gece görüş nasıl olacak merakla bekliyorum
tamda düşündüğüm şeydi.eline koluna sağlık .
yanlız bir iki sorum olacak . o ledleri dizdiğin ünite far cercevesine tam oturdumu ? ne kullanarak sabitledin ?
soğutma için ne kullandın ? daha önce havya kullanmamış birisi ( bu kişi ben oluyorum ) ledleri sabitleyebilirmi ?
birde 6 lısını yapsak 3 adet 45 derece lens 3 adet 15 derece lens kullansak 45 likler gündüz farı 15 likler sis farı olsa daha güzel görünüm çıkarmı . rahatsız edenleri o şekilde rahatsız edemezmiyiz ?
gibi gerekli ve gereksiz bir sürü soru aklıma geldi birden. bu arada ne zaman izne cıkıyorsun izne cıktığında bizim buralara uğrasana 2 3 gün misafir edelim seni
'' NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE ''
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
Eğer far içine koymayı düşünüyorsan tam oturuyor tutturmak için extra bişey yapmadım sadece
sabit durduğundan emin olmak için önüne ve arkasına lastik takoz koydum
eğer 3 lü yapacaksan ve far içine koymayacaksan hazır sarıkamış var karaköyde 12 tls
soğutma için sadece aliminyum soğutucu koydum zaten motor hareket halinde yeterince soğutuyor
Doğru yüz kişi yalanlasa da DOĞRUDUR.
Yanlış yüz kişi doğrulasa da YANLIŞTIR.
Dürüst olun DANSÖZLERİ kimse sevmez
duvar 15 metre uzakta
uzun kısa birlikte
kısa
görünen kulübe 45 metre uzakta
uzunlar
uzun kısa birlikte
kısa
şimdi sorun şurada dikkat ettiyseniz uzunla kısa arasında neredeyse fark yok gibi
ya bana satış yapan firma 20 derece diye 30 derece lens verdi
yada 20 derece lens yeterli değil
o yüzden uzunları 10 ve 5 derece olarak değiştirecem
kısalar gayet başarılı hele hele etrafımı çok çok iyi görüyorum sadece kısalarla
köpeğimin kulübesi arabanın solunda
bu arada yeni farkettim devir saatiyle hız göstergesinin ışıkları farklı yanıyo
On numara olmuş bende 3x1 veya 6x1 power ledle motora sis yapmayı düşünüyorum 30derece lensle.Ama büyük ihtimalle 3x1 kullanıcam motora 6x1 büyük ve tuzlu olucak + motorda biraz kaba görüntü olcak yanlardan
Ne Mutlu Türküm Diyene
bak biraderim 3x1 yapacaksan forumda ümit 150 zc arkadaşım var onunla irtibata geç hazır satılanları var sana yardımcı olur
http://www.motosiklet.net/forum/moto...-powe-led.html
Kardeş bulabilirsen uzunlar için 5 derece lens kullan powerledleride biraz daha güçlülerinden seç.. ama bana kalırsa yine mevcut sorunu çözüp hiç bunlarla uğraşmadan zenon takalım derim.
via kardeşim sende biliyorsun ben Mesut ustanın sözünden çıkmam o boşuna akma senin sistem kaldırmaz dedi
eğer o dediyse doğrudur ve bende onun sözünden çıkmam hacı
yanlız uzunlar için sadece 5 derece değil 10 derecede kullanacam kısaları 45 le 20 derece kombine yapmaya niyetiyim
ledler zaten yeterince güçlü her biri 100 lümen
baya iyi olmuş lensleri değiştirip olmuş dediğinde ayrıntılı olarak burayı yaz kaç derece kaç adet lens kullandın ben cub a bi xenon mercek ve d2s ampül kullanıp yaptım sistem %20 den fazla gaz verince calışıyor %20 altına düşünce göz kırpıyor randıman alamadım birde böyle deneyim gece önümü hiç görmüyorum
o spotları ilk kullanan bendim. 10 metreye kadar gayet güzel, yalnız ilerisini pek aydınlatamıyor. şu 10-20-30 derecelik lenslerden 4er tane alıp (4 tane spotum var çünkü) uzun kısa karışık yapmak istiyorum.
bu arada elektrik üretiminde sorun varsa tesisattaki gereksiz şeyleri atmak ve ya değiştirmek en iyisi mesela sırf gösterge lambaları 4 tane olsa 4x3 12w eder. led gösterge lambalarıyla değişilirse gayet güzel bir tasarruf olur. ya da stop lambası ledlenirse de sürekli tüketimde gayet tasarruf sağlanır. farın içindeki boş park lambaları da 5w mesela. bunun için de lede dönüş yapılaiblir. mondial 150 zcmde xenon+12w powerled+ 50w anfi ve 35w hoparlör kullanmama rağmen ne aküde ne tesisatta sorun yaşamadım.
Arkadaşlar ben 3lü yapıyorum sisleri ve malzemlerimi temin ettim.
Sislerin kasasınıda aldım ve 30 dereceli lens kullanılacak pcb devresi aldım 3x1wat 2adet.Led driver yani led sürücüsü aldım aynı senin fotoda
kiler gibi 2tane aldım.Ledleri lehimledim pcbye sis kasasının camınıda actım fön mak. ile ısıtarak.Şimdi geriye bişi kaldı Soğutucu alüminyum
dedğiniz şeyi alsammı 3tane diye önemsemedim ama sorun yaşarmıyım sizce ? Almalımıyım bilgilendirirseniz sevinirim.Birde powerledleri
lehinlerken gövdesini pcbye değdirmeye dikkat edin ısı alışverişi acısından.
Ne Mutlu Türküm Diyene
Süper olmuş ama ön görünümünede birşeyler ayarlasan dahada güzel olur
Doğduğun yerde değil doyduğun yerde yaşarsın.
hiç gerek yok kardeşim soğutucu olduğu yerde sürekli yanan şey için gerekli sen motorda kullanacan yani sürekli rüzgar alacak
yaf işte görünüm olayı benimde canımı sıkıyor ama,
hani bi laf vardır ya boyu değil işlevi diye
işte işlevi daha çok işimi gördüğünden görünümünü es geçiyorum
Ya sis kasasını alırken farketmedim benim sis farının camı sarıymış şimdi denedim sarı ışık vericek off o camdanda bulamadım sadesini
nerden bulurum normalini başlıcam normal lambadan farkı kalmıcak böyle
Ne Mutlu Türküm Diyene
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)