Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Zincir Paslanması

REKLAM ALANI
    Soykan67 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R1100GS
    Zincirimin kenarlarının paslandığını görünce temizlik yaptım ve yağladım.Pas kayboldu fakat 2 gün sonra tekrar kontrol ettiğimde yeniden kenarlarda pas oluştuğunu gördüm.Bu pasın zincire bir zararı olur mu?
    ANGARAJ

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Tropiksera - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda İnnova 125 (2007) Yağı : 10w40 Kask : LS2
    Uzun süre motorunu kullanmadığın sürece zincirin ek yerleri paslanmakdan kitleniyor.tabi sesde yapıyor zincir tavsiyem ipone zincir temizleyicisiyle temizlenmen.
    Nefesime gücü bahşet mevlâ , bir kuç daha atsam olur evvel Allah.

Soykan67 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R1100GS
    Uzun süre kullanmamazlık yapmıyorum ki.En fazla 2 gün binmiyorum.Gazyağı ile temizlemiştim ve hiç pas kalmamıştı.Zaten sadece zincirin 8'e benzeyen kısmında var.Ek yerlerinde pek pas görmedim.
    ANGARAJ

K o r @ y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ATOM KARINCA
    Alıntı Soykan67 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Uzun süre kullanmamazlık yapmıyorum ki.En fazla 2 gün binmiyorum.Gazyağı ile temizlemiştim ve hiç pas kalmamıştı.Zaten sadece zincirin 8'e benzeyen kısmında var.Ek yerlerinde pek pas görmedim.
    gaz yağı ile temizlemek en iyi çözüm.. 1000 km de bir yapalabilir.. yağlama işinide sprey zincir yağları fazlasıyla işini görür..
    ufak tefek yerlerin paslı olması önemli bişey değil.. motorun zincirine su değidiği zaman olabilir.. siz zincirin yağlı olduğundan emin olun yeterli ..

glock - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    benim motosikletimde de paslanmalar olmuştu zincir üzerinde (benekli-nokta şeklinde oksitlenmeler) temizleyince geçti fakat lekeler kalıyor.
    üstelik regina marka zincirim kaliteli olmasına rağmen... kullanmadığımda oluşuyor, iyice temizlemek gerekiyor, hatta mümkün olsa söküp temizlemek daha iyi olur.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)