zincir, dişliler ve rulmanlar
Reklamlar
-
merhaba arkadaşlar. Motorum 96 model honda titan. Size bikaç sorum olacak bilgi amaçlı. Zincirden başlıyalım. Sizce bi zincirin ömrü kaç km dir? Ben en fazla aynı zincirle 35 bin km yaptım. Şuan üstündeki 10 binde.
Gelelim dişlilere ön dişliyi ortalama 20 bin km kullanıyorum. Arka dişli hala orjinal hiç değiştirmedim motorum 72 binde ve 1 yıl km teli kırıktı tel takmadan dolaştım. Arka dişlinin ömrü kaç km?
Ön ve arka tekerlek göbeği rulmanlar, orjinal rulmanlar. Herhangi bi problem yok boşluk vs. Sizce değiştirmelimiyim? Cevaplarınız için şimdiden teşekürler. Yorumlarınızı bekliyorum.
Reklamlar
-
merhaba kardeş. motorun sağlam motor :D zncirin ömrü şu dişlilerin ve rulmanların ömrü şu diye net bişey söylenemez. rulmanda boşluk varsa dişliler aşınmış hissi veriyorsa, zincirinde iyice laşkalaşmışsa değiştir gitsin :D rulmanı motorculardan değilde rulmancılardan alırsan ucuza alabilirsin. almışken kalitelisini alırsın zaten :D dişli ve zincir de sana kalmış. bi bakımdan geçireyim diyorsan değiş gitsin çok pahalıya patlamaz heralde.
..::Gülmek bir mükafattır, ağlayan gözlerin gördüğü::..
..::Mağlubiyet; kimine göre galibiyetden bir adım öte::..
-
rulmanlar ve zincir idare eder diye düşünüyorum. Arka dişliyi de yaza doğru 80 binde falan ilk defa değiştirmeyi düşünüyorum. Motorda komple zincir muhafazası olduğundan kum, toz, su, çamur vs almıyor. Zinciride çıkma yag ile yağlıyorum. Yağ sipreyi falan kullanmıyorum. Koruma olduğundan fazla sağa sola sıçramıyor. Hemde para verip zincir sıpreyi almıyorum.
-
:D ben 2-3 ayda bir anca aklıma gelirse zinciri yağlıyorum. bi ara elin değdiğinde hepsini değişirirsen motordan zevk alırsın. şimdi hafif ses yapıyordur farketmezsin. değişince "güzel oldu bak şimdi" dersin :D ama o parçalar çooook nadiren bozulurlar.
..::Gülmek bir mükafattır, ağlayan gözlerin gördüğü::..
..::Mağlubiyet; kimine göre galibiyetden bir adım öte::..
-
motorumdan zaten çok zevk alıyorum yoksa şimdiye kadar çoktaan değiştirmiştim çok seri bi motor. Cbf 12 kusur torkla beni rampada tutamıyor. Hem ben artçıyla o tek. Bunun için seviyorum bu makineyi. Ybr yi listeye katmıyorum bile
-
Motosiklet Eğitmeni
Zincirinizin ömrü;
motosikletinize,zincirinize ve tabi kullaniminiza bagli olarak degisir.
Fakat degismeyen birsey vardir.
Disliler de zincirle birlikte degisir.
Ömrüne bakilmaz.
Takim olarak alip degistirmenizde fayda var.
Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)
-
bende takım olarak değiştirecektim ön dişli ve zincir değişti. Ustama dedim arka dişliyide değiştirelim diye ama boşuna masraf etme daha bu dişli gider dedi. Yani bende sorun yok
-
Ben 22 000 de zincir ile ön ve arka dişliyi takım olarak değiştirdim ve çok memnun kaldım. Rulmanları ise dişli değişiminde kontrol ettiler hiç bir sorun yok demişlerdi. Rulman alacaksanız mümkün olduğu kadar kalitelisinden alın zaten öyle çok pahalı bir şey değil.
En umutsuz köle, köle olduğunu bilmeyendir.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)