Öncelikle merhaba dediğim bugun motorumun bobinlerinden duman gelmesiyle keyfimin kacması bir oldu.Öncelikle ilişki kurduğum olaylar sinsilesinden bahsetmek isterim
motor honda rebel 250 birçok 250'lik çinli motorla aynı yapıya sahip.Bir süre akümün saglam olmasına ragmen akü kolaylıkla bitiyor hatta far açıkken bir süre sonra mum ışığı kıvamına gelıyordu.Bundan dolayı internetten konjektörünü aldım.Deneme fırsatım olmamıştı.Daha sonra motorun yüksek devirlerde tam gaz verdigimde gücü kesiliyordu( vınnnnnnnnnnnnn-----ınnnnnnnnn )sanki gaz kolunu bırakıyormussunuz gıbı.eskı konjektoru taktım sorun degısmedı.Bujı ve karburatore baktım normal gozukuyordu.En son aklıma gelen CDI'dı malesef yan sanayı bır cdı'dı.Taktık bırkac kez marsa bastım almadı.dedım heralde bu cdı uymadı tam cıkarıyordumkı; ıkı bobınden dumanlar gelmeye basladı.Bobınler dıstan saglam gözüküyor olsada dıs koruyucu plastık erımıs.Bir sorunu duzeltmeye calısırken baska bır soruna maruz kaldım.Acaba bobındemı sorun vardı?Yardım ve fıkırlerınız ıcın sımdıden herkese tesekkurler.