Beyler bundan 1-2 hafta önce zincir yağı değiştirirken arka jantta biraz kirlendi hafif rengi kararmış duruyor bunu nasıl cıkarabilirim suyla yıkadım deterjan vs. birçok yol denedim cıkmıyor nasıl cıkarabilirim tavsiyeleriniz varmı ?
Beyler bundan 1-2 hafta önce zincir yağı değiştirirken arka jantta biraz kirlendi hafif rengi kararmış duruyor bunu nasıl cıkarabilirim suyla yıkadım deterjan vs. birçok yol denedim cıkmıyor nasıl cıkarabilirim tavsiyeleriniz varmı ?
En iyisi kafaya takmamak, jantı temizleyim derken zincirin yağı da gidecek sonra zinciri yağlayacaksın arka teker yine yağ olacak, boşver olduğu gibi kalsın.
ben evde artık kullanılmayacak hale gelmiş bir bulaşık süngerine biraz detarjan sıkıp elle temizliyorum gayet iyi temizleniyor
Hayat çok küçük bir olasılık ile gerçektir...
Bunu size kanıtlayabilirim !
Gaz yağı kullanabilirsin.
Zincirini ve jantını bol gaz yağı ile temizle sonra güzelce yıka..kurumasını bekle ve sprey zincir yağlarından kullan..onlar yapışkan bir maddedir ve sağa sola akma yapmaz
gaz yağı en mantıklı yöntem allahdan benim cupda zincir korumalıgı buyukde saga sola akmıyo )
Şu Motorsikletine atlayıp da, keyifle çıkıp arada bir tırstığın uzun yol var ya, işte o “hayatın ta kendisi”, yollarda karşılaştıkların da onun içinden geçirdiğin “insanlar” aslında. Hayat bildiğin yol, sonu da varman gereken yere varıyor aslında...
Benim zincir spreyi beyaz olduğundan bir ara arka cant beyaza boyanmış gibiydi ama dert edecek bir şey yok, bulaşık deterjanı yağ çözücü özelliğiyle olayı hallediyor
İZMİRde gazyağı satan yer biliyor musunuz??? be bugün birkaç istasyona gittim, bulamadım
gaz yağı kesin çözüm
2.de Qring zincir takmak
Mustafa Kemal Atatürk
BUNU KULLAN ÇIKARAMAYACAĞI KİR VE YAĞ YOK FİYATIDA UYGUN
http://www.hepsiburada.com/liste/local-cleaner-e-266-agir-kir-yag-ve-leke-sokucu-200-ml/productDetails.aspx?productId=otyaglcl0008&categor yId=20035742
Jant'ınız boyalı değil ise , çıplak çelik/alüminyum ise, yarım bardak benzin, depodan alınır, tercihen yünlü bez parçasına emdirilip silinir.
Katrana dönmüş 90 numero şanzıman yağını, sair kirleri öyle bir söküyorki muazzam, lastiğe değirmemeye bakın çiçek gibi oluyor.
Aynı işlemi birazdaha benzin ile sürahi 5 litrelik su bidonuna O-ringsiz zinciri içine atıp çalkala yavrum çalkala , zenci gibi olan zincir pamuk gibi temiz çıkyore (yaşasın orringsiz zencir )
Marketlerde Asprin diye bir madde var Camsil gibi ben onunla temızlıyorum gayet iyi sonuç veriyor
Balata temizleme spreyi guzel temizliyor, ama dikkatli sikmak gerekiyor, zincire vs. gelmeyecek sekilde.
şöyle bişeyde önerebilirim...
http://www.sanalpazar.com/Greenstron...i__isp42841650
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)