Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Tankpad yapıştırma(Yeni arkadaşlara göstermek babında :) )

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Skygo SG 125-30
    Arkadaşlar tabi yaptığımız çok basit bir şey hakkında çok söz edilecek bir durum yok ama motoruna dokunmaya korkan üzerinde bir şeyler yapmaya korkan arkadaşlarımız için bilgi olsun belki bir gün faydalanırlar.
    Öncelikle ürünümüzü gösterelim. 9 TL fiyatıdır. (10 dedi olmaz dedim pazarlık yapcaz tamam 9 dedi bende tamam dedim )

Uploaded with ImageShack.us

Şimdide motorumuzun eski tankpad li hali. Gördüğümüz gibi artık ömrünü bitirmiş bir ürün. Görünüş olarak ta bozulmuş. Motoru yıkarken sağından solundan tazikli suya dayanamayıp kalkan bir duruma gelmişti.

Eski Tank padi çıkarıyoruz. Tabiki altı toz dolmuş bi halde.

Arkadaşlar en önemli kısım belkide budur. Üstteki yapışkanı çıkartıp daha sonra yeni ürünü yapıştırmamız her zaman daha sağlıklı olacaktır. Eski tank padin bıraktığıtozlu yapışkan kısmı çıkarmak için en güzel yöntem temiz bir beze benzin döküp silmektir. 5 dk içinde bütün kirden kurtulursunuz. Sıcak suyu döküp çıkarmaya çalışmak zaman israf etmekten başka bir şey değildir.
    Benzin almanıza da gerek yok çünkü motorunuz da zaten vardır. (Umarım ).
    1-Benzin vanasını kapatmayı unutmuyoruz!!!
    2-Benzin hortumunu çıkarıp bezi depodan benzin gelen boruya yaklaştırıyoruz.
    3-Yavaşça vanayı açıp beze bir miktar benzini gelmesini sağlıyoruz.
    4-Arkadaşlar bu işlemi yaptıktan sonra hemen benzin hortumunu yerine takmakta fayda var. Nitekim daha sonra unutabilirsiniz.
    5-Bezin benzinli yeriyle başlıyoruz silmeye.
    6-Sonuç aşşağıda

Bütün işlemleri hallettik geriye kalan tek şey yeni tank padimizi yapıştırmak. Çok basit. Dikkat edilmesi gereken nokta ise motorumuza oturup düz bir şekildeyken tank padi yapıştırmaktır. Böylece düzgün bir şekilde tank padi yapıştırabiliriz. Yapıştırmaya tank padin üst kısmından başlamamızda fayda vardır. Nitekim aşağıdaki bitmiş halidir.

Yardımcı olabildiysek ne mutlu. Selamlar.
    [COLOR="#FF0000"]"Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu yeterlidir."[/COLOR] MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    serkanADH13 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Motor Tamircisi :) 0,535,939,20,86 :)
    Tebrikler Eline Sağlık
    Uğraşmak Güzel Ve Zevklidir Motor İle
    Biraz Elin Yatkın Olsun,
    Birazda Cesaretin Olsun,
    Tabi Sonuçları kabullenmekte Önemlidir,
    Olmaz İse Yenisini Almak Gibi

Tekrar Tebrikler...
    BMW F650,,,KTM EXC 400,,,CRF 250X.....msx 125
    ''Gürcan Moto Garaj''
    0 535 939 20 86

Denizli İl Temsilcisi BLACK_ICE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yamaha YZF r125 2014
    süper açıklık getirmişssin olaya eline sağlık

Raphae1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Er6-F-Cbf 1000+YBR 125, gts250-cbf150-600rr-mt07
    bu devirde benzin le motor temizleyeni dövüyorlar haberin olsun benim tavsiyem ise gaz yağı olacak hem ucuz hemde hiçbir zararı yoktur. Birde daha önce birçok konuda tazyikli suyun motorun stciker ve beyne su kaçarsa zarar verebileceği hakkında bahsi geçmiştir. aman dikkat. kolay gelsin.
    ARTİSTLİĞİN SONU FİGÜRANLIKTIR...

Motosikleti
    Skygo SG 125-30
    Alıntı serkanADH13 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tebrikler Eline Sağlık
    Uğraşmak Güzel Ve Zevklidir Motor İle
    Biraz Elin Yatkın Olsun,
    Birazda Cesaretin Olsun,
    Tabi Sonuçları kabullenmekte Önemlidir,
    Olmaz İse Yenisini Almak Gibi

Tekrar Tebrikler...
    Teşekkürler. Valla ne yaparsam yapayım motora her zaman içimde bi olmıcak, güzel durmıcak korkusu oluyo ama sonuçta bi şekilde oluyo :D

---------- Post added at 20:50 ---------- Previous post was at 20:47 ----------

Alıntı BLACK_ICE adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    süper açıklık getirmişssin olaya eline sağlık
    Estağfirullah elimden geldiğince anlatmaya çalıştım. Teşekkürler. Selamlar...

---------- Post added at 20:52 ---------- Previous post was at 20:50 ----------

Alıntı Raphae1 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bu devirde benzin le motor temizleyeni dövüyorlar haberin olsun benim tavsiyem ise gaz yağı olacak hem ucuz hemde hiçbir zararı yoktur. Birde daha önce birçok konuda tazyikli suyun motorun stciker ve beyne su kaçarsa zarar verebileceği hakkında bahsi geçmiştir. aman dikkat. kolay gelsin.
    Sağolasın. Valla gazyağını biliyorum oto yıkama yağlamada çalıştığım zamanlardan, elimin altında o an benzin vardı onu kullandım Tabi buradan düzeltmeyi de yapalım ''gaz yağı ile temizleyin''...... Uyarınız için de teşekkür ederim bundan sonra dikkate alcam. Selamlar...
    [COLOR="#FF0000"]"Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu yeterlidir."[/COLOR] MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

hocaseko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2011 XJ6 , 2014 MT 07 abs , 2018 cbr 650 FA
    güzel paylaşım...keyifle binmen dileğiyle...
    her fırsat elinde vardı,o ise sadece milletini düşündü.....

Motosikleti
    Skygo SG 125-30
    Alıntı hocaseko adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    güzel paylaşım...keyifle binmen dileğiyle...
    Teşekkürler...

< iLk@yy > - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '01 CBR600F4i(2011-?) / '07 Burgman400(2018-?)
    Alıntı Raphae1 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    gaz yağı ve benzin uzun vadede boyaya zarar verir ama
    bunuda unutmayalım
    Hayat çok küçük bir olasılık ile gerçektir...
    Bunu size kanıtlayabilirim !

Motosikleti
    Skygo SG 125-30
    Alıntı < iLk@yy > adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bunuda unutmayalım
    Tamam tamam sıcak suyla uğraşsınlar Tabi şaka bir yana tank pad bir kaç ay bozulmadan dayanabilir. Bu nedenle arkadaşlar sık sık benzin veya gaz yağıyla yapışkan temizlemeyecekleri için bu konuda bir sıkıntı yaşayacaklarını düşünmüyorum. Fakat bunu da sizin de tavsiyelerinizle belirtelim. Sadece tank pad için değil her anlamda benzin ve gaz yağıyla boya üzerinde yapılacak süreklilik arz eden işlem boyaya zarar verecektir. Selamlar...

Raphae1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Er6-F-Cbf 1000+YBR 125, gts250-cbf150-600rr-mt07
    Alıntı < iLk@yy > adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bunuda unutmayalım
    sanki ben motoru su nıyetıne gazyağınla yıkıyorum gazyağını lastikler dışında heryere uygulayabılırsınız.
    sen yarın öburgun benden gaz yağı istersen zarar verır derım :D
    ARTİSTLİĞİN SONU FİGÜRANLIKTIR...

cardoso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    kanuni caracal 200
    güzel olmus eline saglık
    Her Ne Kadar Sosyetik Olmasakta Her Genc Kizda Resmimiz Her Yerde Izimiz Vardir Cunku Biz DENİZLİLİYİZ (DENİZLİ MT)

yaşar35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    kymco xcıtıng 500
    sizlere daha ucuz ve kesin bir yol söyleyeyim.Bayanlar tırnak ojelerini çıkarmak için kullanır.ASETON en küçük bakkalda bile bulursunuz fiyatı 1 tl

Motosikleti
    Skygo SG 125-30
    Alıntı cardoso adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    güzel olmus eline saglık
    Eyvallah sağolasın.

---------- Post added at 22:09 ---------- Previous post was at 22:07 ----------

Alıntı yaşar35 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sizlere daha ucuz ve kesin bir yol söyleyeyim.Bayanlar tırnak ojelerini çıkarmak için kullanır.ASETON en küçük bakkalda bile bulursunuz fiyatı 1 tl
    Harbiden çok daha mantıklı ve ucuz çözüm. Bundan sonra bi yapışkan çıkaracağım da aseton kullanırım. Teşekkürler.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)