Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Honda Kinetic Yakıt Sorunu.

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Honda Kinetic ZX 100 & Kymco Agility 125
    Arkadaşlar 2000 model Honda Kinetic ZX 100cc motorsikletim var. Motorum 100 kmde 23 TL'lik yakıt yakıyor. Bildiğiniz 1.5 dci clio ile aynı yakıyor. Motorsiklet tamircisine götürsemde gene aynı yakıyor. Bu konuda bilgisi olan varsa bu fazla yakmasının sebebi nedir?
    [B]Tek Kişi 79 Km/h, İki Kişi 76 Km/h, Üç Kişi 73 Km/h Dört Kişi 67 Km/h: Sen Neymişsin Be Kinetic... :bounce:
    Kymco Agility 125 9 Beygirlik 9.5 Nm Torkluk Mini Boss :mrgreen: [[COLOR="#FF0000"]Güvenlik İçin Kask Takın![/COLOR]:cat:] [/B]

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    hocaseko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2011 XJ6 , 2014 MT 07 abs , 2018 cbr 650 FA
    olur mu canım..çatlasan 2 LT yakar...hava filitresi,buji kontrolünü yap hemen...
    her fırsat elinde vardı,o ise sadece milletini düşündü.....

F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    kınetıx en fazla 15 tl yakması gerek 100km de onunda hakkını verir benim amcada var 89 model hala taş gibi sadece 2 defa piston sekman attı o kadar
    hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır

Motosikleti
    Alıntı F54 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kınetıx en fazla 15 tl yakması gerek 100km de onunda hakkını verir benim amcada var 89 model hala taş gibi sadece 2 defa piston sekman attı o kadar
    Motorun sağlamlığında bi sıkıntı yok. Motor bide tek kişide 70 iki kişide 70 üç kişide bile 70 yapıyor 70 geçemiyorum düzlükte. 85 km yapsada bu kadar yaksa gene razıyım. ama aşırı derece yakıyor. arkadaşların 4-5 tlye gittiği yere ben 8 tl yeri geliyor zorlarsan 9 tlye gidiyorum. geçenlerde motorcuya götürdüm birşeyler yaptı depoyu fulle 100 km sonra tekrar fulle ne kadar yakıyor bak dedi dediğini yaptım 100 kmde 23 tllik yakıt yakmış.

Alıntı hocaseko adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    olur mu canım..çatlasan 2 LT yakar...hava filitresi,buji kontrolünü yap hemen...
    bütün hava filtresi,buji, yağı herşeyini kontrol ettik gene bu kadar yakıyor çözüm bulmaya çalışıyorum.
    [B]Tek Kişi 79 Km/h, İki Kişi 76 Km/h, Üç Kişi 73 Km/h Dört Kişi 67 Km/h: Sen Neymişsin Be Kinetic... :bounce:
    Kymco Agility 125 9 Beygirlik 9.5 Nm Torkluk Mini Boss :mrgreen: [[COLOR="#FF0000"]Güvenlik İçin Kask Takın![/COLOR]:cat:] [/B]

Motosikleti
    Güncel...............

HaydarBıçak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbr125r
    sübap ayarı ve karbüratör ayarı yaptırdınız mı?
    birde bazı yerlerde okumuştum ne kadar doğrudur bilinmez ama egsozun içinin dolması şu 70 km olayına sebep olabilir
    İkincilik kaybedenler içindir...

hocaseko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2011 XJ6 , 2014 MT 07 abs , 2018 cbr 650 FA
    benimde rampaları 30 ile çıkmaya başlamıştı bir anda...yağ ve filitresini değiştirdim,buji değiştirdim,hava filitresini değiştirdim...motor anında güçlenmişti...geriye arkadaşın dediği gibi karbüratör ve sübap ayarı kalıyor...zaten motoru ne ki? başka birşey kalmadı...

---------- Post added at 20:03 ---------- Previous post was at 20:01 ----------

Olkay ustaya yada sungün ustaya uğra...kesin çözüm bulurlar...tabi merkezdeysen...

ayrıca artık motorda isteyebilir...gözün korkmasın,komik paralara rektifiye yaptırabilirsin...hala parçaları ucuzmuş diyorlar...
    her fırsat elinde vardı,o ise sadece milletini düşündü.....

Samet Ağır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YAMAHA YZF 1000 thunderace ,NC 750 S
    bahsi geçen motosiklet 2 zamanlıdır...sübap ayarı filan yoktur yani....

tek cümle kuracağım..dikkate alın ve uygulayın..

egzoz....

içini açıp temizletin......

bunu yapamazsanız egzozdaki küçük çıkış borucuğunun çapı kalınlığında bir matkapla egzozu dışardan içeri doğru delin...(çıkış borusunun içinden sokun matkabı)

ve egzozu motordan söküp flanşın olduğu yere bakın..çok tıkalı ise bi şekilde vurun,kazıyın açın,

sonucu görün ve buraya da yazın....

kolay gelsin...
    Biliyorsan konuş,ibret alsınlar...
    Bilmiyorsan sus ki,seni ADAM sansınlar...

airhead - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R80
    iki zamanlı motor ne yaksa şaşırmayacaksın.Anormal yakması ve gitmemesi kompresör düşüklügüne dalalet.
    Atari kolum buzuldugunda böyle üzülmüştüm.
    Bide motorumu sattıgımda...

Motosikleti
    karbüratör ayarlattım gene aynı yakıyor :/ zaten uğraşmak istemiyorum honda beat alıcam inş.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)