motoru değiştirmeyi denesen? yada 150lilik yaptırsan?
motoru değiştirmeyi denesen? yada 150lilik yaptırsan?
"DoksanSekiz Beygir." Herkes hakettiği gibi yaşar.
öyle bi seçenek yok malesef kardeşim :D ama dediğim gibi motor 5. vitesde redlineye giremeyip bayıyorsa ön dişliyi küçültüğünde motor gücünü daha çok kullanabileceği için hızında artış olabilir. yani anlaması kolay olsun diye basit bir şekilde izah edeyim :D rampada iken son hızın artar kardeşim :D çünkü motor bayılmayacak zıpkın gibi gidecek. ama kısa sürede son hıza çıkıp bağıracak.
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:01 ----------
kardeş attığın taş ürküttüğün kurbağaya değmez diye düşünüyorum. o kadar masraf edip 2-3 beygir kazanmak. rampada 4 ile değilde 3. vitesde gitmekden daha mantıklı gelmiyor bana :D tabi herkesin kişisel görüşü
..::Gülmek bir mükafattır, ağlayan gözlerin gördüğü::..
..::Mağlubiyet; kimine göre galibiyetden bir adım öte::..
bende dişli konusunda pek tatmin olmayan birisiyim :D dükkanda 13 14 15 16 17 dişli var :D ara sıra değiştirir dururum :D apache çok güçlü bir motor. fakat dişli küçük olunca zırt pırt vites değiştirip yüksek devirde kullanmam gerekiyor. dişliyi büyültüncede 5. vites bayılıyor :D adanada neredeyse hiç rampa yok. hatta merkezde gerçekten eğim bile yok denecek kadar. orjinali 13 dişli :D hiç kullanma tarzıma uymuyor. bir süre 16 dişli takıp 5. vites olmadan kulllandığım bile oldu. son hızını çok fazla değiştiremiyorsun her halikarda. mesela 120 yaptıktan sonra motor bayılmaya başlıyor 120 yi geçemiyor. veya 120 yaptığında bütün gücünü kullanmış oluyor yine 120 yi geçemiyor :D mx 10 - 15 km değişiyor diye tecrübe edindim kendime :D
..::Gülmek bir mükafattır, ağlayan gözlerin gördüğü::..
..::Mağlubiyet; kimine göre galibiyetden bir adım öte::..
bizde buralarda düz yer arıyoz basmak için dişli konusunda beni en çok senın anladıgını düşünüyorum hocam
sakın kızmayın dostlar mene acaba dişlileri 14 40 yapsak nasıl olur
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)