gaz verince stop diyor...
Reklamlar
-
Bu gün motora bindim gidiyorum ve birden motor stop etti benzin bitti diye yedeğe aldım ve çalıştırdım normal şekilde rölantide çalışıyor ama gaz verince boğulup stop ediyor benzin var buji temiz hava filitresi de temiz biraz duruyo motor dinleniye gaz veriyorum gazi yiyor snra gene aynı boğuluyor sorun nedir
Reklamlar
-
*kontrol et jikle çekili kalmış olmasın.
*benzin kirlidir yada sulu karışım gelmiştir karbüratöre, yandaki karbratör tahliye vidasını gevşetip biraz benzini akıt.
*hava ayarı isteyebilir, karbratörün ününde altta küçük sarı bir hava ayarı vidası vardır fakat çok hassas ayar istediği için usta haricinde kurcalamanı tavsiye etmem
aklıma gelenler bunlar, faydası olur inşallah
-
söyledilerinizin hepsini konuturol ettim ama sorun yine aynı
-
Benzin borusu, pislik (kum vs) gibi nednlerle yarı tıkalı olabilir hava filtresin rahat bir şekilde hava deliğinin hava alıp almadığını kontrol edin. Depoyu kople boşaltın karbüratörü söküp benzin haznesinin bulunduğu yeri kntrol edin. Şimdilik diyebileceklerim bunlar. Umarım en kısa zmanda sorununuz çözülür.
-
bu durum garantiye girermi
-
Hava filtresinin girişi tıkanmış olabilir.
EN YAKIN YOL,BİLDİĞİN YOLDUR.
-
Benzin musluğunda pislik birikmişte olabilir.
-
benim cbf de de var aynı sorun
ani gazlamalarda boğulup stop ediyor
-
Benim sym xs tede bazen oluyor, konunun takipçisiyim.
---İTÜ Makina Mühendisliği 2009---
2009-2010 UYARI Model Uydu Takımı
2010- ? ITU Formula SAE Takımı
-
"Son gün olmasın dostum, çelengim top arabam;
Alıp beni götürsün tam dört inanmış adam!”
-
s.a bence egzantirik zincirinden yapabilir benim motorda öle bişe vardı ben sorunu öle çözdürdüm
-
aynı sorun bendede var arkadaşlar motor rölantide saat gibi çalışıyor fakat gaz verince bogulup stop ediyor.
-
SakaryaM adlı üyeden alıntı
aynı sorun bendede var arkadaşlar motor rölantide saat gibi çalışıyor fakat gaz verince bogulup stop ediyor.
Aniden tam gaz yapmayın siz de. Zaten yapmıyorsanız da hava ayarında sorun vardır.
-
SakaryaM adlı üyeden alıntı
karbüratörün alt tarafında vida var ucunda hortum vardır aşağı sarkık vaziyette durur.benzin musluğunu kapatın vidayı gevşetin karbüratörün içindeki tüm benzin boşaldıktan sonra vidayı sıkıp benzin musluğunu açıp motoru çalıştırın sorun büyük ihtimal çözülmüş olacaktır.
-
Akselerasyon (kapış, hızlanma) memesinde tıkanma olabilir. Ani gaz vermelerde fakir karışıma sebep olmaması için anlık olarak bir miktar yakıt karbüratör boğazına verilir. Yeterli yakıt gelmezse motora fakir karışım gideceği için stop eder. Bu enjeksiyonlu motorlarda da vardır.
-
memelerdeki tıkanma için benzin katkısı, enjektör temizleyici gibi s2msonik katkı maddeleri işe yararmı?
-
Benimde basima gelmisti aynisi servis bana piston pimi dusmus dedi 15 tl ye taktilar. Scooter du motor.
-
agilty adlı üyeden alıntı
Benimde basima gelmisti aynisi servis bana piston pimi dusmus dedi 15 tl ye taktilar. Scooter du motor.
İyiki piston aşağı indi dememiş
-
Karbüratörlü motorlar için temizleme sıvıları mevcut. Denemekte fayda var.
-
20 Haziran 2024, 03:51
Merhaba motosiklet ile yaklaşık 100 kilometre yol gittim hiç bir sorun yoktu otobanda gayet iyi gidiyordu gaz yiyor sorunca 90 100 arasi gittim son olarak eve dönerken Bizim orada dik rampa var rampayı yarıya kadar çıktım motor tekledi ve stop etti ne oldu dedim benzin e baktım dolu yarım depo buji kablosu na baktım sorun yok zaten karbüratör sıfır takıldı 5 dk sonra bastım çalıştı gaz verince malum rampadayim çıkmak için gaz vermek gerekir gaz verince stop ediyor rölanti de çalışıyor tıkır tıkır mecburen elde yiyerek rampayı çıkardım düzde fazla gaz vermeden eve geldim yarın sorun ne diye bakacağım tecrübe sahibi arkadaşlar dan yardımcı olmasını rica ediyorum teşekkürler 🙂 motosikletim 2012 Arora ZS 150-50 200 CC çevrildi
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)