Buji ateşleme kablosuna ışık
Reklamlar
-
Reklamlar
-
dediğini mobiletlerde görüyorum de yanıp yanıp sönmüyor gördüğüm kadarıyla
-
Hocam mobiletlerde hi görmedim, aslında pek fazla mobilet gördüm de sayılmaz.
bana göre hani direk buji kablosun bağlı olduğundan, ateşleme ile paralel yanması gerekiyor. mobiletlerde görmediiğimden yorum getiremiyoru. videosunuda hazırladım.
18 . snde.
Youtube linki.
-
Bujiye stabil elektrik gelmez kardeşim,ateşleme zamanına göre gelen elektrik değişir(avans),buji kablosunu kesmek gibi bir hataya düşme,sonra motor patlamalı ve sarsıntılı çalışır.Ölçü aletin varsa(multimetre) ancak öyle ölçebilirsin voltajı.Ama eğer arabalardaki gibiyse bujiye ampul zor bağlarsın,çünkü bujilere yüksek gerilim gelir,muhtemelen ampulü patlatır.O Filmdeki motorda buji ateşlemesine paralel olan başka bir düzenek olabilir.
-
bahsettiğin şey ışık değildir..
arada ufak bir kesiklik olan buji piposudur ve o kesiklikten aynen bujiden olduğu gibi kıvılcım atlar..etrafı kırmızı cam olduğu için kırmızı ışık gibi görünür..
çift silindirde ikisi aynı anda yanmaz..o ateşleme hızını senin gözlerin ayırt edemediğinden aynı anda gibi görürsün...
olay şöyledir...buji kablosundan gelen gerilim pipodaki kesiklikten atlar yoluna devam eder..atlarken kıvılcım oluşur...devam eder bujiye gelir..yine atlar yine kıvılcım oluşur..ama bu o kadar hızlıdır ki göz bunu ayırt edemez...
ilanı tanımam ama bakınız....
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...6870749/detay/
Biliyorsan konuş,ibret alsınlar...
Bilmiyorsan sus ki,seni ADAM sansınlar...
-
evet 1990 lı yıllarda kullanırdık ilandaki ürünü içinde kontrol kalemindeki gibi cam ampülümsü birşey ve iki elektrot var birinden diğerine elektrik atlayınca ışık veriyor
-
sametagir adlı üyeden alıntı
bahsettiğin şey ışık değildir..
arada ufak bir kesiklik olan buji piposudur ve o kesiklikten aynen bujiden olduğu gibi kıvılcım atlar..etrafı kırmızı cam olduğu için kırmızı ışık gibi görünür..
çift silindirde ikisi aynı anda yanmaz..o ateşleme hızını senin gözlerin ayırt edemediğinden aynı anda gibi görürsün...
olay şöyledir...buji kablosundan gelen gerilim pipodaki kesiklikten atlar yoluna devam eder..atlarken kıvılcım oluşur...devam eder bujiye gelir..yine atlar yine kıvılcım oluşur..ama bu o kadar hızlıdır ki göz bunu ayırt edemez...
ilanı tanımam ama bakınız....
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...6870749/detay/
teşekkürler hocam.
aradığm aynen bydu.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler