Marş basıyor ama çalışmıyor...
-
Merhabalar,
Mondial 2006 model 250 mct'ye sahibim. Hava şartlarından dolayı 3 ay çalıştırmadım. Bundan 1 hafta önce çalıştırmayı denedim ama tabiki akü bitmişti. Vurdurmayı denedik, 1 saat uğraştık yine de olmadı. Bu hafta arabadan takviye ile çalıştırmayı denedim.
Marş basıyor (hem de güçlü) ama motor bir türlü çalışmıyor. Benzin de dolu. Şimdi sorum şu: geçen hafta motoru boğmuş olsam etkisi bu kadar sürer mi? Yani bujiler bir şekilde nemli kalmış olabilir mi? İkinci sorum ise, motor 3 ay yatarsa hangi parçalar arızalanabilir? Neleri kontrol etmeliyim?
Reklamlar
-
o kadar süre boğulmuş kalmasına imkan yok bujileri değiştir buji piposuna bak elektirik geliyormu gelmiyorsa ateşleme sistemini kontrol ettir
-
uzun süre yatınca bu motorlar, takviye ile dahi çalışmıyor. çünkü genellikle takviyesiz çalıştırmaya çalışılırken zarar veriliyor, sonrasında takviye de fayda etmiyor. bujinin ateşleyip ateşlemediğini, benzinin karbüratöre ulaşıp ulaşmadığını kontrol edebilirsin ilk etapta.
-
Çok teşekkürler arkadaşlar, peki buji piposuna elektrik gelip gelmediğini veya bujilerin ateşleyip ateşlemediğini nasıl test edebilirim?
-
buji kablosunu çıkarıp bir metale yaklaştır ve marşa bas eğer elektrik kablodan çıkıp metale ulaşıyorsa ateşleme var demektir
İkincilik kaybedenler içindir...
-
motoru yokuş aşağı getir veya arka tekerleğin altına bişey koy amaç benzinin motora rahatça ulaşması uzun süre çalışmadığında motordaki benzin çekiliyor motor bu şekildeyken çalıştırmayı dene en çok karlılaşılan sorun bu oluyor genelde ama genede çalışmıyorsa abilerin dediği gibiolabilir
-
aynısı haftasonu başıma geldi
sığınaktan çıkarttım motoru çalışmıyor
üstelemedim
gece dışarda bıraktım
sabah ve öğlen bütün güneşi yedi
öğlen güzel bi şekilde yıkadım
sonra ilk marş basışta çalıştı, 5 sn sonra tekrar istop etti
sonra da vurdurarak çalıştırdım
aşırı soğuk dolayısıyla yağ iyice ağdalaşmış olabilir, bu da marş motorunun gücünün yetmemesine sebep olur
Kelimelerin anlattığı kadarım..
Ne anlatırsam anlatayım anladığın kadarım...
-
ozan_bursa adlı üyeden alıntı
aynısı haftasonu başıma geldi
sığınaktan çıkarttım motoru çalışmıyor
üstelemedim
gece dışarda bıraktım
sabah ve öğlen bütün güneşi yedi
öğlen güzel bi şekilde yıkadım
sonra ilk marş basışta çalıştı, 5 sn sonra tekrar istop etti
sonra da vurdurarak çalıştırdım
aşırı soğuk dolayısıyla yağ iyice ağdalaşmış olabilir, bu da marş motorunun gücünün yetmemesine sebep olur
kurban olduğum D vitamini motoru bile nasıl canlandırıyo
KUL FANİDİR YOL MUKADDES, ELBET VERİLECEK BU SON NEFES,
NE MAKAM KALICI NE HEVES,
ORTA SAHADA TEK ADRES MANUEL FERNANDES
-
-
eray_uluyazı adlı üyeden alıntı
kurban olduğum D vitamini motoru bile nasıl canlandırıyo
he vallaaa
Kelimelerin anlattığı kadarım..
Ne anlatırsam anlatayım anladığın kadarım...
-
Tekrar merhaba arkadaşlar,
Bugün, önerdiğiniz müdahaleleri yaptım, sadece buji anahtarım olmadığı için bujiyi sökemedim. Buji pipolarını söktüm ve içine bir tornavida sokarak, tornavidayı da motor bloğuna yaklaştırarak marş bastım. Kıvılcım atlıyor. Hatta ufaktan beni de sarstı elektrik anladığım kadarıyla elektrik tesisatında sorun yok. Bujiler de 500 km önce değişmiş olmasına rağmen anahtar bulursam test edicem.
Sonra geldim işin benzin kısmına. Mantık yürüyetek karbüratörü ve şamandırasını buldum sanırım. Ufak 2 cm kadar beyaz bir bidon tipinde plastik değil mi? Hirtumu çıkardım. Benzin vardı hortumda. Azıcık aktı yere. Üfledim vs. Hortum açıkken, benzin musluğunu (ne olduğunu bilmeden) çevirince benzin akmaya başladı. Farkettim ki hep kapalı durumdaymış. Zaten benzin gitmiyomuş motora. Neyse hortumu taktıktan sonra musluğu da açtım. Tekrar çalıştirdım ama marş basıyor. Motor çalışmıyor. İlk olarak bujilerden şuphe etmek gerekir sanırım. Ya motor boğuldu ya bujiler kurum bağladı.
Ayrıca jikleyi çekerek de denemek istedim ama farkettim ki eskiden sert olan jikle mandalı şimdi aşırı yumuşak. Acaba biri bunu kurcaladı ve kırdı mı? Dolayısıyla jikleyi hiç cekemediğ için mi calışmıyor?
Yokda karburator mu bozuk? Calışan motorun karburatoru durdugu yerde bozulur mu? Çıkamadım işin içinden...
-
merhaba arkadaslar benımde zx7r ım var aynı sıkıntı bendede var 2-3aydır motorum yatıyordu bujılerden ates gelmıyor benım ne yapabılırım oyle tamırcıyede verebılcek fazla durumum yok
-
Bu sabah biraz daha ugraştım motorla. Benzin musluğunun kırıldığından ve kırılan parçanın içerde kaldığından emin oldum. Metal bir musluk uydurmam gerekecek sanırım oraya.
Kaan0607 arkadaşım sen de bir kontrol et musluğu. Hafif çekince eline geliyor mu, eğer geliyorsa kçerde plastik parçası kalıyor mu bir bak... Bana da haber ver...
-
-
Tekrar selamlar arkadaşlar.
Yazımın başında bahsettiğim gibi, motorumun elektrik tesisatında bir sorun yok ama çalışmıyor demiştim. Karbüratörün üzerindeki tahliye vidalarını gevşeterek içindeki uzun süredir bekleyen benzini, alttaki tahliye hortumlarından bir pet şişeye akıttım ve şişenin dibinde tortu birikti. Sonra çalıştırmayı denediğimde de sorunsuz olarak çalıştı.
Sizin de motorunuz uzun süre beklemişse, elektrik tesisatını ve bujileri kontrol ettikten sonra sorun yoksa ve yine de çalışmıyorsa karbüratörün içindeki beklemiş benzini tahliye ile boşaltmanızı tavsiye ediyorum.
Çıkan pisliği gördükten sonra, motorun çalışmasında sorun olmada bile belli periyotlarda bu basit bakımı yapacağım ve tavsiye ederim.
Tüm yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim.
-
bende 99 model virago 250 var.Aynı sorun bende de var.Marş basıyor motor çalışmıyor. Yaptıklarım:
1. Akü zayıf dediler sıfır akü aldım.
2.Bujiler değişti.Buji ateşliyor mu diye şasi yaptırıp denedim gözümle bujinin çaktığını gördüm.
3.tahliye vidasını söküp benzini boşalttım.
4.jikleyi çekerek denedim,çekmeden denedim,
çalıştırmadan önce 5-6 defa gaz verip bırakarak denedim,hiçbirşey yapmadan denedim.
sorunu bulamadım. tıkır tıkır çalışan motor sabahları ve akşamları çalışmıyor.vurdurarak çalıştırıyorum 10 dk. gidiyorum ışıkta durup stop ediyorum . Basıyorum marşa çalışıyor. Denenecek ne kaldı ustalar bi çare gösterin bana...
-
subap ayarlarını kontrol edin derim
-
sübap ayarı ne kadar sürer ve kaç paraya mal olur? Usta önemlimidir?Benim ustam yok ikitelli de bir yere götürdüm hiiç subaptan bahsetmedi soğuktandır dedi yaa
-
bende bı motorvar ramzey 150 lıklerden aksam eve bıraktıgım da calısıyordu sabah calıstırmayı denedım marş basıyor ama motor çalışmıyor.. ayak marşıylada denedım bazen kapıor gıbı oluyor ama genede calısmıyor ne gıbı sorun olabılır ? :D
-
Merhaba arkadaşlar 2006 model honda cbr 125 motorum karburatör temizlendikten sonra çalışmamaya başladı.küük bi ilçede yaşadığım için ustalarda haliyle fazla bilgili değil.Motorda elektrik var ancak kontağı açıp marşa bastığım zaman 10 saniye civarı marş döndermiyor. 10 saniye içerisinde bi kaç defa basıyorum dönmeye başlıyor dönerken 5. veya 6. saniyesinde tekleyerek boğularak çalışmaya başlıyor.üst devirlerde sorun yok ancak 1.000ve 4.000 devir aralığında gaz açtıgımda motor saçmalıyor boguluyor gibi yapıyor. 1. vites veya 2.vitesde 5bin devir civarında giderken gazdan elimi çekdiğimde egsoz patlıyor. ard arda değil tek şekilde patlıyor patlamada resmen babaannemin hapşırması gibi. çok enteresan bi durum buji yeni akü yeni karburatörde temiz(1 kere ben temizledim 2 kerede ilçedeki ustalar temizledi. ama sorun hala devam ediyor yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)