Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

kışın aküm bitiyor

Motovento
    REKLAM ALANI

kışın aküm hemen bitiyor akşam dolu sabah bakıyom boşalmış. ama kar yağınca bitiyor. ve adaptörü bozuldu. nasıl bişeyle şarj edebilirm. prizden kablo taksam. yardım edebilirmisiniz. masrafsız bişey olsun lültfen

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Tiger250
    prizden kablo bağlarsan yeni bir akü nerden alırım diye konu açmak zorunda kalırsın..
    motorun ne konjektörlüyse bi baktır..

trifox 150. konjektör ne. zaten akü tam dolu değildi. karlı havada bitiyo. sulu akü benimki. suyuda dolu

Arjantinli69 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SUZUKİ GSF 600 S BANDİT
    kış aylarında genelde olan sorunlardan biri

en güzeli uygun fiyata bir akü şarj cihazı almak ve kış aylarında haftada bir aküyü şarj etmek akünüzün ömrünü uzun tutacak ve canınız sıkılmayacaktır.net'te bir sürü örnekleri vardır 20 tl den başlar yukarı dogru çıkar fiyatları,kolay gelsin.

http://www.motosiklet.net/forum/mt-a...-bitmesin.html
    Hızlı bir Rider olmak için hızlı bir motor yetmez! o hızı yapabilecek (g..) yürek te lazım.. GHOST RİDER

Djnkt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Dio AF-34
    ben laptop sarj aleti ile sarj ediyodum ama pek tavsiye etmem degerleri pek tutmuyo

cbr125cbr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF150'2011 Kırmızı
    Alıntı markad adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kışın aküm hemen bitiyor akşam dolu sabah bakıyom boşalmış. ama kar yağınca bitiyor. ve adaptörü bozuldu. nasıl bişeyle şarj edebilirm. prizden kablo taksam. yardım edebilirmisiniz. masrafsız bişey olsun lültfen
    http://www.motomaxonlineshop.com/mai...zi-pmu196.html

tavsiye ederim. Gittigidiyor da da bu aralıkta akü şarj cihazları..

audioslave - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda & Yamaha
    Beyler ihtiyacınız olan ürünler tam olarak bunlar.Biri 500mah akım değerinde,benim kullandığımda bundan.Daha yavaş şarj eder.9-10 ampere kadar olan aküler için ideal.Diğeri 1800mah akım değerinde,aküler daha hızlı şarj olur.Hatta araba akülerini de şarj eder (45-60 ampere kadar)
    Ama en iyisi akünün yavaş şarj olması.Bizde motosiklet kullanıcısı olarak 7-10 amper akü şarj edeceğimiz için 500mA işimizi görür.Tahmini olarak akümüzün amper değerini 0.5'e bölerek şarjda kalma süresini hesaplayabiliriz.Bir öneri daha:aküyü şarj edin sonra 10 wattlık (0.8amp civarı) bir ampül veya led'e bir gece boyunca bağlayıp deşarj edin ve tekrar şarj edin.Aküyü tam kapasiteye yaklşatırmış olursunuz
    http://urun.gittigidiyor.com/elektro...ihazi-50476088
    http://urun.gittigidiyor.com/elektro...2volt-50368020

inzell - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    audioslave, sendeki şarj aletinde akünün doluluk oranını gösteren led lambalar ya da benzeri bir şey var mı?
    www.motorumla.net

bu adaptörden bende var ama aküye nasıl bağlıcam. artı eksi bilmiyorumki. gümlemesin sonra

ozrace - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    = Kawasaki KLE 500
    bence şarj cihazı almadan önce sorunun ne olduğunu anlamak lazım.belki akü şarj tutmuyorda olabilir eğer öyleyse yeni akü almak daha mantıklı.motor uzun süre yatmadıktan sonra kolay kolay bitmez...
    ASİYİZ BİZ MOTORCUYUZ....

yok akü sağlam. ben hep kısa mesafelerde kullanıyorum o yüzden bitiyor. normalde hiç bitmez. hep kar yağdığında bitiyo. buz gibi havada bile bitmiyo karda bitiyo anlamadım. ama bana bu adaptörü anlatsanız. artı eksi hangi kablo biliyomusunuz. her akşam doldururum evde

Motosikleti
    = Kawasaki KLE 500
    yok akü sağlam. ben hep kısa mesafelerde kullanıyorum o yüzden bitiyor. normalde hiç bitmez. hep kar yağdığında bitiyo. buz gibi havada bile bitmiyo karda bitiyo anlamadım. ama bana bu adaptörü anlatsanız. artı eksi hangi kablo biliyomusunuz. her akşam doldururum evde
    tamam işte;sadece karda bitiyorsa akü bitik demektir.uzun süre yatmıyorsa tabi...neden dersen;aynısını bende aracımda yaşadım.akü yazın sapasağlamdı ama kış gelince bitmeye başladı.senin gibi düşünüp şarj ettirdim ama nafile,yeni akü almak zorunda kaldım.ayrıca sen şarj aleti alıp hergün şarja takarsan akü'nün ömrü hemen bitecek,en kısa zamanda tekrar akü almak zorunda kalacaksın...

akü daha bi sene olmadı 80e almıştım yazık bidaha mı alcam. iyice bi şarj etsem olmazmı

Motosikleti
    = Kawasaki KLE 500
    akü daha bi sene olmadı 80e almıştım yazık bidaha mı alcam. iyice bi şarj etsem olmazmı
    dediğin gibiyse bitmemesi lazım.o zaman tam bi şarj edip dene,baktın olmuyor aldığın yere git garanti den deyiştir.en az 2 yıl garantisi olması lazım...

öyle yapcam sağolasın kardeşim

audioslave - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda & Yamaha

bu adaptörden bende var ama aküye nasıl bağlıcam. artı eksi bilmiyorumki. gümlemesin sonra
    Bunun kabloları 2lidir yanyana biri siyah diğeri de siyah üzerinde beyaz kesikli çizgiler olur.Siyah rengin ucunda kırmızı klips(krok,timsah ağızı:D) olması lazım,siyah-kesikli beyaz kablonun ucunda da siyah renkli klips olması lazım.Kısaca kırmızı, akünün artı kutbuna,siyah olan da akünün eksi kutbuna bağlarsın.

Alıntı inzell adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    audioslave, sendeki şarj aletinde akünün doluluk oranını gösteren led lambalar ya da benzeri bir şey var mı?
    Linkteki adaptör benim kullandığım,üzerinde şarjın bittiğini gösteren led yada başka bir gösterge yok sadece çalıştığını gösteren kırmızı ışık var.Ben akünün dolu olduğunu voltmetreyle ölçerek anlıyorum.12-15 saat sonra aküyü şarjdan kesip,1-2 saat bekliyorum ve ölçtüğüm değerin 13.5volta yakın olmasını gözlemliyorum.Yakınsa akü şarj tutuyor ve dolu,kullanıma devam edilebilir demek.
    Birde adaptörün şarjı kestiğini elimle adaptörün sıcaklığını kontrol ederek anlıyorum.Şarjın ilk saatlerinde baya ısının adaptör,12 saat sonra falan sıcaklığı baya bir azalıyor,azaldığında anlıyorum ki akü doyma noktasına ulaşmış

Hatta en iyisi aküyü kolay sökülebilecek şekilde soketli yapmak ve aküyü de çok soğuk havalar da ve belli periyotlarda mesela 2 hafta da bir 10 saat (0.5amperde) şarj etmek.

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)