Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

yakıt katkı maddesi kullaımı yardım

REKLAM ALANI

Motosikleti
    mondial 150 mr vulture
    yakıt katkı maddesi kullaımı etkisi nedır.zararı varmıdr.bilenlere danısıp bilgi almak istıyorum.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    1965 JAWA
    burayı incelerseniz cevabını bulursunuz?

http://web.firat.edu.tr/iats/cd/subj...ive/ATE-15.pdf

DENEY YAKITLARI
    Deneylerde rafineri çıkışlı ve içerisinde herhangi bir katkı maddesi bulunmayan 95 oktan saf kurşunsuz benzin kullanılmıştır. Powermax katkısı içerik olarak dietil eter, izopropil alkol ve Jet A1’den oluşmaktadır. Deney yakıtlarının bazı özellikleri Tablo 1’de görülmektedir.
    Dietil eter etanolün dehidrasyonu sonucunda elde edilebilir ve oldukça yüksek oktan sayısına sahiptir. Bu özelliği ile benzinli motorlarda vuruntu direncinin artmasına ve sıkıştırma oranının arttırılarak verimin yükseltilmesine yardımcı olabilmektedir. Özellikle dietil eter ve etanol karışımlı yakıtlar benzine göre mükemmel bir alternatiftir. Bu yakıtların yanma sonucunda benzine göre daha düşük sıcaklık oluşturması NOx emisyonlarını önemli ölçüde azaltmaktadır.

Deney sonuçlarına göre powermax yakıt katkısının buji ile ateşlemeli motorlarda saf kurşunsuz benzine ilavesinin motor performansı açısından saf kurşunsuz benzinden göre daha üstün olduğu görülmektedir.
    Yapılan çalışmaya ilave olarak motor ayar parametreleri (sıkıştırma oranı, hava fazlalık katsayısı vb.) ve katılan powermax katkısının miktarı değiştirilerek motor performansı ve egzoz emiyonları üzerine etkilerinin araştırılması, powermax ilavesinin etkilerini daha iyi ortaya koyacaktır

Motosikleti
    125CC
    bilgilerden emin değilim ama kulak dolgunluğu ile yardımcı olayım;
    yakıt katkısının amacı benzini incelterek daha rahat yanmasını sağlamak ve böylece motorun daha iyi yanmayla daha iyi bir performans sergilemesini sağlamaktır.motor için anlık yararları çok büyük, her yarışta kullanılıyor diyebiliriz ama uzun vadede motora zararlı.
    tabi yanma sıcaklıkları farklı ama bi tarihte benzin kıtlığı vardı ben küçüktüm amcamla motora tiner koyarak çalıştırmıştık (103 mobilet) deli gibi gidiyordu benzine göre 2 kat daha iyi performans veriyordu 6 km sonra piston eritti.
    hani motorun çok zorlandığı yokuşlarda sürekli gezmiyorsan kullanma derim.
    tekrar söyleyim katkı maddesi ile bildiklerimin doğruluğundan emin değilim bilen arkadaşlar yanlışsa düzelteceklerdir yanlışsa şimdiden özür diliyorum.

safakk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    katkı maddesi hiç kullanmadım ama kullanan bir sürü insandan fikir aldım sonuç:

Eğer motor ömrünü tamamlamaya yakınsa ve yağ yakma gibi problemlere sahipse iş görüyor onun haricindeki kullananlarda ise ya ''hiç fark etmedi ne yakıt tasarrufu yaptı ne de çalışması değişti'' yada ''abi motoru daha da berbat etti motorda sorunlar çıktı yağ yaktı vs vs'' gibi şikayetler duydum.

Tabi ne derece doğru ne derece yanlış bilmiyorum ama gerekmedikçe kullanmamaya karar verdim

Motosikleti
    mondial 150 mr vulture
    COK TSKKUR EDERIM HEPİNİZE bilgilerınızden dolayı:..pekı karbüratör temiliği için depoya bir katkı daha atılıyormus.bunun olumlu olumsuz etkılerı hakkında bir bilgınız varmı ???

kurubuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF1000FA
    Birinci Kural : Düzgün çalışıyorsa kurcalamayın.

Motosikleti
    125CC
    Alıntı kurubuz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Birinci Kural : Düzgün çalışıyorsa kurcalamayın.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    merak etme zaten katkı maddeli kullanıyorsun motorunu ilave para vermene gerek yok sağolsun hırsız akaryakıt şirketleri.Bu arada motorlarınız yüzde 3 oranında suyla çalışıyor

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)