250 cc maxi scooter motorum icin kaliteli ön/arka disk fren balatasi ariyorum önerileriniz nedir orjinalden sasma diyeceksiniz ama farkli alternatifleride degerlendirmek istiyorum olumlu olumsuz yorumlariniz neler tesekkürler
250 cc maxi scooter motorum icin kaliteli ön/arka disk fren balatasi ariyorum önerileriniz nedir orjinalden sasma diyeceksiniz ama farkli alternatifleride degerlendirmek istiyorum olumlu olumsuz yorumlariniz neler tesekkürler
selamlar, ebc yada brembo diskleri öneririm kaliteli olarak.. bremboda kymco ya uygun disk bulması pek mümkün olmaya bilir ama ölçülerine göre kataloğundan aranılırsa uygun birşey çıkma ihtimali mevcut.. ebc de ise illaki uygun bir disk vardır..
valla ben hint malı taktırtım çok harika diyorlar.
Nefesime gücü bahşet mevlâ , bir kuç daha atsam olur evvel Allah.
Motorumdaki çin malı balataların yağmurdaki(aynı zamanda yıkandıktan sonraki) aşırı tutuş zayıflaması ve ısıya dayanıksız olmaları dolayısıyla alternatif balata arayışına girmiştim. Piyasadaki en kaliteli balataların GOLD ve EBC olduğunu öğrendim. Fakat bu ürünlerin bütçemi aşmasından dolayı fiyat/performans ürünleri araştırmasına girdim.
Bu aşamada italyan BRENTA markasını keşfettim ve alttaki ürünü satın aldım.
Sonuç: Çin malı balatalara göre kalitesi iyi. Yağmurda ve yıkandıktan sonra bir miktar tutuş zayıflaması oluyor fakat önceki balatalarıma göre sonuç gayet iyi. Ayrıca ısıya dayanıklılık konusunda yine çinlilerden çok daha üstün. Toz atımı normal. Öyle aşırı bir durum söz konusu değil. Ayrıca diğer balatalar 6-7.000 km civarlarında tükeniyorken, bu balataları yaklaşık 10.000 km'dir kullanıyorum ve sanırım 4-5.000 km kadar daha götürür.
Fakat imkanım olsa kesinlikle GOLD veya EBC alır, her türlü hava durumunda gönül rahatlığıyla seyahat ederdim. Eğer imkanınız varsa masraftan kaçınmayın, balatalarınızı kaliteli alın.
Şu linkten balata bileşenleriyle ilgili bilgi edinebilirsiniz: http://www.ebcfren.com/Urunler.aspx?ID=11
.
Orjinal balata fiyatlarını Kymco yedek parça fiyat listesinden baktınız sanırım. Kaç para acaba?
Xciting 250 nin ön arka disk ve balataları fiyatı 800 lira idi 2 ay önce baktığımda... Nerdeyse 20 bin liralık dizel arabanın 60 bin de bir girdiği ağır bakımı kadar!
Allah kolaylık versin
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)