Kolay gelsin.

Motosikleti
    Selam arkadaşlar.

Motorun durumu bildiğiniz gibi. Sadece beni düşündürten ve nasıl yapıcaz ne olacak soruları ile boğuştuğum Arka fren pedalı yapıldı ve kurtuldum Fena olmadı. Ama daha orjinal birşeyler düşünülebilirdi. Fotoğraf çekmedim. Ama bu akşam çekersem eklicem. Şimdi iş kaldı marşa basmaya.

Bu arada forumumuzdan Angel Spear'in bir paylaşımı vardı içi paslı yakıt depoları için. İhtimal vermememe rağmen denedim. İçi ciddi paslanmış deponun içini sirke ile doldurdum. Angel Spear in dediği gibi 4 gün beklettim. Sonuç; Sirke kokusu ile karışan pas kokusu inanılmaz aromatik bir koku yaratmış (işkencelerde kullanılabilir) Deponun içi pırıl pırıl.

Ancak sorun şu ki sirkeyi boşalttıktan sonra hemen korozyona başladı depo. Ona engel olmak lağzım. Ama nasıl ?

Herkese kazasız sürüşler diliyorum.

Syanur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    DR-Zurna 400
    Hemen benzinle geri doldurma olabilir mesela
    #sürenadam

Motosikleti
    İyi diyorsun haklısın.

Ancak deponun daha boyanması lazım. Kaldı ki boyadan sonra bu pas temizleme işini pek yapmak istemiyorum.

Motosikleti
    DR-Zurna 400
    Yani boyayana kadar beklerken bari benzinle beklesin. Boyama anında boşaltırsınız. Yanlız benim aklım takıld niye hemen pas tutuyor tekrar? Boyama işlemi bittikten sonra kullanmaya başladığınızda tekrar pas tutacak demektir bu, yanlış mıyım?
    #sürenadam

Motosikleti
    Normalde depoların içi bir madde ile kaplı oluyor yeni sistemde. Ancak kullandığım depo 1973 model olunca tabi o zamanlar varmı bilmiyorum ama paslanmaya çok müsait. Direkt metal çünkü.Havanın neminden bile hemen oksitleniyor.

Boya işlemi vs. bittikten sonra içerisinde benzin olursa da paslanır, Ama çok düşük seviyede gerçekleşir bu. Çünkü benzinin metalde korozyon yaratma özelliği yok. Neden benzin varken paslanır, dandik adi benzinden ancak.

Motosikleti
    DR-Zurna 400
    İçini bu modern maddeler ile kaplatman mümkün mü? araştırdın mı? Yani pahalı ve uğraştırıcı değilse. Kaldı ki ben kullanım sırasında benzinin etkisini felan da düşünmedim. O da var tabi. Genel olarak ortalama deponun yarısı hep dolu olsa, en az yarısı hava ile temas edecek ve yine paslanacak. Bence içini kaplattırma olaylarını bir araştır derim. Benim hiç bir bilgim yok o madde hakkında
    #sürenadam

Motosikleti
    Motorumuzla ilgili son durum;

Plakalığı alacaktım. Sonra neden kendim yapmıyorum dedim ve yaptım. Şahanede oldu.

Ardından benzin göstergemiz olmadığından ne yapabilirim diye düşünürken yurt dışında bir kaç motorda gördüğüm şeyi uyguladım.

seyyid47 bunu beğendi.

alpi16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    VFR 800A En Kırmızısından
    herşey çok güzel olmuş bu kış bende böyle bi çalışma yapmıştım tebrikler, ben motoru yaza yetiştirdim şuan geziyorum sizde biraz hızlanmalısınız, kafama takılan fikir yürütemediğim (belkide saatin gece 3 ü geçmesinden dolayı) boya öncesi neden montaj yaptınız nasıl olacağını görmek içinmi?
    ama herşey güzel ilerliyor cesaret-beceri-tecrübe umarım bir festivalde yada biryerlerde karşılaşıp elinizi sıkarım ,
    kolay gelsin;
    benim restore http://www.motosiklet.net/forum/mt-a...-revizyon.html

Motosikleti
    Alper Selamlar.

Neden herşeyi topluyorum güzel soru.

Birçok şey sonradan uydurulduğu ve uygulandığı için boyandıktan sonra bir daha kaynak kesme biçme işi ile uğraşmamak için kuru toplama dediğimiz olayı gerçekleştiriyorum.

Umarım karşılaşırız.

Kolay gelsin.

Cüneyt hocam çalışmalarınızı hayranlıkla takip ediyorum işçilik gerçekten muazzam benimde isteğim var ancak ortam yok

birde gösterge nasıl durdu geldiyse bi foto verebilir misiniz.

Motosikleti
    Teşekkürler omaTR. Elimden geldiğince düzgün olsun diye acele etmiyorum.

Göstergeleri sormuşsun. Bende unutmuşum. Son görseller aşağıda.

Kullanılan gösterge Mondial in yukarıda da paylaştığım göstergeleri. Biraz modifiye yaptıktan sonra fotoğraflardaki haline geldi.

Göstergelerden benzin göstergesi iptal edildi. KM saatinin içindeki Mondial yazısı ve telefon işareti boya ile kapatıldı. Telefon sinyal göstergesi iptal edilip, bu ekipmanda olmayan boş vites ışığı eklendi.

Ardından Amortisörlere körük takıldı.

Kolay gelsin.
    seyyid47 bunu beğendi.

hocam gösterge çok güzel durmuş.
    Kolay gelsin.

Motosikleti
    Son olarak depomuz yeniden zımparalanarak pastan arındırıldı ve astarlandı. Yoksa sürekli pas tutmaya devam edecek.

Üstüne koyup görsel anlamda bir deneme yaptım. Renk olarak benzer olduğundan nasıl duracağına baktım.

ms90, brds ve ferdinandd bunu beğendiler.

imirgi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    şimdilik yok
    siyah-beyaz-gri tonları yakışmış motosiklete ...renk açısından daha da farklı şeyler yapılabilir..ha birde o elektronik aksamın içine yerleştirilen sele altındaki silindir şeklindeki metal kutu ve arka teker mafsalı sanırım onlarda farklı renklere boyanabilir
    "Koruma ekipmanlarım tam sıra kısmette varsa motosiklet satın almak."

Motosikleti
    Muahmmed,

Depo, Elektrik kutusu, Far, Arka ve ön çamurluk beyaza boyanacak (Tabi çamurluk ayarlayabilirsek). Şasi olduğu gibi siyah olacak. Jant içleri siyah yanak kenarları kendi metal rengi lastik yanaklarınada beyaz şerit olacak.

Şimdilik düşünce bu yönde.

4. sayfa BirinciBirinci ... 23456 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)