Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Tubeless lastiğim aniden iniyor neden acaba ?

REKLAM ALANI
    marakesh45 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    mondial 125 mh drift 2012
    jant lastik uyumsuzluğu olamaz çünkü çok uzun zamandır sorunsuz kullanıyordum artı herhangi bir yere sert darbede yemedi motor eğrilik yada çizik olamaz sibop iç abaratından kaçırmıyor bunu test ettim geriye iki neden kalıyo ya gözle göremediğim bir delinme yada sibop kenarından kaynaklanıyo fakat garip gelen durup duruken ortaya çıkması sapasağlamken bindim 100 metre sonra indi allahtan yavaştım motor yalpalamaya başlayınca anladım ...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Mavi_Anahtar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    RX3i EVO
    Aynı sorun bende de vardı yanaklardan kaçırıyordu 5 liraya ilaç aldım siboptan içeri döktüm artık inme yapmıyor . Motorcularda bulabilirsin

marakesh45 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    mondial 125 mh drift 2012
    sorun çözüldü tüp şişirme aparatı aldım içinde köpük olan çalkalayıp sibop a monte edip lastiğin içine basıyosun süper bişey anında şişirdi arka lastiğede bastım biraz galiba küçük deliklerde bu içindeki köpük deliği tamir ediyormuş

excavatus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW F650 ST
    Alıntı marakesh45 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sorun çözüldü tüp şişirme aparatı aldım içinde köpük olan çalkalayıp sibop a monte edip lastiğin içine basıyosun süper bişey anında şişirdi arka lastiğede bastım biraz galiba küçük deliklerde bu içindeki köpük deliği tamir ediyormuş
    O malzemeler, lastik patladığı zaman seni ilk lastikçiye götürüp yolda kalmamanı sağlamak için yapılmış acil durum malzemeler. Sonuçta kimyasal malzemeler. Uzun süre kullanım için üretilmiş şeyler değil. Uzun vadede lastiğin kauçuğuna ne gibi bir etki yaratır bilemezsin. Ancak sağlıklı olduğunu sanmıyorum. Senin bir tamirciye gidip kontrol ettirmen gerekir bence..
    HAYATINDA 1dk ICINDE ARDINDA BIRAKIP GIDEMEYECEGIN HIC BIR SEY OLMASIN...

Lastiğin yaşına ilişkin bilgi yok... Yanaklarda yaşa bağlı olarak kılcal çatlaklar oluşmuşsa, üzerine ağırlık bindiğinde bu çatlaklar açılıp hava kaçırıyor olabilir.
    Sözü edilen sprey malzemeler gerçekten küçük çaplı deliklerde işe yarıyor. Ben denedim, yararını gördüm. Ancak Saygın Bey'in belirttiği gibi, bu kimyasalın uzun vadede etkilerini bilmiyoruz. O nedenle işi sağlam tutup, lastik iniyorsa şişirip devam etmek yerine lastikçiye götürüp elden geçirtmekte yarar var bence.
    Ben spreyle onardığım lastikle (iç lastik) hiçbir sorun yaşamadığım halde içim rahat etmedi; onu (delik yeri yamatarak) yedeğe aldım, yenisini taktırdım.

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)