motorun ybr ise kalmaz o önde gördüğün vidalar haricinde arka taraftata 2 adet motor kulağı daha var tabi yanlışım varsa düzeltin daha 2 gün önce boyadım bizim motür düşmedi bak istersen
http://www.motosiklet.net/forum/mt-a...rf-dan-10.html
motorun ybr ise kalmaz o önde gördüğün vidalar haricinde arka taraftata 2 adet motor kulağı daha var tabi yanlışım varsa düzeltin daha 2 gün önce boyadım bizim motür düşmedi bak istersen
http://www.motosiklet.net/forum/mt-a...rf-dan-10.html
| ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌|
|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| http://www.irfmotor.com/
ne ayıbı hocam yardımlarınızı görüyor takibediyoruz ailecek
keşke herkesin sizin gibi her konuda becerisi olsa ve her işi kendi yapsa da şu servislere bayılmasak.
benin dediğim nikelaj kaplı olanlar, sizin dediğiniz boyalı olanlar. gerçi boyalı olanlarda nikelaj kaplatılabilir, önce asit havuzu sonra nikelaj kaplama.
benim arkadaşın keeway chopperını kaplattık egsoz direksiyon, koruma demiri, aklınıza neresi gelirse. tabi koruma demiri olursa ister nikelaj isterse boya olsun herhangbir düşmede tabi çizilecek zedelenecektir
Tamam abi saolasın, bana da düşmez gibi geldi ama ilk defa sökeceğim için bir tedirginlik oluyor yinede ufak tefek şeyleri kendim yapmaya çalışıyorum öğrenmek maksadıyla, bir güneş açsın da sökeyim ilk iş madem
redmoon kradeş yok onlar zaten sonradan mont ediliyor motora falna bi şey olmaz onun sökülüp takılacagı yer belli zaten söküpğ yaparsın motora falna hiç bi şey olmaz kafnı yorma bende de vardı ybr koruma dmirini skaın sökyme ben ybryle artislik hareketler yapacam diye cok zarar vermiştim ybrye
Saolun cevabınız için, ben sadece boyamak amaçlı sökeceğim zaten, boyayıp en fazla 2-3 gün sonra geri takacağım, artık o arada bir şey olursa kısmet Demir siyah, sprey boya ile boyayıp geçeceğim, paslı iken çok çirkin görünüyor, motor temiz aslında ama motorunda görüntüsünü bozuyor, maksat göze çarpmasın
Konuyu hortlattık ama bir sorum var. Motoruma koruma demiri takıcam. Koruma demirini sıfır alıcam yalnız mat kırmızıya boyamak istiyorum. Bu boyayı nereden temin edebilirim. Bir de güzel durur mu motorum siyah arka amasör kırmızı.
Peki mat turuncu nasıl durur.
Birkaç kere düşmemden dolayı koruma demirim çizildi ve çizilen yerlerden paslandı arkadaşlar?
Ne tavsiye edersiniz?
Koruma demiri daha önce fırın boya ile yapıldıysa zımpara ile çizikleri gidermek zor.
Sanayide fırın boya yapanlara götürüp tekrar boyatmak en basit çözüm. Onlar gereken boya öncesi hazırlığı yaparlar.
Pahalı olacağını düşünüyorsan; güçlü bir şalama ile yakarak boya ve çiziklerden kurtulabilirsin, sonra istediğin spray boya ile boyayabilirsin ancak fırın boya kadar çizlmeye dayanıklı olmaz.
Aklıma gelen tavsiye bu kadar.
Tabi gerçekten 60 tl ise yenisi hiç uğraşma yeni bu maliyetlerin altında olur.
Boya çok güzel görünür, ama alttaki pas bir süre sonra üstteki boyayı atar...
Asıl problem kalitesiz koruma demiri. Motosikletin orijinal aksamına yıllarca yağmurun karın altında hiç bir şey olmuyor mesela.
Velhasıl ucuz malı üretenlerin yapmadığını uğraşıp sizin yapmanız gerekiyor...
Hocam diğer mesajları okumadım daha önce söyleyen oldu mu bilmiyorum ama pas ne yaparsanız yapın geçmiyor bir şekilde geri geliyor.Kendi motorumdan biliyorum karbonatla temizledim saatlerce uğraştım bir yağmur sonra yine aynı oldu olan emeğime oldu.Fazla pahalı değil yerinizde olsam yenisini alırım letgodan vs
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)