CBF 150 Bir garip ses hikayesi...
Reklamlar
-
cbf 150 deki yağ yakma sorunu pistondaki yağ segman kanalının derinliğinin az olmasından kaynaklanıyor.Bu kanalı derinleştirmek ise mümkün değil çünki pistonun et kalınlığı yeterli değil.Yağ segmanı bu sebepten çabuk bozuluyor ve motorun yukarıya yağ kacırmasıylada yağ yakma sorunu ortaya çıkıyor.Çözümü yağ eksiltme çok fazlalaştıysa bu segmanı değiştirmekten geçiyor ki servislerin 5000 km de segman değiştirmelerinin sebebide budur.
HAYAT; İSTEMEDİĞİMİZ HALDE BAŞIMIZA GELEN HERŞEYDİR
Reklamlar
-
saykem adlı üyeden alıntı
cbf 150 deki yağ yakma sorunu pistondaki yağ segman kanalının derinliğinin az olmasından kaynaklanıyor.Bu kanalı derinleştirmek ise mümkün değil çünki pistonun et kalınlığı yeterli değil.Yağ segmanı bu sebepten çabuk bozuluyor ve motorun yukarıya yağ kacırmasıylada yağ yakma sorunu ortaya çıkıyor.Çözümü yağ eksiltme çok fazlalaştıysa bu segmanı değiştirmekten geçiyor ki servislerin 5000 km de segman değiştirmelerinin sebebide budur.
abi eğer sizin dediğiniz gibi ise bu soruna bir çare bulsun mühendisler pistonları değiştirsinler yeni bir piston geliştirsinler kanalı daha derin yani yapılmıyacak şey değil
-
evet arkadaşlar anes motorla son görüşmemde servis müdürü sıfır bir jantı tornaya gönderip kampana kısmına baktıracak yamukluk varsa düzeltilecek ve pazartesi benim motora takılacak bakalım ses kesilecekmi bekleyiş devam ediyor..
-
Merakla bekliyorum sonucunu
-
crayzboyone adlı üyeden alıntı
Merakla bekliyorum sonucunu
Bende aynı durumdayım...
-
arkadaşlar sorun çözüldü bugün servise gittim tornaya gönderdikleri jantı taktılar ve ses kesildi yani işin özü şu bu ses kampana kısmındaki yamukluk yüzünden çıkıyor serviz 4 tane sıfır jant taktı hepsi yamuktu son çare içlernde birini tornaya gönderip düzelttiler şimdi ses soluk yok problem çözüldü.
-
mrsago adlı üyeden alıntı
arkadaşlar sorun çözüldü bugün servise gittim tornaya gönderdikleri jantı taktılar ve ses kesildi yani işin özü şu bu ses kampana kısmındaki yamukluk yüzünden çıkıyor serviz 4 tane sıfır jant taktı hepsi yamuktu son çare içlernde birini tornaya gönderip düzelttiler şimdi ses soluk yok problem çözüldü.
Hikmetim senin adına sevindim kardeşim...tekerin düz bassın ...
...kağıttan gemilerle okyanusları geçemezssin...
Drift Religion
-
Selamlar. 2016 Cbf 150 var bende.8500 km de aldım. Şu an 20 000 km yi geçtim. Geçen gün zinciri temizledim ,yağladım . Biraz da gevşekti ,az bir şey gerdirdim. Bu arada şunu da sorayım ,20 000 de zinciri değiştirmek gerekir mi. Biraz kasıyordu. Yeni zincir de aldım. Ama temizlik yağlamadan sonra kalmadı gibi kasılma.
Neyse benim sorunum şu. Zincir germe işinden sonra arka frende yavaş giderken ,debriyaja basıp,arka frene basınca tam olarak TAK diye bir ses geliyor. Hafifi fren veya yavaşlamada yok. Sanki dönen bir şey TAK diye bir yere çarpıp orada kalıyor gibi. Bakıyorum ters bir şey görünmüyor. . Jant ayarında merkezleme vs sorun olabilir mi..Ustalar bir el atarsa sevinirim.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)