4 sene önce bir arkadaşım motosiklet kazasında vefat etti. Nolan N102 çeneden açılır kask kullanıyordu. Hatalı dönüş yapan bir araca yandan çarptı. Cenazesinide gördüm kullandığı kaskıda. Kırık kaskı benim evimdeydi. Kardeşi ancak alabildi kaza anında üzerinde olan malzemeleri. Kaza anında boynu kırıldığı için vefat etmişti. Kaskın çene bölümü kırılmış, vizör ve diğer küçük parçalar dağılmıştı. Ben arkadaşım cenazesinide gördüm. Yüzünde, alnında, başın herhangibir yerinde görünür kayda değer bir yara yoktu. Sadece bir gözünün yanında çok küçük bir kesik vardı. Kasklarda ki asıl amaç çarpma esnasında olabilecek ağır darbeyi ve ani durmayı önlemek. Genel bir düşme kuralı vardı. SİZİ DÜŞMEK DEĞİL ANİDEN DURMAK ÖLDÜRÜR. Eğer kask kaliteli ise darbeyi emer, başı korur. Genel olarak kapalı kask taraftarı olsamda çeneden açılır kaskların kaliteli olanları alınıp kullanılabilir. Arkadaşım çeneden açılır değil kapalı kask kullansada kurtulamayacaktı. Çünkü kask darbeyi belli bir oranda emmiş ancak motosiklet ve vücudunun ağırlığını boynu taşıyamamıştı. Genel olarak saatte 60 km ve üzerinde dik açı ile alınan darbelerde kask nasıl olursa olsun çok etki edemiyor bildiğim kadarıyla. Marco Simoncelli belki dünyanın en iyi kaskını kullanıyordu ama onun daha uzun yaşamasına katkı sağlamadı...
Dumanla haberleşmeye son.
Her yer DUMANSIZ HAVA SAHASI
Yıllardır motosiklet kullanıyorum,her türlü kaskı kullandım,çene açıılır da full face de.Gözlük kullanıyorum,sigara iciyorum ve fotoğraf çekiyorum.
Gözlük kullandığı,sigara içtiği ve fotoğraf çektiği için çene açılır kaskın pratikliğinden bahseden arkadaşlara güvenlik açısından katılmıyorum.Kask pratik kolaylıklar icin değil güvenlik icin kullanılır, güvenli kasklar ise full face kasklardır.
Defalarca düştüm,kasklarımdan biri en az üç kez sadece çene kısmından darbe aldı.
Normalde kaska zaten çok fazla güvenmezken,kaskın çene kilidine nasıl güveneceksiniz?
Ucuz ve kaliteli kask arıyorsanız Nitro aikido modeline bakın 200 Tl.ya daha sağlam bir kask bulamazsınız.Sharp testinden 5 yıldız alan ve Türkiye'deki en ucuz kask budur.
Kaskta konfor arıyorsanız motor fiyatına kasklar da var ama hangisini kullanırsanız kullanın,kulak tıkacı da kullanmalısınız,
kask içindeki uğultuyu % 100 önleyebilmiş hiç bir kaska rastlamadım,Yeri gelmişken bir hususu daha hatırlatayım,motosiklet yoğun konsantrasyon ile kullanılması gereken bir araç,konsantrasyon azaldığında üzerinden inmek gerekiyor.Kasktaki ugultu bu konsantrasyonu çabuk bozuyor.
Özellikle uzun yol yaparken kulak tıkacı şart,bunu da dış ortam seslerini(kornaları özellikle)duymamak icin değil,kask icindeki ugultuyu kesecek şekilde hafifçe takmanızı öneririm.Bunun yerine" ben müzik dinliyorum,kulaklığımı takarım dış ortam seslerini duymam gümbür gümbür müzik dinlerim" diyen olursa yaptıkları tamamen sağırların trafikte gitmesine benzer, bunu trafikte yapmamalarını tavsiye ederim.
ulem öyle bi konu olmuş ki açılır kaska karşı çıkan ben, şimdi çene açılır kasklara bakar oldum
Bütçeye en uygun lazer nitro ve ls2 markalarının modelleri var ama ls2 ye nedense hiç güvenim yok. Nitro ise şuan hali hazırda kapalı kaskını kullandığım bi marka ve gayet memnunum ilerde çene açılır kask alacağımda inceleyeceğim ilk marka. Ancak lazer hakkında daha önce iyi yada kötü bi yerlerde yazıya rastlamadım. Dışardan bakınca nitro ile aynı kalite gibi duruyor ama tabii birde yakından incelemek gerekir. Lazer marka kask kullananlardan (özellikle çene açılır) yorumlarını dinlersek iyi olur
Birde bunlarda güneş vizörü oluyor böyle normal şeffaf vizörün arkasından içerden çıkıyor. Bu vizörler nasıldır? Yani iş görüyor mu yoksa işportadaki güneş gözlüklerinden farksız mı?
Cevaplar için şimdiden teşekkürler güzel konu olmuş allah bozmasın
aslında kapalı ile çeneden açılır kaskların agırlıkları aynı oluyor.ıncelemelerde dıkkat ederım ve almadan once denedımde shoeı kapalı , ls2 çeneden acılır kaskım vardı agırlıkları aynı cıktı yanlız kafama taktıgımda pısıkolojık'mı nedır? ceneden acılır kask agır gelıyor?? şimdi guvenılırlıgı tartısılsada acık kask ıle kros kaskı kullanıyorum ustelık cruıser'da
Konuyu takip ediyorum sürekli, bende çeneden açılır kask almayı düşünüyorum.
Konuyu okudukça sürekli karar değiştiriyorum ne yapacağımı şaşırdım
Sigara içiyorsan,fotoğraf çekiyorsan açılabilir al, zira kaskı takıp çıkarmak çok büyük işkenceymiş
dört tekerde bedenimi,iki tekerde ruhumu taşırım
Aslında düşünülürse çeneden açılır kask çok cezbedici genelde motosikleti yazları daha sık kullandığım için daha bi alınası çeneden açılır kask.
Tabi güvenlik amaçlı taktığımız için bizi koruması daha öncelikli ama kapalı iken bir sorun olmadığıda yazıyor her yerde o yüzden çeneden açılır alacağım büyük ihtimal.
Birde şöyle bir olay var motosiklet haraket halinde iken herkes çene kısmını kapatır çünkü güneş vizörü burna kadar bile kapatmıyor gördüğüm kadarı ile kimse çenesi o kadar açık şekilde gitmez zaten ancak şehir içinde yavaş şekilde giderken bir ihtimal açılır.
Savaş Bey, anladığım kadarıyla full face kask kullanıyorsunuz. Gözlüğünüz, kulak arkası kıvrımlı değil düz olanlardan mı? Görüşlerinize ve tecrübenize değer verdiğim için ve aslında her ne kadar çeneden açılır kaskların konforundan söz etsem de full face kullanmak istediğim için soruyorum. Belki ben full face kaskın nasıl takılıp çıkarılması gerektiğini bilmiyorumdur, sizin gibi hem gözlük kullanan hem fotoğraf çeken birinin görüş ve tavsiyeleri benim için gerçekten önemli.
Sayın [MENTION=67391]tombo[/MENTION]; "kask takıp çıkarmak" ve "işkence" ifadelerini bir arada ben kullandığım için mesajınızı üzerime alındım; ancak ben "GÖZLÜKLE TAM KAPALI KASK takıp çıkarmak işkence" demiştim... Kolaylıktan söz ederken de, arkadaşlarınız basıp giderken, motoru stop etmeden, üzerinden inmeden, bir dakikayı bile bulmayacak bir süre için durup fotoğraf çekmeyi kastediyorum. Motosikletten inip sigara ya da su içecek olan, bir şeyler yiyecek olan ya da gezine gezine fotoğraf çekecek olan da kaskını çıkarıversin, bu yönde tartışılacak bir şey yok.
aklım gelen 2 sebep daha
- Hapşırmak (sırf bunun için bile açılır kask alınır kaskın içine hapşırmak iğrenç olurdu.)
- Şişli / Taksim arası misal Motor geçirecek yer bile kalmadığında egzoz dumanları arasında yaz sıcağında beklemek.
Gökhan YAŞDAL
Arkadaslar cok guzel konsuyorsunuz da ben de fikrimi beyan edeyim dedim ben cene acilir kaskin cene kismini acarken ellerimi kafama goturecegim nasil olsa diyelim 4 saniye full face icin de elim kafama gidiyo ne rastlanti o da 6 saniye suruyo ama icimde de o guvenli mi bu guvenli mi suphesi kalmiyo
EN KESTİRME YOL BİLDİGİN YOLDUR..
yolunuz acik guvenliginiz tam olsun saygilarrrr
bi kaç kez arkadaşımın açılır kaskını denedim ve en büyük sıkıntı çene açıkken kafamın devamlı geriye gitmesi oldu
sağlam bir boyun kası yaptım
rüzgardan yada hıza başladığım zaten çene kısmı hep zorladı beni böyle bi avantajsızlık var sanki
Çene açılır kaskı 20 - 30 km üzeri hızlarda hatta 10 - 20 km ve durarken ki durumlar dışında açık gitmek inanın hiç mantıklı birşey değil bana göre.
Çene açılır kaskların sadece çok düşük hızlarda yada dururken çenesi açık kullanıldığına hiç inanmıyorum gördüğüm o, açık yada fullface kaskta vizörü nasıl rüzgardan rahatsız olunca kapatıyorsak, çene açılır kask kullananlar da anca rüzgardan rahatsız olunca kapıyor çene kısmını.
bu ls2'nin çeneden açılır kaskı bende de var. ağırlığı fazla, boyun ağrısına neden oluyor.. boyutu da çok büyük, görsel olarak çirkin duruyor.
tavsiye etmem..
temel taşları şu ulu sıra dağlar olan tapınaklarda en sofu müminlerin, en bilgin mollaların bilmediği ve onların hakikat, erdem ve onur üzerine verdikleri tüm vaazları aşan dualar öğrenelim.
ls2 ne ara bu kadar ünlü oldu? iki sene önce çin malı motorsiklet satan bir arkadaşımın mağazasından hediye vermişlerdi, hiç beğenmedim. eski scorpio'yo kullanmaya devam ediyorum...
geçenlerde cam alayım dedim şirinevler aydın motor'dan. cam 60 tl kask 80 tl dedi. ben zamanında 120'ye almıştım
neyse kask alayım dedim, onun da bedenini yanlış vermiş bakmadan aldım kullandım, ulan bir boşluk var diyorum, bir karşılaştırdım biri xl diğeri xxl böyle esnaflık olmaz ya hu.
atacağım hepsini kappa kv-1 alacağım: http://www.motorturk.com.tr/kappa_kask.html
kullanan var mı tavsiye eder misiniz? hoşuma gitti sadece...
şunlar da seçeneklerim arasında:
http://www.motomaxonlineshop.com/Uru...Z-pmu1474.html
http://www.anesmotor.com/?urun-489-L...ilir-Kask.html
Muhtemelen bunlar test ediliyordur
Kos koca kask yapan firmalara kalkmış iş öğretiyoruz
Biraz paraya kıyıp biraz iyisini almak varken
Full facede olsa çeneden açılırda olsa iyisini kalitelisini pahalı olanını almakta fayda var
------------------------------------------------------
Ben gözlük kullanan biriyim Full facede sıkıntı yaratırmı takmak çıkartmak
Çeneden açılıra göre nasıldır bu Gözlük takma çıkarma işi full face ye göre
Bu gözlük meselesi yüzünden çene açılırlara yönelmiş durumdayım
İmza yok
Ne Oldu Ha, Vuruyummu Sırtına
Oğlum Bak Git
arkadaşlar bende burda buldum genele göre biraz daha ucuz galiba adamın mağzasına bakarsanız daha farklı modelleride var sizce almalımıyım?
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...7389843/detay/
Arkadaslar bende bisiler ekliyeyim belki biraz daha yardimci olur
ben de kask almadan once cok arastirdim sizler gibi tereddutteydim
ben cene acilir kask aldim iyiki almisim neden mi
sehir icinde cok kolay kullanimi var
sigara icerken ki motorda giderken icmek cok zevkli
gozluk kullaniyorum kapaliya gore daha kolay takip cikarmasi
cenesi acilir diye korkmayim kilit mekanizmasi gayet basarili gibi geldi
eksisi ne geeelince...
Esime de yine ls2 kapali almistim karsilastirmalarimi aktariyorum sadece
ses olayi kapaliya gore daha fazla gibi geldi
Birde biraz daha kaba duruyor baska bulamadim
birazdan bi link atacagim bi bakin isterseniz tabi mobil telden deneyecegim
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:37 ----------
http://www.motosiklet.net/forum/etki...ml#post2709577
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)